havadurum

Troia Festivali için 'umut' ışığı!

2216

 Seçim süreçlerinin geride kalması ile siyasi atmosferin sert rüzgarı da durmaya başladı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı Ankara’daki makam odasında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Gökhan ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Handan Serap Özyayla Kenar’da yer aldı.  Milletvekili Turan, ziyarette yapılan görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da ziyaretle ilgili düşüncelerini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Sosyal medya hesabındaki açıklamasında Çanakkale’de yatırımların devam etmesini istediklerini belirten Milletvekili Turan; “Çanakkale’mizin ulusal ve uluslararası projelerle gündeme gelmeye devam etmesi için siyasi parti farkı gözetmeksizin kamu yatırımlarına devam etmek istiyoruz. El uzatan her ilgiliye elimizi uzatmaktan geri durmayacağız” dedi. Uzun süredir devam eden yatırımları masaya yatırarak değerlendirdiklerini belirten Milletvekili Turan, mali sebeplerden dolayı iptal edilmesi kararı verilen 56’ıncı Troia Festivali ile ilgili; “Troya Festivali’nin iptalinden duyduğumuz üzüntüyü dile getirerek Festivalin yapılabilmesi için başka yol olup olmamasına yönelik düşüncelerimizi paylaştık” dedi. Türkiye’nin seçim atmosferinin geride kaldığını belirten Başkan Gökhan ise; “Artık Çanakkale için çalışma zamanı. Bülent Bey de Çanakkale Milletvekili ve iktidar partisinin Grup Başkanvekili. Dolayısı ile hükümet yakın bir kimlik. Çanakkale’nin yatırımları ile ilgili elbette ki destekleri olacaktır” dedi. Çanakkale’de ki birçok yatırım için destek ve taleplerini dile getirdiklerini ifade eden Başkan Gökhan; “Önümüzdeki 4 yıl için bir çalışma ortaklığı üzerinden bir iyi niyet duygularımızı paylaştık” dedi. Milletvekili Turan’ın 56’ıncı Troia Festivali’nin iptali ile ilgili üzüntü duyduğunu dile getirdiğini belirten Başkan Gökhan, Turan’ın festivalin beraber düzenlenmesi yönünde teklif sunduğunu söyledi.  

Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Milletvekili Turan; “Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Handan Serap Özyayla Kenar, TBMM’de misafirimiz oldular. Seçimler geride kaldı. Önümüzde şehrimize hizmet edeceğimiz 5 yıl gibi önemli bir zaman var. Çanakkale’mizin ulusal ve uluslararası projelerle gündeme gelmeye devam etmesi için siyasi parti farkı gözetmeksizin kamu yatırımlarına devam etmek istiyoruz. El uzatan her ilgiliye elimizi uzatmaktan geri durmayacağız. Görüşmeye başlarken şehrimizin son zamanda tartışmalı, bizleri mahcup eden konularla Türkiye gündemine gelmesinden duyduğumuz rahatsızlığımızı ve tespitlerimizi paylaştık. Sayın Başkan da anlayış gösterdiler. Ardından Tarihi Kangırlı Hamamı’nın restorasyonu, Merkez İçme Suyu Projesinin ödeneği, Karacaören Alahır Deresi’nin Islahı, Dardanos Güzelyalı Atıksu Projesi için kredi süreci, Sarıçay’ın modellenmesi çalışması, Merkezdeki Kütüphane ihale süreci, sosyal konutlardaki kentsel dönüşüm ve uzun süredir inşaatı devam eden Yeşil Belediye Hizmet Binasının tamamlanması gibi birçok konuyu masaya yatırıp neler yapılabileceğini değerlendirdik. Bu yıl 56.’sı yapılacak Troya Festivali’nin iptalinden duyduğumuz üzüntüyü dile getirerek Festivalin yapılabilmesi için başka yol olup olmamasına yönelik düşüncelerimizi paylaştık. Ayrıca özellikle DSİ ile ilgili talep ve yatırımların takibi için Sayın Başkan adına aynı gün, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımızdan randevu aldık ve süreçlere destek vereceğimizi ifade ettik. Siyasi makamlar gelip geçer, asıl olan hemşehrilerimize yaptığımız hizmet ve mahcup olmayacak hatıralar bırakmaktır.  Sayın Başkana ve Başkan Yardımcısına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Her şey Çanakkale’miz için…” dedi.
 
“Çalışma ortaklığı üzerinden bir iyi niyet duygularımızı paylaştık”
Türkiye’nin seçim atmosferini geride bıraktığını belirten Başkan Gökhan, ziyaretle ilgili; “Artık Çanakkale için çalışma zamanı. Bülent Bey’de Çanakkale Milletvekili ve iktidar partisinin Grup Başkanvekili. Dolayısı ile hükümet yakın bir kimlik. Çanakkale’nin yatırımları ile ilgili elbette ki destekleri olacaktır. Bizde bazı konularla ilgili, DSİ ile içme suyu konusu, Sarıçay konusu, içme suyu arıtma tesisi, yeşil bina, sosyal konutlar, kütüphane… bu konularda kendisine destek taleplerimizi aktardık. İki saate yakın bir süre sohbetimiz oldu. ‘Desteklerini beklediğimi’ ifade ettim. Kendisi de olumlu yaklaştı.  ‘Seçim bitti, artık Çanakkale için çalışalım’ dedik. Bu şekilde önümüzdeki 4 yıl için bir çalışma ortaklığı üzerinden iyi niyet duygularımızı paylaştık. Kendisi de sosyal medyada paylaşmış. Çanakkale’de bürokrasi ile birlikte yumuşak bir zeminde, Çanakkale’nin konularını çözmek noktasında hızlı hareket etmeye çalışacağız” dedi.  
 
“Troia Festivali’ni değerlenirdik”
Milletvekili Turan’ın 56’ıncı Troia Festivali’nin ortak yapılması yönünde teklif getirdiğini belirten Başkan Gökhan; “Yine Troia Festivali ile ilgili kendisi mali açıdan sıkıntı olduğunu bildiği için ‘Birlikte yapabilir miyiz?’ şeklinde bir öneri de getirdi. GESTAŞ, İl Özel İdare kaynakları, sanayiciler ile birlikte yapabileceğimizi konuştuk. Sadece bütçesel anlamda değil, festivalin programı itibari ile de ortaklaşabilece-ğimizi konuştuk. Troya gündemde, yine turizmciler ile birlikte yapabilir miyiz? şeklinde görüş alışverişinde bulunduk. Konuyu araştıralım dedik. Zaten konuyu Bülent beyin kendisi açtı. Mali açıdan yapamayacağımızI söyledim. Bunu somuta indirgemek için güzel bir adım atabiliriz. 15 Temmuz’da meclis kapanıyor kendisi de Çanakkale’ye gelecek o zaman değerlendirebiliriz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş