TL kuru tıpkı otoyol ve Avrasya tüneli gibi çalışıyor

31.12.2021         



 Değerli Okurlarım; Bu yeni kanunu konuşmak istiyorum biraz.

TL kurunu sabitleyip kurdan zarar edilirse, mesela 3 aylık sürede zararı devlet karşılayacak.

Yani bu para sahipleri zaten fakir fukara değil. Artık bunu bilmeyen yok. Yani şunu anlatmak isterim; zaten bu dolardan, eurodan spekülatör olanlar belli kişilerdi (İktidara yakın olanlar) ve bir gün neler yaptıkları ortaya çıkacaktı. Yargılanmasınlar diye bu sistemi yasal hale getirip, ‘döviz almanıza gerek yok, burada risk yok, doldur parayı 3 ay sonra kuru yükseltiriz, hem riskiniz olmaz ve yapacak iseniz yasal çerçevede yapacaksınız’ denildi.

Bundan güzel ne var ki? Hem 3 aylık faizi alacak taraftar,  hem de dövizden kaybı varsa alacak. Halkı ahmak mı sanıyorsunuz? Bunun dolar kuru ile geçtiğimiz Avrasya Tüneli, Orhan Gazi Köprüsü veya otobanlardan ne farkı var? Ülkeyi batıra bildiğin kadar batır. Kimsede kuruş kalmasın, kuru ekmeğe muhtaç olsunlar. Resmen ‘bıçak kemiğe dayansın belki ortalık karışır. Olağanüstü hal ilan ederiz, ağzını açanı içeri atarız, bir yol bulur seçime gideriz, belki bir dönem daha burada kalırız, ondan sonra da Allah kerimdir’ mantığı mı hayata geçmiştir?

Yani böyle bir devlet anlayışı nerede var? Hangi ülke hazinesini, merkez bankasını boşaltır. Bu soyguna, yolsuzluğa kim dur diyecek?

Numan Kurtulmuş durmadan bağırıp çağırıyordu Has Parti’de iken. Bağıra çağıra geldi Cumhurbaşkanı yardımcısı oldu. Sesi kesildi, halka ahlaksızlıktır döviz alan dedi ve bıyık altından kıs kıs gülüyor. Bunun hesabını bir gün vermeyecek mi?

Bankalara paraları yatırıyorlar çatır çatır. 3 veya 6 aylık faizleri çalışırken, kur yükselirse onu da alacaklar. Numan Kurtulmuş’un derhal istifası alınmalı.

Bir diğeri Süleyman Soylu. Bağırdı çağırdı DYP’nin Genel Başkanı iken. Hesabını sormazsam bilmem neyim falan derken, dedim ki “Vallaha billaha Süleyman Soylu galiba AKP’den hesabı soracak.” Gençtir, dinamiktir ülkeye faydası olur. Bir baktık bir gün iktidara saydıran Soylu, AKP’ye geçti ve muhalefete saydırmaya başladı. Kapağı attı İç İşleri Bakanlığı’na ve çeşmeler açılıverdi. Berat Albayrak, önünde büyük bir engeldi. Belki cumhurbaşkanı adayı olurum, Berat Albayrak elime ayağıma dolanmasın diye düşündü… Ve Berat Albayrak’ı yediler birkaç arkadaşları ile beraber.

Tam her şey yoluna girdi, Berat Albayrak gitti... Derken nereden ortaya çıktıysa Sedat Peker hortlayıverdi. Zamanlama manidar. Sedat Peker’i Berat Albayrak sürdü öne. Piyon mu yok memlekette? Parayı veren düdüğü çalıyor nasıl olsa. Bu ekibin para problemi de yok.  Bir de iktidardan düşerler ise yargıya hesap vermeler başlayacak. Bu defa Süleyman Soylu’ya MHP koştu ve sırtını Devlet Bahçeli’ye dayadı. Şuan Süleyman Soylu MHP’nin bakanı, AKP’nin falan değil.

Yani bu Sedat Peker’den olmasaydı MHP’nin başına geçmeyi planlıyordu. Ah Sedat Peker ah…  Sen nereden çıktın ortaya? Milliyetçilik ve terörle mücadele veriyorum diye milliyetçilerin yumuşak karnından vurmaya başladı.

Yani Değerli Okurlarım; herkesin bir planı var memleketin üzerine. Her siyasetçi kendi ve yandaşlarının bekasını düşünerek hareket ediyor. Halkımız bir başını kaldırsa yukarıya, baksa her şeyi görecek ama biz partileri futbol takımları gibi tutuğumuz için tükürdüğümüzü de yalayamayız. Olur mu? Benim partim, benim liderim, gerisi boş….  ‘Benim liderim en dürüstü, diğerleri ülkeyi yönetemez ve şartlar ne olursa olsun ben partime, liderime güveniyorum.” derler.

Bazı muhalefet liderleri geldiler AKP’ye. Geçen çekti resti geride kalan ana muhalefet liderine ve muhalefete, insanları hor görmeseler, biri ahlaksız diyor biri doğulu, güneydoğulu, belediye çalışanlarına terörist…  Yok KCK, yok PKK, yok DHKPC, yok FETÖ… Yahu 13 yıl FETÖ’cülerle beraber, yan yana çalışan kimdi?

Yarın ters bir durumda, “ Hepsini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Bizim ona gücümüz yetmez ki,  20 yıldır tek başına yönetiyor Türkiye’yi, biz masumuz” diyecekler!

Siz masumsunuz öyle mi?

20 Aralık saat 22:00’dan sonra 7 milyar doları kime sattınız?                                                    

Güngören, Bağcılar ve Kağıthane’ den garibanlar, bankaları ve döviz bürolarını açıp döviz mi aldılar?

Siz bu insanların kaderleri ile oynar iken nasıl hesap vereceksiniz? Şimdiden hesaplayın, Cübbeli Ahmet’e gidin. Öbür tarafta size avukatlık yapar belki.

Bunları Allah da, yargı da affetmeyecek. Bunu bilerek halkı kışkırtmayın, kine sevk etmeyin. Hepimiz bu vatanın çocuklarıyız. Vatanı savunamadınız. Yapmadığınız kötülük, yolsuzluk, mafya ile iç içe bu ülkeyi yerle bir ettiniz. Bayrak yarışı, ülkeyi yönetmek…

Yapamayacaksanız, bırakın yapacak olan gelsin.

 Merkel’in partisi yıllardır Almanya’yı yönetti ve bugün muhalefete geçip oturdular. Bqyrak yarışını kaybettiler çünkü saygı budur işte. Sanki dünya sizin etrafınızda dönüyor. Bırakın bu kibri, memleketi huzurlu bir seçime götürün. Halk, bakarsınız yine sizi tercih eder. Madem ki inanıyorsunuz, halkı kötü yönetmediniz, memlekette her şey yolunda ise korkunuz nedir? 5 liradan doları 18 liraya çıkardınız. Sınıfta kaldınız ve oturun biraz dinlenin. Bir şey yapmamış iseniz zaten kimse size bir şey yapamaz. Halktan korkmayın.

Sizi o koltuklara halk oturttu, halk istemez ise daha çok oturursunuz. Stop…


1690

Yazarın daha önceki yazıları

Yazarın Arşivine ulaşmak için tıklayınız.
© 1998 - 2015 Çanakkale Olay
TÜm hakları saklıdır.


E-mail adresiniz ile abone olun

POPÜLER ETİKETLER