havadurum

Süper Lig'de Teknik adam kıyımı!

576

 Demir Grup Sivasspor

Ligi orta sıralarda bitiren Demir Grup Sivasspor, sezonu Hakan Keleş ile noktaladı ama önümüzdeki sezon için teknik direktör değişikliğine gitti. 
Takımı önümüzdeki sezondan itibaren Rıza Çalımbay çalıştıracak. Rıza Çalımbay daha önce de Sivasspor`da görev yapmıştı. 
 
Çaykur Rizespor
Sezonun ilk haftalarında ligden düşecek ilk takım olarak gösterilen Çaykur Rizespor, teknik direktör değişikliği ile ligin en iyi futbol oynayan ekiplerinden biri oldu. 
Karadeniz ekibi sezonu Okan Buruk ile noktaladı ama başarılı teknik adam Medipol Başakşehir ile anlaştı. Çaykur Rizespor ise İsmail Kartal`ı takımın başına getirdi.
 
 Kasımpaşa
Geçtiğimiz sezona iyi başlayan Kasımpaşa, iyi ki iyi başlamış yoksa küme düşebilirlerdi. 
Kemal Özdeş ve Mustafa Denizli ile başarı yakalayamayan İstanbul ekibi, sezona İbrahim Üzülmez ile başlayacaktı ama anlaştıklarından çok kısa bir süre sonra anlaşamadıkları açıklandı.
 
Aytemiz Alanyaspor
Erol Bulut geçtiğimiz sezon Evkur Yeni Malatyaspor`u ligde ilk 5 içerisine sokmayı başardı ama ligin sonunu göremeden takımdan ayrıldı. Çiçeği burnunda teknik direktör olmasına rağmen beğeni toplayan Erol Bulut`u kapan takım ise Aytemiz Alanyaspor oldu.
 
Evkur Yeni Malatyaspor
Evkur Yeni Malatyaspor harika bir sezonu geride bıraktı diyebiliriz. Ligi ilk 5 sırada bitiren Malatya, önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı. 
Ancak Yeni Malatyaspor, kendisine bu başarıyı kazandıran teknik direktörü Erol Bulut ile sezon sonunu getiremedi. Yeni sezonda Evkur Malatyaspor’u Sergen Yalçın çalıştıracak
 
Beşiktaş
Şenol Güneş yönetimindeki ilk 2 sezonda 2 şampiyonluk elde eden Beşiktaş, son 2 sezon ise beklentilerin altında kaldı. 
4 sezonluk Şenol Güneş dönemi, tecrübeli çalıştırıcının A Milli Takım`ın başına geçmesiyle sona erdi. Kara Kartallar, Medipol Başakşehir ile özdeşleşen Abdullah Avcı ile sözleşme imzaladı.
 
Medipol Başakşehir
Abdullah Avcı`nın takımdan ayrılmasından sonra Medipol Başakşehir, Avcı`nın eski öğrencisi ve eski yardımcısı Okan Buruk`u takımın başına getirdi. 
Akhisarspor`a Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu kazandıran Okan Buruk, bu sezon Çaykur Rizespor`u düşme potasından alıp ligin ortasına kadar taşıdı. (Haber Merkezi)
 
2019-2020 sezonu Süper Lig hocaları
Takımlar Teknik Direktörler
Antalyaspor Bülent Korkmaz
G.Antep Gazişehir Marius Sumudica
Atiker Konyaspor Aykut Kocaman
Aytemiz Alanyaspor Erol  Bulut
Beşiktaş Abdullah Avcı
Denizlispor Yücel İldiz
Gençlerbirliği 
Çaykur Rizespor İsmail Kartal
Demir Grup Sivasspor Rıza Çalımbay
Evkur Yeni Malatyaspor Sergen Yalçın
Fenerbahçe Ersun Yanal
Galatasaray Fatih Terim
Göztepe Tamer Tuna
Kasımpaşa
Kayserispor Hikmet Karaman
Medipol Başakşehir Okan Buruk
MKE Ankaragücü Mustafa Kaplan
Trabzonspor Ünal Karaman
Paylaş