havadurum

Toroğlu'na Çanakkale'den tepki

1055
Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu`nun Gaziantep FK`nin teknik direktörü Marius Sumudica`nın kulüp başkanı ile ücreti konusunda yaşadığı atışma üzerine; "Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." derken, "Affedersin, çingenelik bu" ifadeleri tepki topladı. Çanakkale`den CHP Çanakkale İl Yönetimi üyesi ve Sosyal Dışlanmayı ve Ayrımcılığı Önleme Dernek Başkanı Hüseyin Çay ile CHP Çan Belediye Başkanı Bülent Öz yatıkları açıklamalarla Toroğlu`nu kınadılar. Çay açıklamasında; "Toplumu ayrımcılığa, bölücülüğe ve ırkçılığa sevk eden bu zihniyet ile mücadelemiz eşitliğin ve kardeşliğin hukukunu bütün ülkede egemen kılana kadar sürecektir" ifadelerini kullanırken, Öz; "Bizi bizden ayırmaya çalışan bu ifadelerin sahibi futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu`nu şiddetle kınıyorum" dedi. 
 
Hüseyin Çay açıklamasında; "Yıllarca tükenmeyen nefret söylemleri, ayrımcılık, ön yargı, etiketleme, etnik kimliğine ve onuruna saldırılar bir türlü bitmedi. Bu ülkede Romanlar, Araplar, Kürtler, Aleviler, Süryaniler, Ermeniler, LGBTİ`ler ötekileştirilmeyi yoğun olarak yaşamaktadırlar. Toplumlar çeşitlendikçe ve bunun bir zenginlik, kendini tanıma yolunda fırsatlar bütünü olduğu fark edildikçe, siyasi ve toplumsal söylemler ve etnik çeşitliliğe bakış açıların olumlu yönde değişmesi ile faşist tutum olan kafatasçılık zihniyeti bu topraklardan çekilecektir. Bizler, Cumhuriyet Halk Partimizde (CHP); farklılıklarımızı zenginliğimiz, birlikteliğimizi geleceğimiz olarak görüyor ve her türlü ayrımcılığı ve bölücülüğü lanetliyoruz. Toplumu ayrımcılığa, bölücülüğe ve ırkçılığa sevk eden bu zihniyet ile mücadelemiz eşitliğin ve kardeşliğin hukukunu bütün ülkede egemen kılana kadar sürecektir" dedi. 
 
Başkan Bülent Öz; "Ekran karşısında söz söyleyebilme ve konuşabilme imkanı bulunan kişilerin toplumun her kesimini kucaklaması ve ayrıştırmaması gerekirken, kimlik sorgulaması yapar gibi insanımızı hor görmek kimsenin hakkı olamaz. Şu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi, saygı ve birlik üçgenini muhafaza etmemiz gerekirken futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu roman vatandaşlarımızı inciten bir ifade kullanmıştır. Bizler aynı toprağın birer ürünü, aynı mahallenin çocuğu ve aynı sokağın yavrularıyız. Bizi bizden ayırmaya çalışan bu ifadelerin sahibi futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu`nu şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.
(Eren Aşnaz)
Paylaş