havadurum

Turan "2018 Türkiye'de Çanakkale yılı oldu"

755

 Ezine Fatih Duru ilk ve Ortaokulu ile Biga Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Z-Kütüphanesi açılışları düzenlenen törenlerle yapıldı. Açılışlara Vali Orhan Tavlı AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan,  AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in katılımları ile yapıldı.  AKP Milletvekili Turan, açılışlarla ilgili;  “Ezine’de Fatih Duru ilk ve Ortaokulu ile Biga Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bugün de Ezineli Şehidimizin adını taşıyan 12 derslikli Fatih Duru İlk ve Ortaokulumuzun açılışını Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile beraber gerçekleştirdik. 2 fen laboratuvarı, 1 tasarım teknik atölyesi, 1 müzik dersliği, 1 spor salonu, 1 kütüphanesiyle son derece modern bir yerleşke oldu. Okulumuz. 45 günde yapımı tamamlanan, içerisinde 7 adet bilgisayar ve 1000 Kitap bulunan Biga’mızın önemli eğitim kurumlarından Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisemizin Z-Kütüphanesinin açılışını Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile beraber gerçekleştirdik” dedi. Açılışların ardından yaptığı açıklamada, 2018’in Türkiye’de Çanakkale yılı olduğunu ifade eden Turan; “2019 da aynı şekilde daha çok devam ederek, daha çok basamak yukarı çıkarak tekrar adından söz ettireceği bir yıl olsun” dedi.

 
“2018 Çanakkale’mizin ayağa kalktığı bir yıl olduysa, 2019 da aynı şekilde devam edecek”
Turan açılışlarla ilgili; “2018 Türkiye’de tabiri caizse bir Çanakkale yılı oldu. Çanakkale’nin yatırımlarla, seçimle, hizmetlerle, tüm alanlarda parladı, özel bir yıl oldu. İstiyoruz ki nasıl ki 2018 Çanakkale’mizin ayağa kalktığı bir yıl olduysa, 2019 da aynı şekilde daha çok devam ederek, daha çok basamak yukarı çıkarak tekrar adından söz ettireceği bir yıl olsun.  Bir derdimiz var bin dermana değişmeyiz. Bu memlekete hizmet etmek bizim için, şeref, onur. Çünkü bu memleket bize oy dedik oy verdi. Ekonomik sorun oldu sabretti. Darbe girişimi oldu sahip çıktı. Terör oldu şehit oldu. Ama hiç bu ülkenin geleceğinden endişe duymadı. O yüzden ne yaparsak yapalım bu millete olan borcumuzu ödemiş olmayız. Her hizmet kıymetlidir. Her şey güzeldir. Yollar, köprüler hanlar hamamlar. Değişmeyen okul kalmadı diyorum. köylerin taşları, bu yıl köylere 500 kilometre asfalt döşendi. Daha çok yapalım. Daha iyi yapalım, daha fazla yapalım. Ama önce yaptığımızı göreceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Biz Cumhurbaşkanımızdan aldığımız heyecanla, aşkla bütün yörenin imar edilmesini çok özel olarak takip ediyoruz. Gıda OSB’miz  Türkiye’nin en hızlı tüzel kişiliğini kazanan gıda OSB’sidir. Bu gıda OSB sine haklı olarak bir çok talep var. Yol üzeri olması, gemiye uçağa İstanbul’a transit imkanı olması açısından bakıldığında çok kıymetli bir yer” dedi.
  
“Ezine, Çanakkale’nin parlayan yıldızı olacak”
Ezine’nin Çanakkale’nin parlayan yıldızı olacağını belirten Turan; Kıskananlar çatlasın. Ama daha çok yapacağız, daha iyi yapacağız inşallah.  Sağlıkla ilgili bir çok laf söyleyebiliriz; ama, sabahleyin anne doğum oranlarını rakamları aldım. Son dönemdeki bölgemizde muazzam derecede köylerde sağlık ocakları, merkezlerdeki hastanelerde bu rakamların çok azaldığını gördüm. Sağlık varsa insan var. İnsan varsa devlet var. O yüzden anne ve bebek ölümlerinin binde otuz ikilerden, binde yedilere düşmüş olması bizi sevindirdi. Sıfırlara düşürelim. Daha çok çalışalım. Ama bu rakama düşmüş olması bu yatırımların karşılığı işte. Artık ambulans daha çabuk geliyor. Hastanelerde doktorlar daha fazla. Bunlar olduğu zaman tabii ki ölümler, hastalıklar daha önüne geçilir hale geliyor. Bakınız yıl 2002 Çanakkale’de toplam 3 ambulans var. 12 ilçe var, 600 köy var. Bu sene 45 ambulansımız var, hava ambulansımız ayrı, deniz ambulansı ayrı, dağda paletli ambulans ayrı olmak üzere. Bunlar çok kıymetli işler. Tarımla ilgili bu bölgede çok ciddi iddialarımız var. Süt teşviklerini arttırdık biliyorsunuz. 10 kuruştu litre başına 1 Ocak itibari ile 25 kuruşa çıkıyor. Onun dışında 50 hayvancılık projesine sadece bu yıl içerisinde kullanılmak üzere 37 milyon TL. para ayrıldı. Hayvancılık teşviklerimiz var. Dediğim gibi bir derdimiz var.  Bu insanlara bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Bu bölgede imar barışı problemi vardı, 6 ay daha uzatıldı” dedi. 
 
“Hiç kimse vazgeçilmez değildir”
 Sözlerine; “Hiç kimse vazgeçilmez değildir” diyerek devam eden Milletvekili Turan; “Her işi muhakkak daha iyi yapan vardır. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Bu devlette bu partide bu millette daha iyi iş yapmak için buralarda. Cumhurbaşkanımız baş tacı. Emeğini iddiasını biliyorum. Onun dışında bizim vazgeçilmezimiz asla yok. O yüzden diyorum ki aramızdaki birliği beraberliği bozacak hiçbir söyleme izin vermeyin. Hiçbir yaklaşıma izin vermeyin. Biz zor zamanlarda büyüdük. Darbeler gördük, kavgalar gördük, her türlü sorunları aşarız, ama yolumuzdan asla vazgeçmeden devam ederiz. Geçen dönem seçim oldu kimsenin burnu kanamadı. Yine seçim var kimsenin burnu kanamayacak. Daha çok yatırım yapmak istiyoruz, daha çok okul yapmak istiyoruz. Öğretmen sayımız arttı. Daha da artmasını istiyoruz. 2002 de sınıflarda eğitim gören öğrencilerimizin sayısı kırklardaydı. Şimdi on sekizler seviyesinde. Daha iyi olmasın istiyoruz. En iyi şartlarda eğitim, en büyük görevimiz. Yeni bütçemizde en büyük kalemi eğitim aldı. Bu bizim için kıymetli bir iş. Ezine’mizi seviyoruz. Bölgemizi seviyoruz. Tüm bölgeye daha çok hizmet etmek istiyoruz. Bu vesile ile okulumuzun öğrencilerimize öğretmenlerimize velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş