havadurum

Su'yun değerini en iyi DOĞA bilir!

203

 Çocukların çevre sorunlarına duyarlı ve bu konuda çözüm üreten bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Doğa Okulları’nın etkinliklerine yüzlerce öğrenci destek verdi. Türkiye’de bulunan tüm Doğa Kampüsleri’nde eş zamanlı olarak drama gösterileri, danslar, yürüyüşler, su olimpiyatları, münazaralar, panel ve söyleşiler gerçekleştirildi.

Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çevre konusundaki eğitim felsefesinin bir parçası olarak benimseyen ve gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak misyonuyla hareket ettiklerini ifade eden Özel Çanakkale Doğa Okulları Müdürü Hıdır Kılıç; “Çanakkale Doğa Okulları olarak her yıl 22 Mart Dünya Su Günü’nü birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı büyük bir organizasyonla kutlamaya devam edeceğiz” dedi. Kılıç: “Dünya’nın en büyük çevre sorunlarından olan “Susuzluk ve Küresel İklim Değişikliği”ne karşı bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturmak adına düzenlenen organizasyona Çanakkale Doğa  Okulları’ndan yüzlerce öğrenci katıldı. Tüm Doğa Kampüsleri’nde de eş zamanlı olarak drama gösterileri, danslar, yürüyüşler, su olimpiyatları, münazaralar, panel ve söyleşiler gerçekleştirildi. Küresel ısınmanın etkileri her geçen gün artıyor. Narin kuş türleri hızla azalıyor. Meteorolojik afetlerden dolayı ekonomik kayıplar artıyor. Kıyı şeritleri hızlı bir şekilde değişiyor. Milyonlarca insan, yükselen deniz suyu seviyeleri nedeniyle göç etme tehlikesi yaşıyor. Çocuklarımız, tüm canlılar için hayati önem taşıyan ancak dünya nüfusunun artması, küresel ısınma, iklim değişiklikleri nedeniyle tükenme tehlikesi taşıyan su kaynaklarını koruma bilincini erken yaşlarda kazanmalı.”dedi.
 
“Gelecekte her şey sudan ucuz olacak"
Dünya Su Günü, 1993 yılından bu yana her yıl 22 Mart’ta kutlanıyor. Kutlamalarda suyun önemi vurgulanarak, hayat kaynağımız olan suyun insanlık için önemine dikkat çekiliyor. Ancak küresel ısınmanın her yıl giderek artması ve bu yıl kuraklık tehlikesinin yaşanacak olması Su Günü’nün önemini bir kat daha arttırıyor. Su yaşamın var olması için bu kadar önemliyken, dünya su kaynaklarının gittikçe azalması, rezervlerin tükenmesi, suyun dikkatsizce ve kontrolsüzce harcanmasından dolayı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu da 1992 yılında Rio de Janerio’da düzenlenen BM Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda her yıl 22 Mart’ın ‘Dünya Su Günü’ olarak kutlanmasına karar verdi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş