DOLAR 32.3413 %0.11
EURO 35.1231 %-0.16
G.ALTIN 2239.8608 %-0.16
BITCOIN 62623.3502 %-7.03
ETHERIUM 3202.2722 %-8.68
havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

TURİZMİN GELECEĞİ

Turizm tüm gelişmiş ülkelerin dahi gelir kapısıdır. En büyük sanayilerden biridir. Yumurtayı, etini, suyunu, içkisini, yatağını, yorganını dışarıya ham satarsan 5 liraya, pişirip yemek olarak satarsan 25 liraya satmış olursun. Bunu yanı sıra topluma hareket getirir, nerede hareket orada bereket olur.

374

 

 

                Turizmin kendisini toparlaması kendine gelebilmesi en az 4 yılımızı alır. Bu süre itçinde ayakta kalma becerisi gösteren yatırımlar hayatta kalır, diğerlerinin geleceğini zaman gösterir. Sun’i teneffüsle taşıma suyla değirmen döndürmeye benzeyen, günü kurtarmanın ötesinde kalıcı, ciddi uzun soluklu desteklerle sağlıklı nefes alınması gereklidir.

                Şimdi de Ege’nin canım koyları zeytinlikleri, çamlıkları yatırıma açılma olanağı yaratıldı. Bugün Akdeniz kıyılarındaki turizm yatırımlarının durumlarını gazetelerden okumaktayız. İşçiler maaşlarını yatırımcılar kredilerini ödeyememe durumunda olduğunu anlıyoruz, hatta alacakların muhatap dahi bulamadıklarını öğreniyor.

                Oldu-olacak Çanakkale’mizin milli parkı Gelibolu Yarımadasını imara açalım, sen –sağ ben selamet. Oteller moteller sitelerin ne güzel hayaller rant ticaretçileri için İstanbul boğaz içinin içine ettiler, sıra geldi, Çanakkale’mizin bakir kıyılarına.

                Bir zamanlar bugünün yöneticilerinin ağa babaları bize plan değil pilav lazım diye bangır bağırırlardı.

                Şimdikilerde bize zart-zurt değil rant lazım-rant lazım diye nefesleri kısılıyor. Temelli günlük yaşayan göçerlere benzedik, ne çoluk çocuk, ne yarını, düşünmez bir toplum olduk. Yazık oluyor güzelim ülkemize.

                Şen ve esen kalın.