havadurum

Sultanlar kıpır kıpır...

791

Sezonun ilk maçını İzmir’de Karşıyaka yapacak Çanakkale Belediyespor’un mücadele vereceği A grubunda; Edremit Belediyesi Altınoluk, Büyükçekmece Voleybol Akademisi, Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Bld.spor, M.Erdem Marmara Akademisi,  Vakıfbank, Göztepe, İzmirspor, Karşıyaka, İzmir Özel Gelişim ve Yalova Çiftlikköy Bld.spor takımları bulunuyor. Yine 12 ekibin yer alacağı B grubunda ise İç  Doğu Anadolu ile Akdeniz Bölgesi takımları çoğunluğu oluşturuyor. 11 Ekim 2020 tarihinde başlayacak Kadınlar Voleybol 1.Lig A Grubu’nda ikinci yarı müsabakaları 23 Ocak 2021’de start alacak.

Statü
I.ETAP; Gruplar Federasyonca belirlendi. Kadınlarda A ve B gruplarında 12’şer takım,  yarışacak. Her grup, müsabakalarını kendi arasında deplasmanlı çift devreli lig sistemine göre oynayacak. Bu müsabakalar sonunda A ve B gruplarında 1., 2., 3. ve 4. (Birinci, İkinci, Üçüncü ve Dördüncü) sırayı elde eden toplam 8 takım, Yarı Finallere katılmaya hak kazanacak. I.Etap müsabakaları sonunda A ve B Gruplarında son üç sırayı alan takımlar (10., 11., 12. ) 2.lige düşecekler. (Toplam 6 takım).
 
YARI FİNAL: Federasyonca iki gruba ayrılan takımlar, yine Federasyonca belirlenen bir ilde tek devreli lig usulüne göre turnuva maçları oynayacak. Yarı Final gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar Final Grubuna katılmaya hak kazanacak.
 
FİNAL: Yarı Final müsabakaları sonucunda finale çıkan 4 takım, Federasyonca belirlenecek ilde tek devreli lig sistemine göre turnuva oynayacak. Müsabakaları sonunda 1. ve 2. (birinci ve ikinci) sırayı elde eden takımlar Sultanlar Ligine yükselecek. Türkiye Voleybol Federasyonu fikstür çekiminden önce müsabakaların oynama şeklinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
(Cahit Göveren)
Paylaş