havadurum

Turan, iftarı İÇDAŞ'da açtı

283

 İÇDAŞ tarafından Biga Şehitler Parkı yanındaki alanda iftar yemeği gerçekleştirildi. Düzenlenen iftar yemeğine, AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Vali Orhan Tavlı, AK Parti İl Başkanı yeşim Karadağ, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin’in yanı sıra 5 bin Bigalı vatandaş katıldı. 

İftardan önce masaları gezerek vatandaşlar ile sohbet eden Ramazan ayını kutlayan Milletvekili  Turan; “Masalarınızı ziyaret ettik. Elimizden geldiği kadarıyla Bigalımızın elini sıkmaya çalıştık. Gördüğümüz bir tablo var, bizi onurlandıran gururlandıran zengini, fakiri, valisi, kaymakamı, genci yaşlısı, kadını, erkeği herkes bir sofra etrafında aynı çorbaya kaşık sallıyor, aynı zeytini  yiyor aynı masada besmele çekiyor. İstiyoruz ki ülkemizin her tarafında doğusundan batısına batısından kuzeyine güneyine bu tür sofralar kurulsun, kardeşlik daim olsun huzur bereket istikrar her zaman olsun istiyoruz. Bir derdimiz var bu ülkede beraberlik Biga’nın bu dostluğu Çanakkale’nin bu fotoğrafı tüm Türkiye’ye örnek olsun. Bu sofraya baktığımızda belediyesinden valisine vekilinden muhtarına zengininden fakirine herkes aynı sofrada bu çok kıymetli bir şey dünya da etrafımıza baktığımızda çok az sayıda ülkede bu var ben tekrar oruçlarınızı tekrar ramazanınızı kutluyorum” dedi.
 
 
Turan, gençlerle sahur yaptı
AKP İl Başkanlığı Tarafından Ramazan ayı boyunca Çanakkale Merkez Arslanca Camii bahçesinde geçler tarafından düzenlenen sahur programına katıldı.  Gençlerle sahur öncesinde gençlerle sohbet eden AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Aranızda olmaktan büyük onur duyuyorum ilk sahurumuzu gençlerimiz ile yapmayı bir görev bildik. Çanakkale’mizin birçok yerinde sahur yapılıyor ama bir gençlerimiz ile sahur yapmayı bir görev bildik. Ramazan berekettir sahur bir başka berekettir ama gençlerle beraber olmak çok farklı bir berekettir. Ramazan bizim için çok ayrı bir nefis muhasebesi oruç bizim için çok kıymetli bir ibadet her ibadetin Allah yaklaşım bir kıymeti vardır ama mübarek orucun her halde farklı bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Oruç bizim için çok farklı bir ibadet. Oruç bizim için insanları anlamayı, mazlumları anlamayı, garibanları anlamayı sağlayan ama daha ötesi kendimizi anlamayı sağlayan rabbimize bizi yaklaştıran çok farklı bir ibadet. Her kese oruç tutmak nasip olmaz ister yamamaz ne mutlu ki oruç tutanlarla beraberiz” dedi.   
(Zeynep Kocaman)
Paylaş