havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

TÜRKAN SAYLAN KÜLTÜR VE SANAT EVİ

Hâlihazırdaki durumundan Çanakkale halkı gereği gibi faydalanamadığı bir gerçek. Çok amaçlı, çok yönlü bir eserin kültür ve sanat amaçlı bir yapıya kavuşması tüm Çanakkale halkının ortak bir arzusu olduğu da bir gerçeği yansıtıyor. Bu amaçla bu yatırıma fikir üreten her Çanakkaleliden öneriler bekleniyor. Biz de 75 yıllık Çanakkale'de hayatı geçen kişi olarak çorbada tuzumuz olsun istedik.

787

 

 

1-Bodrum katı, otopark yapmak tüm ülkemizin en önemli sorunu haline geldiği, köyden-kente çözümü zorlaşan bir gerçeğe bir nebze çözüm ve örnek olur.

2-1nci zemin katı bugünkü konumunda önü bahçe arkası hâlihazır otopark alanı dâhil çayhane, bugünkünden daha kapsamlı ve bugünkü gibi çay 0,50 kuruş.

3-2nci kat nikâh ve ikramın da yapılabileceği büyük bir salon, düğün sahibi arzu ederse küçük çaplı kokteyl şeklinde ikram sunabilecek bir mutfak.

4-3ncü kat müzik ve resim çalışmaları için her yaş ve her müzik, resim çalışmaları için ayrı ayrı odalar.

5-4üncü kat okuma ve inceleme odaları bilgisayarın tüm çeşitleri ve dünya klasikleri.

6-5’ncıcı kat Çanakkale Belediyesi’nin yerli veya ecnebi misafirlerinin ağırlanabileceği yerel biçimde döşenmiş belediye konut evi.

7-6nci kat turistik yerel yemek ve tatlıların sunulduğu lokanta.

Herhalde 6 kat inşaat düşünülüyor, kötü örnek emsal olarak 9-10 kat çirkinlik beton yığını düşünülmez. Ben belediye meclis üyesiyken imar bakanlığa bağlıydı, mühendis Güven Bey meclis toplantısında ön cadde üzerindeki binaların 2 kat arka apartmanların 3-5-6 kat olsun arkadaki vatandaşlar da deniz görsün önerime karşı çıktı. Ön ve arka caddeler 6 kat arkadakiler 3-4 kat olması gerekli. Hava akımı ancak öyle sağlanabilir, şehir nefes alır demişti hala hatıralarım, yukarıdaki önerilerimden gerçekleşeni olursa sevinirim inşallah şu çirkin politikadan, gerçek demokrasiye geçeriz de böyle faydalı yazılar yazarız.

Hoşçakalınız.