havadurum

Sunsan Hotel Restoran kapılarını açtı...

2152

 Sunsan Hotel Restoran, vatandaşların hizmetine açıldı. Sunsan Hotel Restoran’ın açılışı dün gerçekleşti. Dardanos’ta düzenlenen açılış törenine, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile eşi Hale Gökhan, Çanakkale Belediyesinin AKP’li Meclis üyesi Huriye Doğancı, AKP eski İl Başkanı Yeşim Karadağ, Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göztepe ile Yönetim Kurulu üyeleri, ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, TÜRSAB Çanakkale Başkanı Ahmet Çelik, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Göztepe, tesisin yapım aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği’nin 55 yıl önce 7-8 arkadaşın bir araya gelerek, festival düzenleme fikri ile kurulduğunu söyleyen Göztepe, Sunsan Hotel Restoran’ın bulunduğu alanı da alarak derneğe mal ettiklerini belirtti. Açılış töreninde konuşan Başkan Gökhan, tesisin açılmasında önayak olan dernek etkililerine teşekkür etti. Gökhan, bu konunun daha önce Belediye Meclisinde görüşüldüğünü ve imar tadilatının yapıldığını söyledi. Açılış töreninin ardından, katılımcılara müzik dinletisi sunuldu. 

“Tesis, 7 aylık süre içinde kullanıma hazır hale getirildi”

Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göztepe, tesis yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Tam 55 yıl önce Çanakkale’de o dönemde fikir yönünden ileri gelen 7-8 arkadaşın bir araya gelerek ‘Çanakkale’de festival düzenleyelim’ düşüncesi ile yola çıkarak böyle bir dernek kurdular. Bir süre festivalin düzenlenmesini devam ettirdiler. Böyle bir yeri alıp derneğe mal etmek elbette çok önemli bir olaydır. Bu aynı zamanda kişilerin Çanakkale sevdalılığı ve turizme olan gönül bağlılığı ve Çanakkale ruhuyla hareket etmeleri sonucu böyle bir yer Turizm Tanıtma Derneğine kazandırılmış. Onlardan birisinin aramızda olması en çok istediğim şeydi. Yaşamı bir asrı aşmış İzzet Melih Dilmaç’ın da burada olmasını çok isterdik. Ancak, kendisini çok rahatsız olması ve tedavisini İzmir’de sürdürmesi dolayısıyla aramızda değil. Yine eski başkanlarımızdan Fikret Karayalçın’ın da bugün yoğun bakım ünitesinden çıktığını ve durumunun iyi olduğunu öğrendik, kendisine acil şifalar diliyorum. Burasının kazandırılmasındaki en önemli ikinci olay, 2010 yılında bir tesis olarak kazandırılması kararının alınmasıydı. O karardan sonra yaklaşık 7 yıl gibi bir sürede burasının hazırlık, planlama ve koordine işlemleri sürdü. Bundan yaklaşık 7 ay önce ilk kazmanın vurulmasıyla çok hızlı bir aşamaya geçildi. Burayı, yap-işlet-devret modeliyle alan işletmecimizin hızlı bir çalışması sonucunda tesis, 7 aylık süre içinde kullanıma hazır hale getirildi. Kendilerini gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

“Tesis, dört dörtlük oldu”
Tesisi açılışında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tesisin 2018 Troya Yılı’nda hayata geçirilmesinin anlamlı olduğunu belirterek; “Burada güzel bir turistik tesis kazanılmasına vesile olan, buranın temininden çok önemli katkılarda bulunan Çanakkale Turizm Tanıtma Derneğimizin kurucularına hayattan göç edenlere rahmet diliyorum, sağ olanlara da sağlık diliyorum.  Troya Festivali 55 yıl önce Çanakkale Turizm Tanıtma Derneğiyle başladı. Bu sene 55’inci yılını kutlayacağız. Sivil bir hareket olarak başladı. Daha sonra süreç içerisinde belediye sahiplendi. Bu süre zarfında da bir yatırım yapalım, bir alanda mülk edinelim denmiş. Kamp alanı olarak düşünüldü yıllarca öyle kiraya verildi. Aradan geçen yıllarda Dardanos da gelişti. Tabi buralarda çadır, günübirlik tesis artık sağlıklı olmamaya başladı. Dernek başkanımız bize, butik bir turizm tesisi projesiyle geldiler. Belediye Meclisinde burasının gerekli imar tadilatlarını yaptık. Dolayısıyla burası, dört dörtlük bir tesis oldu. Turizm Derneği önayak olmasaydı böyle bir duruma gelmesi söz konusu olmazdı. Tesisin ‘2018 Troya Yılı’nda hayata geçirilmesi de anlamlı. Onun için bütün yöneticileri ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş