havadurum

Ticaret Borsası, işbirliği ziyareti gerçekleştirdi

963
Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi`ne ziyaret etti. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Genel Sekreter Sevcan Elver ve TOBBUYUM ÇTB Arabuluculuk Sorumlusu Burcu Genç tarafından gerçekleştirilen ziyarette, ÇATAM bünyesinde Av. Murat Efe, Av. Erdem Mirici, Av. Özlem Karaoğlu Bilici yer aldı. Av. Murat Efe yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çanakkale Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi`nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
 
"Amacımız, barışçıl, kalıcı çözümler"
Avukat Efe, Çanakkale`de her biri alanlarında uzman 10 arabulucu ile kurulan ilk arabuluculuk merkezi olduklarını, ulusal ve uluslararası alandaki özel hukuki uyuşmazlıkların, arabuluculuk ile çözülmesi hususunda tarafları aydınlatıp, teşvik ederek, gizlilik ilkesi çerçevesinde, daha ekonomik ve kısa sürede, barışçıl, kalıcı ve tarafların menfaatlerine uygun çözümlere ulaşmalarını sağladığını amaçladıklarını belirtti.
 
"Arabuluculuğun önemi arttı"
Başkan Üzen ise Çanakkale Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi uzmanlarına çalışmalarında başarılar dileyerek, "Ticari Uyuşmazlıklarda son yıllarda arabuluculuğun önemi bir hayli artmış durumda. Üyelerimizin ticari uyuşmazlıkları, işçi-işveren ve tüketici uyuşmazlıkların sürdürülebilir çözüme ulaştırılması için Birliğimizin girişimleriyle TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi kuruldu" diye belirtti. 
 
"Çözüm yöntemleri için iş birliği yapmayı amaçlamaktayız"
Üzen, sözlerini şu şekilde sürdürdü, "TOBBUYUM, arabuluculuk ve tahkimin tüm illerimizdeki Oda ve Borsalarımızın üyelerine hizmet sağlamak için çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, bizlerde Ticaret Borsası olarak Birliğimiz ve TOBBUYUM ile işbirliği protokolümüzü imzaladık. TOBBUYUM Çanakkale Ticaret Borsası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimizin kurulması ile üyelerimize hizmet noktasında alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri sunma konusunda iş birliği yapmayı amaçlamaktayız. Sizlerden de bu hususta desteğinizi bekliyoruz." Ziyaret işbirlikleri ve güncel konular hakkında istişarelerin ardından sona erdi.
(Nevin Yüksel)
Paylaş