havadurum

TÜBİTAK projesi III. Dönemi tamamladı

1125

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Arzu Bayındır’ın proje yürütücülüğünü yaptığı Yaz Bilim Kampı–2019 TÜBİTAK projesi ve yine Bayındır tarafından hazırlanan ‘Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk’ tamamlandı. Geçtiğimiz hafta sonu da Parion Hotel’de III. Dönem sertifika töreni yapıldı. Programa,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Belediye Başkanvekili Egemen Ergun, 116 Jandarma Alay Komutanı Alb. Ünal Hayal adına kurum ve kuruluş yetkilileri, proje ekibi, pek çok akademisyen ve öğrenci velileri katıldı.  Proje yöneticisi Öğretim Görevlisi Bayındır, projenin ÇOMÜ girişimi, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliği ile yapıldığını ifade etti. Bayındır, ayrıca 24 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında konaklamalı, 6’şar günlük programlarla üç dönem olarak Çanakkale’de gerçekleştirildiğini, III. Dönemin 16-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında  şehit ve gazilerimizin çocukları ve Küçükkuyu, Biga, Eceabat, Ezine, Lapseki, Ayvacık ilçelerinde öğrenim gören 12 yaş grubu 40 öğrencinin  katılımı ile sona erdiğini ifade etti. Projede kamp etkinliklerinde yaş grubu dikkate alınarak ana yerleşkenin Çanakkale Özel Koleji olduğunu, ÇOMÜ Terzioğlu ve Eğitim Fakültesi Yerleşkelerinin tüm eğitim alanları ile Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamlarını eğitsel amaçlı kullanılarak öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışıldığını, derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında, doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevinin eğitim amaçlı kullanıldığını belirtti. Program öğrencilere sertifikaları ve kamp boyunca yapmış oldukları etkinliklerin yer aldığı bir görselin sunumu ve kamp pastasının kesimi, İzmir Marşı, Neler Oluyor Hayatta, Mavi Boncuk, Memleketim şarkılarının öğrenciler tarafından coşkuyla söylenmesi ve geniş katılım ile devam etti.

 
“Öğrencilerimizin yolunun daima bilimle aydınlanması dileklerimle…”
Amaçlarının öğrencilerde bilim farkındalığı kazandırmak, bilimle ve popüler bilim ile tanıştırmak, bilimi sevmelerini sağlamak, bilimin her dakika yanımızda olduğunu hissettirmek ve yaşamlarında problem çözme, analiz ve sentez yapabilme düşünsel becerilerinin de geliştirilmesi olduğunu söyleyen Öğretim Görevlisi Bayındır; “Bizlere bu imkanı sağlayan özellikle geleceğimiz genç nesillerini önemseyen TÜBİTAK ( Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu)’a, bizi daima destekleyen üniversiteme ve sayın rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’a, projede bizleri yalnız bırakmayan Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. Bünyamin Bacak’a, Prof.Dr. Süha Özden’e, Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, yıllardır bilim kamplarını gönülden  destekleyen Çanakkale Milletvekillerimiz Sayın Muharrem Erkek ve  Sayın Jülide İskenderoğlu’na ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ve Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanı Gamze Ayrım’a, ve Soma öğrenci grubunun kampa ulaşımını sağlayan ve Proje destekçimiz Çanakkale Belediyemize ve Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a, kampa büyük katkıları olan  ve yakinen ilgilenen Belediye Başkan Yardımcılarımız  Rebiye Ünüvar ve ali sürücü’ye, İrfan Mutluay’a  İl Kültür Turizm Müdürümüz Kemal Dokuz’a, Müze Müdürümüz sayın Ali Atmaca’ya, Sayın Eğitim Fakültesi Dekanımız ve proje Danışmanımız Prof. Dr. Salih Zeki Genç’e, Soma Kaymakamlığına, fakülteme, proje danışmanlarımıza, çocuklarımıza hiç düşünmeksizin Çanakkale Koleji’nin kapılarını ardına kadar açan ve öğrenci konaklamalarımızda kolaylıklar sağlayarak çocuklarımızı böyle bir otelde ağırlayan sayın Kemal Karakaş ve Özgür Karakaş’a, öğrencilerimizin sigortalanmasını üstlenen Sayın Nadide Altın’a, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit’e, koordinatörlük görevini yüklenen Özgür Erdoğan’a, projenin yaygın etkisine destek sunan TRT Çocuk Ekibine kampın mimarı tüm proje ekibi arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimiz ve velilerimize, kampın ulusal ve yerel alanda halkımızla buluşmasını sağlayan yaygın etkisine ivme katan siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin yolunun daima bilimle aydınlanması, yaşamlarında bilimin ve bilimsel düşüncenin rehber olması dileklerimle saygılarımı sunarım” dedi. 
 
“Bu tip eğitim kamplarının sürekli olmasını arzu ediyoruz”
Programa katılan Belediye Başkanvekili Egemen Ergun; “Çocuğa ne kadar değer verilmesi gerektiğinin bir sınırı yok. Çocukların içerisinde bin bir tohum var. Benim de iki tane çocuğum var, bu tip eğitim kamplarının sürekli olması bizim arzumuz. Ülkenin geleceğinin de çocuklarımız olduğunu varsayarsak, bu program amacına ulaşmış oluyor. Hepsinin gizlerinde ayrı bir ışıltı var, hepsi mutluluk içerisinde” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş