havadurum

Troya Yılına özel posta pulu sergisi

825

 Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Çanakkale İl Müdürlüğü, ‘UNESCO Dunya Miras Listesindeki Eserlerimiz’ isimli pul sergisinin açılışı yapıldı. Sergi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Çanakkale Evi’nde gerçekleşti. PTT Genel Müdürlüğü tarafından Troya Yılı kapsamında Çanakkale’ye özel olarak düzenlenen anma pulu sergisine, Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcıları, PTT Çanakkale Başmüdürü Yaşar Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Askeri yetkililer, Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, TURSAB Başkanı Ahmet Çelik ve vatandaşlar katıldı. PTT Başmüdürü Öztürk açılış töreninde yaptığı konuşmada, serginin 1-5 Ağustos tarihleri arasında açık kalacağını söyledi. 

 
“Sadece bu güne özel olmak üzere, burada ilk gün damgası da bulunacak”
Troya Yılı kapsamında tedavüle çıkarılan pulun ve ilk gün zarflarının PTT işyerlerinden ve sergi süresince temin etmenin mümkün olacağını söyleyen PTT Başmüdürü Yaşar Öztürk; “Sergi 01-05 ağustos tarihleri arasında açık bulundurulacak olup, ücretsiz ziyaret edilebilecektir. PTT Genel Müdürlüğünce Troya Yılı kapsamında Çanakkale`ye özel ‘UNESCO Dünya Miras Listesindeki Eserlerimiz’ konulu anma pulu 01 Ağustos’ta tedavüle çıkarılmaktadır. Tedavüle çıkarılan bu pulu ve ilk gün zarflarını PTT işyerlerinden ve sergi süresince buradan temin etmek mümkün olacaktır. Aynı zamanda sadece bu güne özel olmak üzere, burada ilk gün damgası da kullandırılacaktır. Bunun yanında yine Çanakkale’ye ait görsellerden özel olarak tasarlanmış 20 ayrı posta kartı sergilenecektir. 2018 Troya yılına ve Çanakkale’ye özel olarak basımı yapılmış pul ve posta kartlarının kişi ve kurumlarca kullanımının Çanakkale’nin ve 2018 Troya yılının tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. 

“Troya Yılına özel bastırılan pul özel ve anlamlı”
Sergi açılışında katılımcılara hitap eden Vali Orhan Tavlı, Troya Yılı kapsamında birçok etkinlik ve sergi düzenlendiğini, Troya Yılına özel pul bastırılmasının önemli olduğunu söyleyerek; “Arkeoloji Müzesi çalışmalarında hızla sona yaklaşıyoruz. Ağustos ayı içerisinde inşallah ziyaretçi alacağız. ‘UNESCO Dünya Miras Listesindeki Eserlerimiz’ konulu pul sergisi ile Çanakkale’nin tanıtımına katkı sağladıkları için İl Müdürümüz Yaşar Öztürk’ün şahsında PTT Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Sanatta ve sporda uluslararası etkinlikler yapılıyor, sergiler yapılıyor. Ancak en özeli Troya Yılına özel pul bastırılmış olmasıdır, bu çok anlamlıdır” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş