havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

Toplumsal Bir Suç!..

2408
DEĞERLİ okurlarım, bu yıl Kepez’deki babadan kalma müştemilata üç gün önce gelebildim. Gelebildim diyorum, malumunuz torunum “Doruk Bebek’i” büyütüyoruz. O henüz 6.5 aylık. Avukat annesi adli tatil nedeniyle işlerini bayrama kadar evden de yapabileceğini söyleyince eşimle soluğu Kepez’de aldık. Doruk’u şimdiden özledik, bayramda bekliyoruz…
 
Bu hafta aslında, sizlere Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk MUTAN’ın bir girişiminden ve aldığı yanıttan söz etmek istiyorum.
 
***
 
Başkan MUTAN’ın bildiğim kadarıyla Çamlık ve Fener mevkiileri için düşündüğü güzel projeleri vardı. İkinci kez seçildikten 3.5 ay sonra; Hazineye ait olan çamlık için Çanakkale Milli Emlak Müdürlüğüne talebini iletmiş, müdürlükte tam 158 gün sonra bu talebi Milli Emlak Genel Müdürlüğüne havale edebilmiş!
 
Bu iletişim çağında ne hız değil mi?! Ya da bu duruma “İpe Un Sermek” denilirse haksızlık mı etmiş oluruz?
 
11 ay sonra Başkan Mutan talebini yineliyor. Sonuç alamayınca Çamlıkta astığı pankartlar ile Kepez halkına ilgililerin vurdumduymazlığını şikayet ediyor. Bence de iyi ediyor.
 
Sanırım, ‘sahil-kıyı’ belediyelerinin kaderi bu!.. Çanakkale’nin Yerel Gazetelerinde okumuştum; Başkan Ö. Faruk Mutan –“Huzur evi yapılması için çamlığın altındaki arsayı verdik. Tahsisat olması lazım, paranın Maliye’ye gönderilmesi kabul edilemez ama ses-seda yok..” mealinde yakınması vardı.
 
***
 
Şimdi sizlere Kepez Belediyesi ile Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yazışmaları ki; bunlar Çamlık’ta Kepez halkının dikkatine sunulmuş.
 
Bu ilginç, ilginç olduğu kadar da düşündürücü yazışmaları sizlerin ve Çanakkale Valisi Sn. Güngör Azim TUNA’nın değerlendirmesine sunuyorum.
 
1.Pankart: HALKIMIZA,
Tahsis yapılana kadar piknik alanında temizlik hizmeti verilmeyecektir!
16. 07. 2009 Tarih ve 648 sayılı yazımız Milli Emlak Müdürlüğü’nün 24. 12. 2009 Tarih ve 2811 sayılı yazısı ile MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE iletilmiştir.
Saygılarımızla – Kepez Belediyesi
 
2. Pankart: DEĞERLİ HALKIMIZA,
Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 031968 sayı ve 16.11. 2011 tarihli yanıtı:
İlgi:
a) 24. 12. 2009 tarih ve 2821 sayılı
b) 23. 02. 2010 tarih ve 223 sayılı yazınız.
Mülkiyeti Hazineye ait Kepez Beldesi, Fener Mevkiinde Kepez Belediyesine kiraya verilen 22:00 M2’lik kısmı dışında kalan 28. 952. 64 M2 yüzölçümlü kısmının halkın sosyal, sportif ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayarak piknik yerleri, yürüyüş yolları, açık spor alanı, hayvanat bahçesi ve hobi bahçesi yapılmak üzere Kepez Belediye Başkanlığı adına tahsisi talep edilmektedir.
Söz konusu taşınmazın istenilen amaçla kullanılmak üzere adı geçen Belediye Başkanlığı adına tahsisi uygun görülmemiştir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
İmza – Bakan. a.
Genel Müdür
H. Abdullah KAYA
 
***
 
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, verilen yanıtı okudunuz.. Belediyenin kullanım amacı çok açık ve anlaşılır değil mi? Merak ediyorum acaba Ankara’dakiler hangi amaca yönelik talebi uygun göreceklerdir? Tüm bu olup bitenlere karşı Kepez’li hemşerilerim sorumlu bir duyarlılıkla tepkisel davranış sergiliyorlar mı? Bilmiyorum. Bence, Belediye AKP’nin elinde olsaydı büyük bir olasılıkla tahsis uygun görülürdü.
 
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Dardanel Diyaliz arasında sıkışmış bir alanda; salt Kepez’lilere değil, Çanakkale merkezinden gelenlere de CHP’li Belediye hizmet vermeye çalışıyor. ‘Ormancı Masası- Piknik Masası’, sabit mangal ve çeşmesiyle hizmet çabası içinde belediye… Çamlık ise Maliye yüzünden ne halde, üzülmemek elde değil…
 
·Sosyo – kültürel gereksinimleri en aza indirilen toplumun o ölçüde kolay güdüleceği şeklinde bir ideolojik tutum ve eylem söz konusudur. AKP iktidarının CHP’li Belediyelere yönelik saldırısı ibretliktir ve toplumun sosyo-kültürel varlığına, hatta manevi varlığına girişilen çok ağır toplumsal bir suçtur.
Özlü sözü de Julius SEZAR’ın diktatörlüğüne muhalefet etmiş Romalı Senatör Marcus CLAUDİANUS’a söyletelim:
 
-“Yüksek bir mevkiye yerleşen alçak bir kişiden daha kötü bir şey olamaz.”
 
*SEVGİ, SAĞLIK ve DOSTLUKLA KALIN…