DOLAR 32.3387 %0.10
EURO 35.1936 %0.04
G.ALTIN 2243.8803 %0.01
BITCOIN 64820.8202 %-3.77
ETHERIUM 3364.3649 %-4.06
havadurum

Troya Zeytinyağı Festivali'nin ilki gerçekleşti

836
Çanakkale`de ilk olarak düzenlenen Festivalin açılışına CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Erdinç Üzden, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ÇTB Zeytinyağı Komite Başkanı Ferhan Savran, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, zeytin ve zeytinyağı sektör temsilcileri ve turizm sektörü temsilcileri ile basın mensuplarından oluşan çok sayıda davetli katıldı. Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi destekleri ile gerçekleştirilen festivalde sabah Mecidiye Köyü`nde zeytin hasadı gerçekleştirildi. 
Hasadın ardından festival Daradanos`ta bulunana Sunsan Otel`de devam etti. Festivalin devamında stantlar gezildi. Ardından şefler, içerisinde zeytinyağı olan yemekler yaparak ziyaretçilerin beğenisine sundu. Soğuk sabun atölyesi, arkeogastronomi atölyesi, seramik atölyesi, ustalardan zeytinyağı tadımlarının yapılmasının ardından zeytinyağı paneli düzenlendi. Son olarak da müzik şöleni ile festivalin ilk günü tamamlandı.
Festival ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz; "İlimizde zeytinyağı bizim bölgemizin altını. Bölgemizin nesilden nesile aktarılan kültürü. Pandemi sürecinde de zeytinyağımızın önemini daha da hissettik. Zeytinyağımızın markalaşması ve ekonomimize daha fazla katma değer yaratması için gerçekleştirilen bu festivali Ticaret Borsası olarak çok önemsiyor ve destek vermeye çalışıyoruz. İlimizin önemli tarım ürünlerinden biri olan zeytinin ve zeytinyağının önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla, düzenlenen Troya Zeytinyağı Festivalinin hayırlı olmasını ve tüm sektör oyuncularına katkılar sağlamasını diliyorum. Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanımız Erdinç bey ve, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanımız İsmet bey başta olmak üzere organizasyonda emeği olan katlı sunan herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.
Festivalin yarın gerçekleştirilecek İkinci günü ise stant ziyaretleri ve çeşitli atölyeler yapıldıktan sonra zeytinyağının tarihi anlatılarak, Ardından Barış Halk Oyunları ekibin gösterisi ve Zeytinyağı mezatı gerçekleştirildi. Program müzik dinletisi ile sona erdi.
(Haber Merkezi)
Paylaş