havadurum

Tepki toplayan Zeytin Yasa'sı 7'inci kez geri çekildi

260

 Hükümet tarafından 7’inci kez Meclise getirile Zeytinlik Yasası tekrar geri çekildi. Büyük tepki toplayan yasa Sanayi Komisyonu’nda görüşülmüş, meclise giden taslak komisyona tekrar geri gönderilmişti. Büyük tepkilere sebep olan aynı zamanda zeytinliklere yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren ve komisyona geri çekilen madde tasarısı metinden çıkarıldı.

 
Toplumun her kesimi karşı çıktı
Sanayi Komisyonu’nda görüşmeleri süren yasa tasarısı CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’,in de bulunduğu CHP’liler tarafından eleştirilmiş ve tasarı maddesine karşı çıkılmıştı. Aynı zamanda meslek odaları, sanatçılar, politikacılar gibi toplumun birçok kesiminden tasarıya büyük tepkiler gelmişti. Asırlık zeytin ağaçlarının kesilmesi ve tarım sektöründe geçimini sağlayan binlerce vatandaşın işsiz kalması sebepleri gibi birçok sebeple eleştiriler devam etmişti.
     
Tasarı bir kez daha geri çekildi
Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine ilişkin kanun tasarısındaki kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 2`nci maddenin tasarıdan çıkarılmasına karar verildi. Daha öncede defalarca meclise sunulan yasa tasarısı tepkiler üzerine geri çekilmişti. Hükümet tarafından getirilen yasa tasarısı da 7‘inci kez çekildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş