havadurum

TOBB 76.-77. Genel Kuruluna ÇTB ve ÇTSO Yönetimleri katıldı

1754
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu`nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen genel kurula, Türkiye`nin 81 il 160 ilçesindeki Oda ve Borsalarının Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları, delegeleri ve Genel Sekreterleri katılım sağladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu`na ÇTB`yi temsilen Meclis Başkanı Abdullah Deniz, TOBB Genel Kurul Delegesi Ahmet Uzun ve Genel Sekreter Sevcan Elver katılım sağlarken, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, delegeler Hayrettin Çetinkaya, Şerif Mutlu, Ahmet Demir, Ali Deniz, Rasim Aktürk ve Genel Sekreter Sema Sandal katılım sağladılar. TOBB Genel Kurulu Başkanlığı Erdal Bahçıvan tarafından gerçekleştirildi. TOBB Film gösterimi ile başlayan, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporlarının Genel Kurula sunulması, müzakeresi ve onaylanması ile devam etti. İlgili gündem maddelerinin ardından Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu ve Basın Yayın Komisyonu tarafından katılımcılara komisyon sunuşları gerçekleştirildi.
ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz, "Bu sene farklı bir Genel Kurul yaşıyoruz. Geçen yıl Koronavirüs salgını dolayısıyla gerçekleştiremediğimiz Genel Kurulumuzu bu yıl da 81 İl ve 160 İlçe bir arada video konferans yöntemiyle gerçekleştiriyoruz. Camiamız her zaman hem Ülkemizde, hem de dünyada örnek bir birliktelik göstermektedir. İnanıyoruz ki, pandemi sürecini camiamıza yakışan olgunlukta geçirerek, bir sonraki Genel Kurullarımızı her zaman ki gibi geniş katılımla ve büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz. Çanakkale Ticaret Borsası Meclisi olarak mensubu olmakla gurur duyduğumuz Birliğimizin 76. ve 77.Genel Kurullarının büyük camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türk Ekonomisi için birliğimizin yaptığı hizmetler her türlü takdirin üzerindedir. Değerli Başkanımız, Pandemi sürecinde yoğun mesai harcayarak yerelde yaşanan ekonomik sıkıntıları ve iş dünyasının sesini ilgili Bakanlarımıza ilettiler. Sorunlarımızın çözümü noktasında her zaman yanımızda oldular. Dile getirdiğimiz pek çok öneri ve talebimizi hayata geçiren Değerli Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu`na ve saygıdeğer yönetim kuruluna şükranlarımızı sunuyoruz." dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul sonrası yaptığı paylaşımda, "81 il ve ilçelerden katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Yapılması gereken çok iş var! Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz" dedi.
Genel Kurul ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; " Her yıl Ankara`da katılım sağladığımız TOBB Genel Kurulu pandemi sebebi ile 2 yıldır gerçekleştirilemiyordu. Koşullar son iki yıl Genel Kurullarının bu ortamda yapılmasını gerektirdi. ÇTSO olarak tüm delegelerimiz ile birlikte eksiksiz katlım sağladık. Kendilerine teşekkür ediyorum. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu iş dünyasının kulağı, sesi olarak tüm sorunlarımızı çözüm önerileri ile birlikte ilgili mercilere iletiyor. Yaklaşık 1,5 yıldır bu gayreti ve çabasına daha yakın şahit oluyoruz. İlettiğimiz her konunun takipçisi oldu. Yoğun emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, Genel Kurullarımızın Ülkemize ve Camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş