havadurum

Truva Atı'nda feci ölüm

6342

 Kordonda bulunan Truva atının üzerine çıkmaya çalışan Mestan Güney,  Kordonda bulunan 12.6 metre yüksekliğindeki Truva Atı’ndan yere çakıldı. Daha önce de birçok defa Truva Atı’nın üzerine çıkan Güney’in ağır yaralı olarak kaldırıldığı Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybettiği açıklandı.

 
“Bana bir şey olmaz diye bağırdı”
Dün, öğleden sonra çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Truva Atı`nın baş kısmına kadar tırmanan Güney, burada tehlikeli hareketler yapmaya başladı. Vatandaşların uyarılarına aldırış etmeyen ve “Bana bir şey olmaz” diye bağırarak, 12.6 metre yüksekliğindeki atın üzerinden dengesini kaybederek yere çakılan Güney’e ilk müdahaleyi şans eseri oradan geçen bir doktor yaptı.
 
“İpin kopması ile yere düştü”
Olaya şahit olan Hayrettin Etik, Güney’in ipin kopması sonucu düştüğünü belirterek; “Yukarıda bir şeyler konuşuyordu. Hatta buradaki arkadaşlar da itfaiye gelecek diye bağırıyorlardı. İtfaiye gelecek derken, ‘bana bir şey olmaz’ diye bağırdı. ‘Bana bir şey olmaz’ deyince bu tarafa doğru geçti. İp koptu orada. İp kopunca yere çakıldı” dedi.
 
Daha öncede tırmanmıştı
Güney, öncede birçok defa Truva Atına çıkmış, yerel ve ulusal basında yer almıştı. Güney ilk olarak 2012 yılının Ocak ayında da ilgililerden memleketine gitmek için yol parası istemiş, yardım alamayınca Truva Atı’na çıkarak eylem yapmıştı. Güney, 2015 yılında da, Truva Atı`nın üstüne yeniden çıkarak gösteri yapmaya çalışmıştı.
(Eren Aşnaz)
Paylaş