havadurum

Turan'dan referandum ziyaretleri

245

 Yenice`ye bağlı Kalkım Beldesi Meydan Parkı`nda Belediye`ye yeni kazandırılan bir adet kepçenin hizmete girmesi töreninde bir konuşma yapan AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Turan; “Bir iddiamız var. Daha çok iş yapmak istiyoruz, daha güzel işler yapmak istiyoruz. Bakın geçen geldiğimizde kapalı sistemle ilgili çalışacağımızı söylemiştik. Kalkım’da kapalı sistemin birinci etabı bitti. Tam 2 bin 300 dönüm alan şu an sulanıyor. Bu bizim meyve ve sebzemizin daha bereketli olması anlamına gelir. Biz, 2017’de ikinci etaba başlıyoruz. En az birinci etap kadar kıymetli olan ikinci etaba başlıyoruz. Ne dediysek yapacağız. Yapamayacağımızı söyleyemeyeceğiz. İşe daha yeni başlıyoruz. İnşallah daha birçok hizmeti kazandıracağız” dedi. Referanduma da değinen Turan, “Bakın ben açık söylüyorum; Şimdiki sistem Ak Parti için daha iyi bir sistem. İstediğimiz kanunu geçiriyoruz, istediğimiz atamayı yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın yetkisi var, sorumluluğu yok ama biz şu anda 65`inci Cumhuriyet hükümetine başkanlık ediyoruz. 70 yıllık demokrasi tarihimiz var, 65 hükümet var. Kalkım’a belediye başkanı seçsek, yetkisi 1 yıllık olsa, daha Yenice nerede, Kaymakam nerede, Vali nerede karayolları nerede, öğreninceye kadar süre biter. Böyle bir hükümet olabilir mi? Olmaz. O yüzden biz diyoruz ki; Bu mesele Ak Partinin sorunu değil, bu mesele memleketin sorunu. Bizden sonra da, Ak Parti’den sonra da güçlü hükümetler olsun diye ısrar ediyoruz” diye konuştu. Kalkım belediyesine kazandırılan yeni kepçenin kurdelesini AKP Yenice ilçe Başkanı Mehmet Güngör, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar ile Bülent Turan birlikte kestiler. Turan törenin ardından Akçakoyun ve Reşadiye köylerini ziyaret etti. 

 
“Siyasi krizlerden çok zarar gördü”
Gelibolu’da da vatandaşlarla buluşan AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Geçmiş dönemlerde yaşanan siyasi krizlere değinen Turan, “Bu ülke son 15 yıldır istikrarla, kısa zamanda tamamlanan projelerle tanıştı. Geçmiş dönemlere dönüp bir bakın. Tarihimiz siyasi krizlerden dolayı görevi biten hükümetlerle dolu. Bu ülke koalisyonlar ve siyasi krizlerden çok zarar gördü. İnsanlar maddi manevi kayıplar yaşadı. Bir gece batan bankalar, iflas eden esnaflar gördük. Bunlara son vermek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hayata geçirmek istiyoruz, sizlerden destek bekliyoruz.  Şu anda 65. hükümet görev yapıyor. Çok partili döneme geçeli 71 yıl oldu. Bu süre zarfında 35 hükümet 1 yılın altında görev yaptı. Bir yılda bu adam projeleri nasıl hayata geçirsin? Yetkililerin yerlerini öğrenene kadar, ekibi oturtana kadar 1 yıl geçer zaten. O yüzden tekrar bu tablolar yaşanmasın diye 17 Nisan sabahı güçlü hükümetlerin kurulacağı bir ülkeye merhaba diyeceğiz, buna inanıyoruz, sizlere güveniyoruz” dedi. Gelibolu programına MHP ilçe başkanının da eşlik ettiğine dikkat çeken Turan, "Biz MHP ile yol arkadaşı bu yola çıktık. MHP ve AK Parti olarak bu yolda beraber yol yürümekten de keyif alıyoruz. Bakın şu anda bize MHP Gelibolu İlçe Başkanımız da eşlik ediyor. Kimileri gibi yol arkadaşlarımızdan utanmıyoruz, aksine bundan gurur duyuyoruz" dedi.
 
Turan Esenler sakinleri ile buluştu
Turan, Çanakkale ilçelerine yaptığı ziyaretler sürerken, ayrıca Esenler Mahallesi sakinleri ile de bir araya geldi. Esenler Mahallesindeki referandum çalışma programına AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ ve Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu ile birlikte katılan Turan, vatandaşların sorunlarını da dinledi. Burada konuşan Turan “Çanakkale’miz her zaman vatanına, milletine sahip çıkmıştır. Biz bu toprakları seviyoruz, buraya aşığız. İnanıyoruz ki 16 Nisan’da Çanakkale bizim sevgimize güçlü bir şekilde ‘evet’ diyerek karşılığını verecektir. Tutturmuşlar bir fesih yetkisi var, diktatörlük geliyor. Hangi diktatörün karşılıklı fesih yetkisi ve görev süresi var? Yeni sistemde Cumhurbaşkanı meclisi fesih ettiği zaman kendini de fesih etmek zorunda kalıyor. 5+5 yıl süresi var. Bunlar anayasa değişliğini okumuyorlar. Milleti kandırabileceklerine inanıyorlar” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş