havadurum

Turan "Adalı kendisine oy verecek"

824

 AKP Gökçeada İlçe Başkanlığı tarafından seçim bürosu açıldı. Açılışa, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AKP Çanakkale İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, AKP Gökçeada İlçe Başkanı Ümit Kolçak, AKP Gökçeada Belediye Başkan adayı Muzaffer Dağlar ve partililer katıldı. Konuşmasında ülke gündemine değinen Milletvekili Turan, Gökçeada’ya yapılacak yatırımların artacağını söyledi. Gökçeada Belediye Başkanı adayı Muzaffer Dağlar, adanın Mevcut Belediye Başkanının 2014 yılı seçim beyannamesini yerine getirmediğini söyledi. Dağlar; "Bizler Gökçeada’mıza hizmet etmek için yola çıktık. Devletimiz ve milletimizle bir olup bu topraklara hizmet etme sevdasındayız. Ancak mevcut belediye başkanı GESTAŞ, Kaymakamlık, Kara Yolları gibi devlet kuruluşları ile kavga etmeyi seçiyor. Biz bir olacağız birlikte olacağız, adamızı kalkındıracağız. Ünal Başkanın 2014 seçimlerinde vaatlerini topladığı kitap elimde. Bu kitapta vaat ettiği hiçbir şeyi yerine getirmediğini görüyoruz" dedi.

 
“Gökçeada`mızda olmaktan çok büyük gurur duyuyoruz”
Çanakkale’de ki dönüşümün gözle görülür olduğunu ifade eden, Milletvekili Turan; "Her zaman ifade ediyorum. Bizler, Ankara`nın değil Çanakkale`nin vekilleriyiz. Her fırsatta, her imkanda Gökçeada`mızda olmaktan çok büyük gurur duyuyoruz. Buraya geldiğimde bir şey duydum. Birileri seçim kazanacakmış sonra AK Partiye gelecekmiş. Hadi oradan derim adama. O tren geride kaldı. Sen darbede olmayacaksın, kavgada olmayacaksın, mitingde olmayacaksın, Ankara’da olmayacaksın bulunmaz Hint kumaşı mısın? AK Partide olan adam bizimle yol yürüyecek. Hangi partili olduğunu bilmediğimiz her sene parti değiştiren bir adamın AK Partide yeri olmadı, olmayacak.  O tren geride kaldı dolayısıyla adalı sahip çıksın Muzaffer beye. Yeni dönemde Ankara uyumu ile çok işler yapacağız.  Alt yapısı, üst yapısıyla çok işimiz var bu bölgede. Biz adamızı seviyoruz. Buranın ayağa kalkmasını önemsiyoruz. Biz Bülent, Muzaffer meselesi olarak bakmıyoruz bu işe. Avustralya’da terörist katliam yapıyor ama silahında Erdoğan yazıyor. Erdoğan diyorsa, onun kimliği bizim kimliğimizdir. Onun davasına sahip çıkacağız. Sen Erdoğan’ın en zor zamanında yanında olmayacaksın, sonra “partisine geçerim” diyeceksin. Olamaz böyle bir şey. Biz kendimiz yolumuza devam ederiz” dedi. 
 
“Adalı önce kendisine oy verecek”
Millet İttifakını eleştiren Turan; “90 yıllık partinin adada adayı yok. Kime neyi peşkeş çektiniz. Merkezde neyin karşılığı bunu yaptınız. Merkeze ne verdinizde burada güçlü olduğunuz yerde aday çıkartamadınız. 40 yıldan bu yana oyu 22-23-26 olmadı olmayacak. Millete rağmen iş yapan oy alır mı? Sözüm ona İyi Parti niye var, neden kuruldu? Güya MHP’den daha milliyetçi olacaklardı, CHP’nin küçük ortağı oldu. MHP’yi, Bahçeliyi kandıramadılar. İçlerinden bir grubu kandırıp bir operasyon yaptılar. Seçimden sonra İyi Parti kalmayacak. Parti içerisi rahatsız. Ne olduğu belli olmayan bir parti. Oy verirken o yüzden dikkat edeceğiz. Biz kendimize oy vereceğiz. Adalı önce kendisine oy verecek. 5 yıl uyum içinde çalışmaya oy verecek” dedi.
 
“Sizden beklentilerimiz çok fazla”
Konuşmasına; “Beraber büyüyeceğiz” diyerek devam eden Milletvekili Turan; “Muhtarın maaşı yoktu, bugün var. Sigortası yoktu, bugün var. Herkesin evi, işi, arabası biraz daha arttı. Ufak tefek sorunlar varsa da, çözecek olan kendi partisi için de birliği beraberliği sağlayamayanlar değil, yaparsa yine AK Parti yapar. Bizler istiyoruz ki, bu yeni dönemde nasıl ki bölge bölge Çanakkale`yi ayağa kaldırdık. Bayramiç`te Mehmet Akif Ersoy Müzesi, Ezine de OSB Ayvacık`ta liman Çanakkale merkezdeki yeni yatırımlarımız hastanelerimiz başlamışsak, aynı şekilde Gökçeada`da da artarak devam etmek istiyoruz. Bunun için bize güçlü bir başkan lazım. Muzaffer Dağlar’ı size emanet ediyoruz. Sizden beklentilerimiz çok fazla. Yeni seçimde, yeni dönemde Gökçeada’da da besmele çekiyor, yola devam ediyoruz. Bu seçim koordinasyonumuzun hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş