havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

TEK ÇARE 292 ŞOKU

Milli irade seçiminin üzerinden bir aydan fazla zaman geçti.

794

  Ne hamam ne tas değişti. Tellaklar dahi aynı devam ediyor, anlaşıldığı kadar milli irade palavradan ibaret, bizim gibi gelişmemiz toplumlarda tek bir irade var şu anda tüm ülkenin adalet başta olmak üzere tüm kuruluş ve kurumların parmağının ucunda oynatıyor. Yok, AKP+CHP, yok AKP+MHP yok efendik AKP azınlık, MHP sıradan destek AKP+HDP içeriden köstek tamamı zaman kaybı, millete, vatana yazık oluyormuş kime ne kime ne?

                Tek iradenin tek amacı erken seçim ne pahasına olursa olsun tek iradenin tescili için tüm yollar denenecek, tüm riskler göze alınacak.

                Gerçek demokrasilerde yüzde 40 oy alan bir partiyle irili, ufaklı, ne kadar temsil edilmiş parti varsa koalisyon yapıp iktidara ortak olmak için can atar, bizde ise tam tersine yok kırmızıçizgi, yok ilkelerimiz, yok şartımız şurtumuz gibi olmayacak işe amin diyorlar, yüzde 40 almış partiiye cüzamlıdan kaçar gibi yan yana gelmek istemiyorlar. Ama haklı nedenleri var, doğrudan söyleyemiyorlar bahane yaratıyorlar.

                Çünkü bu yüzde 40’ın yarısından fazlası kan kusup kızılcık hoşafı yedim örneği, oy kullanan bir kitle 17 ve 25 Aralık ayakkabı kutularından saçılan milyon dolarlar, bakan çocuklarının yatak odalarındaki para sayma makineleri 7 çelik kasa 700 bin liralık bakan kolundaki kol saati, açıklanamayan tapeler mahkeme karasıyla dinlenen kasetler, yok balyoz, Ergenekon davaları, kumpasıyla yüzlerce orgeneralden- teğmenlere kadar terör düzmeceleri, yargı ve adaletin eğitimin çivisini çıkarmanın, yandaş ve havuz medyasıyla, kupon devlet arazileriyle yoldaş müteahhitleri zenginler yaratma gayretleri say sayabildiğin kadar. Cüzamlı yaralar, kim ister böyle evliliği. Halk’ta abdal değil.

                Olmaz olmaz demeyin 292 şoku ya olur, yada olur, başka kurtuluş yok, Allah 3 lidere de akıl fikir versin, Amin.

                Hoşçakalınız.