havadurum

TEMA Gönüllüleri Çanakkale'de buluştu

792

 TEMA Vakfı, 2017 yılının beşinci ‘Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nı 2 Aralık’ta Çanakkale`de gerçekleştirdi. Türkiye`nin 11 farklı ilinden gelen 250 TEMA Gönüllüsü Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi Troya Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. TEMA Vakfı’nın 2017-2018 dönemine ilişkin çalışmaları değerlendirildiği toplantıya, Çanakkale il protokolü ile TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Yönetim Kurulu Üyesi Canan Barut, Genel Müdür Oben Akyol, Genel Müdür Yardımcıları Başak Yalvaç Özçağdaş ve Hikmet Öztürk, Genel Merkez çalışanları, Çanakkale İl Temsilcisi Hakan Karan, TEMA Vakfı il temsilcileri, ilçe sorumluları, Genç TEMA başkanları ve gönüllüler katıldı.

Doğal varlıkları korumak için Türkiye’de 25 yıldır mücadele verdiklerini belirten TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç; “Bölgesel Gönüllü Toplantılarımızın beşincisini bu yıl Çanakkale’de gerçekleştiriyoruz. Çanakkale’de ülkemizin Marmara ve Ege bölgelerindeki 11 şehrinden gelen gönüllülerimizle bir araya gelmenin heyecanını yaşıyoruz. Biz Türkiye’nin dört bir yanında başta toprak olmak üzere doğal varlıkları korumak için 25 yıldır mücadele veren, bu topraklarda umut yeşerten kocaman bir aileyiz. Çalışmalarımızda gönüllülerimizin çok önemli katkıları var. Bugüne kadar TEMA Vakfı’nın çalışmalarına destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Onların değerli katkılarıyla ülkemizin dört bir yanında umut yeşertmeye devam edeceğiz” dedi.
Gönüllüler ile birlikte başarılı işler yapacağını ifade den, TEMA Vakfı Genel Müdürü Oben Akyol; “25 yıldır bu topraklarda umut yeşerten TEMA Vakfı’nın Genel Müdürlük görevini üstlendiğim için büyük bir mutluluk duyuyorum ve doğa için çarpan gönüllü kalplerle birlikte çalışacak olmak benim için heyecan verici. Türkiye’nin dört bir yanından 650 bini aşkın gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı’nda, tüm bilgi birikimimi ve deneyimimi başta toprak olmak üzere doğal varlıkların korunması için kullanacağım. Gönüllülerimizle birlikte birbirinden başarılı ve güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.
Program kapsamında TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş ve TEMA Vakfı Gönüllüsü Demet Çavuşgil “Çanakkale ve Çevresinde Havanın ve Toprağın Geleceği” konulu panelde gönüllüleri bilgilendirdi. Sunumlar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Gönüllü teşekkür etkinliğinin ardından toplantı sona erdi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş