havadurum

Spor Çalıştayı yapıldı; "Kent sporunu güçlendirmeliyiz"

779

 Kentte spor aktivitelerini attırmak ve spor alanında yaşanan sorunları tartışarak çözüm bulmak amacı ile Çanakkale’de faaliyet gösteren spor kulübü ve spor dernekleri Kent Konseyi Spor Meclisi’nin düzenlediği Spor Çalıştayı’nda bir araya geldi. Çalıştaya, CHP İl Başkanı ve Çanakkale Beldespor Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Sedat Pektaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Nedim Şahin,  ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özden Yurdakul İle çok sayıda spor kulübü ve dernek temsilcisi katıldı. Çanakkale’de sporun geleceği, spor alanında yaşanan sorunların tartışıldığı Çalıştay, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çalıştay’da ilk olarak kürsüye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Ünüvar, Çalıştay’ın önemine vurgu yaparak;  “Burada sizlerin ne düşündüğü bizim için çok önemli. Arkadaşlar bu konuyu benimle paylaştığında Belediye Başkanımızın ’da böyle bir yaklaşımı olmuştu. Çok güzel bir düşünce. Sporun önemini vurgulamaya gerek yok. Ancak burada beyin fırtınası yaparak sporla ilgili neleri tartışmalıyız. Ana konu ve gündemimiz neler olmalı. Çanakkale’ye spor adına ne oluru düşünmek adına böyle bir toplantı yapılması çok kıymetli” dedi. 

“Her insan spor yapmalı”

Ünüvar’ın ardından konuşan Kent konseyi Başkanı Kandemir; “Sporu amatör olarak da profesyonel olarak da her insanın yapması gerekli. Spor yapmayan bir insan sağlıklı bir insan olmaktan uzaklaşır. Her sene bizim turnuvalarımız olur. Gençlerimizin hem sosyalleşmesi, hem de sağlıklı bir yaşam sürmesi için bu aktiviteleri yaparız. Çanakkale’nin spor alanında çok sorunu var.  Amaç sporu geliştirmektir. Bunun için elimizden gelen çabayı hepinizin gösterdiğini biliyoruz” dedi.
  
“Biz kurum olarak yalnızca yardımcı oluyoruz”
Çalıştay’ın Çanakkale ve Türk sporuna katkısı açısından önemli olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdür Vekili Pektaş; “Yıl boyunca hep birlikte Çanakkale ve Türk sporuna beraber hizmet ederek katkı sağlıyoruz. Ama gerçekten de bir arada olma imkanımız çok olmuyor. Bu çalışma buna katkı sağladığı için ayrıca önemli. Biz, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Bakanlık olarak Türk sporunun en çok personel ve bütçe ile hizmetinde olan bir kurumuz. Ancak daha önemlisi, il temsilcilerimiz, kulüplerimizin başkanları, yardımcıları antrenörlerimiz, öğretmenlerimiz, okullarımız bütçe olarak nicelik açısından azda olsa daha kritik rol üstlenen birimler. Bu anlamda Çanakkale sporuna katkıda en önemli unsurlar sizler oluyorsunuz. Biz, kurum olarak yalnızca yardımcı oluyoruz. Bu anlamda hep birlikte hizmet ediyoruz. Çanakkale’de spor açısından büyük gelişmeler olduğunu görüyoruz” dedi.
  
“Çalıştay, Çanakkale halkına yararlı olmalı”
Milli Eğitim Şube Müdürü Nedim Şahin; “Buraya Ağustos ayında geldim. Birçok Şubede çalıştım. Kent Konseylerini duyuyordum ama faaliyetlerine bu kadar rastlamadım. Çanakkale’nin farklı bir yer olduğu söyleniyordu ancak yaşayarak görmek lazım. Kent Konseyi Spor Çalıştayı’nın Çanakkale halkına daha yararlı olması ve Çanakkale’de daha iyi işler yapılması için düzenlenen bu Çalıştay’ın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
  
“Çalıştayın sorunlara katkı sunmasını diliyorum”
ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Özden Yurdakul; “Sporun tüm paydalarının çok ciddi sorunları var. Ülke sporu beklentilerimiz oranında büyümüyor. İnsanları iyi yönlendirme sorunumuz olduğunu biliyoruz. Bizlerinde spor bilimci yetiştirenler olarak çok ciddi sorunlarımız var. Bu sorunlara dair görüşmelerimiz var. Bu Çalıştay’ın bu sorunlara önemli katkı sunmasını gönülden diliyorum” dedi.
 
“Kent sporunu için ortak hareket etmeliyiz”
Son olarak konuşan Çanakkale Kent Konseyi Genel Sekreteri Yeliz Kaçarlar ise gelen tüm temsilcilerine teşekkür ederek, kent sporunu güçlendirmek ve spor aktivitelerini arttırmak için tüm kurumlarla beraber ortak hareket etmenin önemli olduğunu dile getirdi.
(Şenol Güven)
Paylaş