havadurum

Turan'dan iki açılış birden

737

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kapalı Spor Salonu ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)  Çanakkale İl Temsilciliği, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ın katılımı ile açıldı. Yaklaşık 10 ay önce temeli atılan ÇOMÜ Anafartalar Kapalı Spor Salonu, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, AKP Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız ve vatandaşların katılımı ile açıldı. Açılışı yapılan spor salonunun kapasitesi 500 seyirci ile sınırlandırılmasının ardından harcanan miktarın da 3 milyon TL’ye ulaştığı belirtildi. Spor salonunun açılışında yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından spor salonunun açılış kurdelesi kesildi. protokol üyeleri tarafından kapalı spor salonunun gezmesinin ardından iki gruba ayrılan ÇOMÜ Erkek Basketbol takımı, yeni salonda gösteri maçı yaptı. Maçın hava atışı ise AKP Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan tarafından yapıldı. Spor Salonu açılış töreninde konuşan Rektör Acer, salonun çok amaçlı olduğunu aynı anda 4 takımında rahatlıkla kullanabileceğini vurguladı. 

 
“Spor salonumuz, uluslararası standartlara göre tasarlanıp, inşa edilmiştir”
Spor salonunun Çanakkaleli vatandaşlara ve ÇOMÜ’lü öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Rektör Acer; “Artık üniversitemizde basket, tenis ve hatta geleneksel sporlarımızın yapılabileceği açık spor alanları var. Bugün açmakta olduğumuz spor salonumuz yaklaşık 500 seyirci kapasitelidir. Uluslararası standartlara göre tasarlanıp, inşa edilmiştir. Bu salonda zeminden yaklaşık 17 metre yükseklik tavanı konarak çok daha rahat ferah bir spor kompleksi ortamı oluşturuldu. Aynı anda 4 takımın kullanabileceği soyunma ve giyinme odaları, hakem odaları ve antrenman salonları var. Toplam 2 bin 300 metrekare alana sığdırılmış olan bu spor salonunun yapımı için hükümetin harcadığı para yaklaşık 3 milyon TL’dir” ifadelerin kullandı.
 
“ÇOMÜ büyük katma değer üretiyor”
Acer’in ardından konuşmasında ÇOMÜ’nün öğrencilere, Çanakkaleli vatandaşlara ve esnaflara büyük bir katma değer ürettiğini söyleyen AKP’li Turan ise; “Bugün açılan tesisimiz üniversitemizde gençlerimize hizmet verecek olan özel bir spor salonudur. Bu güzel tesis önemli bir açığı kapatacaktır. Böyle 500 seyirci kapasiteli özel, uluslararası standartlarda müsabaka yapılabilecek olan bir mekanının çok fazla olmadığını belirtmek istiyorum. Burası üniversitemize tahsis edildi. Üniversitemiz burada hem öğrencilerimize, hem de Çanakkale halkımıza, esnafımıza büyük bir katma değer üretiyor. Sakili olan böyle güzel bir şehirde üniversitemizin ve öğrencilerimizin olması da Çanakkale`mizin ekonomisine de, gelişimine de, vizyonuna da büyük katkı sağlıyor” dedi.
 
“Çanakkale`miz her hizmetin en iyisine layık”
KADEM Çanakkale İl Temsilciliğinin açılışında konuşan Milletvekili Turan, KADEM’in kendi alanında, çok özel bir örnek olduğunu söyleyerek; “Her zaman ifade ediyorum, büyükşehirlerde yatırım olarak ne varsa, Çanakkale`de de olacak. Çanakkale`miz her hizmetin en iyisine layık. KADEM`e güveniyoruz. Farkındalık açısından güzel işlere imza atacaklar. KADEM kendi alanında Türkiye’de ben varım diyen, kadın haklarının, kadın savunucularının sadece ithal ideolojilere ait olmadığını, elit bir zümreye ait olmadığını, aslında bu toplumun değerleriyle beraber bu hareketlerinde yürütülebileceğini gösteren çok özel bir örnektir” dedi. 
 
“1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun köprüsü”
Yaptığı konuşmada 1915 Çanakkale Köprüsü’ne de değinen AKP’li Turan, köprüyü yaparak ne betonlaşmaya ne de tarımın bozulmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek; “Biz köprümüzü bu şehrin doğasına katkı sağlayacak, ulaşımdan öte tarıma, turizme, sanayiye katkı sağlayacak bir çalışma olarak görüyoruz. Artık tarımla ilgili üreten insan `Bugün yağmur, rüzgar var mı?` diye düşünmeyecek. Köprüsünü kullanarak İstanbul`a, Avrupa`ya ürettiği malı götürecek. Köprümüzü yaparken, betonlaşmaya izin vermeyeceğiz. Plansız gelişmeye izin vermeyeceğiz. Tarım alanlarını bozmayacağız. Türkiye`nin ve dünyanın en uzun köprüsü. Daha ötesinde baktığımızda rüzgarın azalması gerekçesiyle beraber 2 tabya var. O köprüde uygulanacak ne sembol varsa bu topraklardan kullanacağız. İki direk aralığı Cumhuriyetimizin 100. yılına vurgu olması için 2023 metre. Rengi klasik beton değil, kırmızı beyaz bayrağımız gibi olacak. Üzerinde yer alan bağlantı yerleri herhangi bir kanca gibi değil, Seyit Onbaşımızın 260 kiloluk topu kaldırmasının hatırası olsun diye yansıtma top göreceğimiz şekiller olacak” cümlelerini kullandı. 
(Haber Merkezi)
Paylaş