havadurum

Tıp Haftası etkinlikleri devam ediyor

726

 Çanakkale Tabip Odası, 14 Mart Tıp Haftası ve 191’inci Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumartesi Günü Fotoğraf Sanatçısı Aykan Özener’in Fotoğraf Sergisi açılışı ve tıpta 25’inci yılını dolduran hekimlere Plaket Töreni yapıldı. Aykan Özener’in fotoğraflarının sergide satıldığını dile getiren Çanakkale Tabip Odası Şube Başkanı Erensoy, fotoğraflardan elde edilen gelirin de Çanakkale Kadın Dayanışmasına bağışlanacağını ifade ederek; “Kokteylimizi bu sene Üniversiteden yeni emekli olan fotoğraf sanatçısı Aykan Özener’in fotoğraf sergisi ile açmak istedik. Aykan Özener, bugün burada olmak istedi ama başka bir programı olduğu için katılamadı. Fotoğraflar 100’er liradan satışa sunuldu. Fotoğrafların geliri de Çanakkale Kadın Dayanışmasına bağışlanacak. Bu fotoğrafları aldığınız zaman Çanakkale Kadın Dayanışmasına destek olmuş olacaksınız” dedi.

 
“TTB, ‘halkın sağlığı, hekimlerin mutluluğundan geçiyor’ diyor”
Tabip Odası Şube Başkanı Erensoy, burada yaptığı konuşmada hekimlerin bazı taleplerinin olduğunu ifade ederek; “Yıllardır hekimlerin bazı talepleri var. Hekimlerin talepleri, halk adına kolay, ulaşılabilir ve ücretsiz bir sağlıktı. Bu TTB’nin yıllardır savunduğu ilkelerinden biri. TTB bir de ‘halkın sağlığı, hekimlerin mutluluğundan geçiyor’ sözünü yıllardır savunmakta. Bununla birlikte hekimlerin diğer talepleri, iyi çalışma koşullarında hastalarına sağlık dağıtmak istiyorlar. İyi çalışma koşulları da, özellikle performans sisteminin dayatıldığı hastanelerde 50-100-150 arası hasta bakarken gerçekten kendimizi hekimlik yapıyor gibi hissetmiyoruz. Karşımızdaki insanı da daha değerli hissettirmek ve yaptığımız işi daha değerli hissetmek adına bu tempoda çalışmamızın yanlış olduğunu, Sağlık Bakanlığına defalarca söylediğimiz gibi bir kez daha iletiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Biz hekimler, ne kadar çok hastaya bakarsak, o kadar çok para kazanır hale getirildik”
Sağlık Bakanlığının, yalancı bir sağlık sistemi oluşturarak hastaneleri dolup taşırdığını vurgulayan Erensoy; “Daha iyi çalışma koşullarında daha az hasta bakmamız mümkündür. Bunun yolu da yalancı bir sağlık talebi yaratıp sağlığın piyasalaşmasına izin vermemekten geçer. Son zamanda Sağlık Bakanlığının yaptığı şey aslında, yalancı bir sağlık talebi oluşturmak ve hastanelerin dolup taşması sağlamaktır. Bu nedenle gerekli, gereksiz her şey için hastaneleri dolduruyoruz ve gerçekten hasta olan hastalarımız arada kayboluyorlar. Hekime ulaştıklarında gerekli ilgiyi alamadan evlerine dönüyorlar. Biz, hekimler olarak ne kadar çok hastaya bakarsak o kadar çok para kazanır hale getirildik” ifadelerini kullandı. Erensoy’un yaptığı konuşmadan sonra tıpta 25’inci yılını dolduran hekimlere plaketleri verildi. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş