havadurum

TÜKODER Şube Başkanı Berkit; "Milli Eğitim kapıda satış yapmaz"

2221

 TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, vatandaşları Milli Eğitimin yönlendirmesi ile geldiğini söyleyerek, eğitim seti satmaya çalışan firmalara karşı uyardı. Berkit, son zamanlarda konu ile ilgili kendilerine sıkça şikayet geldiğini söyledi. Son olarak bir aileye 6 bin 200 TL sözleşme imzalatıldığını belirten Berkit, cayma hakkı için dava açtıklarını dile getirdi. Hiçbir firmanın Milli Eğitimin yönlendirmesi ile satış yapamayacağını vurgulayan Berkit; “Bizim buradan çağrımız vatandaşların bu konuda uyanık olması. Şayet imzalamak zorunda kalırlarsa 1 hafta 14 gün içerisinde cayma hakkını kullanmaları” dedi. 

 
“Çoğunda firma dahi olmuyor”
Son günlerde Çanakkale’de kapıdan satış firmalarının dolaştığını ifade eden Berkit; “Bu firmalar, söylem olarak da konuşmaların arasına ‘Milli Eğitim’den geliyoruz. Çocukların eğitim öğretim durumu iyi değilmiş, katkı sunacağız, eğitim paketleri satıyoruz’ diyerek randevu istiyorlar. Son olarak bir aileye sunumun sonunda 6 bin 500 TL’lik imza attırmışlar. Bunların çoğunda firma dahi olmuyor. Buradaki şans, bir firma var. Ve bizde cayma hakkını kullanacağız” dedi.
 
“Şikayet başvuruları arttı”
Don günlerde konu ile ilgili kendilerine şikayet başvurularının çoğaldığını ifade eden Berkit; “Vatandaşlara eğitim öğretim paketi satılıyor diye internetten sözleşme imzalatılıyor. Ortada bir üründe yok. Bizim buradan çağrımız vatandaşların bu konuda uyanık olması. Şayet imzalamak zorunda kalırlarsa 1 hafta, 14 gün içerisinde cayma hakkını kullanmaları lazım. Her zaman dediğimiz gibi kesinlikle sözleşme nüshalarını da almaları gerekiyor. Milli Eğitimin zaten ‘böyle bir şirketten geliyoruz’ diye bir şey söylemeye yetkisi yok. Bunu bildiklerinden dolayı,  ‘Milli Eğitim’den geliyoruz terimini düzgün ve net söylemeseler dahi, konuşma arasında söyledikleri için tüketicilerin belleğinde öz güven oluşuyor. Bu anlamda kamuoyunda böyle bir sıkıntı var. Çanakkale’deki tüketicileri uyarıp dikkatli olmaları konusunda çağrı yapıyoruz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş