havadurum

Turan; "Bir derdimiz var, bin dermana değişmeyiz"

686

 Çanakkale Kordon Boyunda yapımı tamamlanan Öğretmen Evi, vatandaşların hizmetine açıldı. Önceki akşam yapılan açılışa Vali Orhan Tavlı, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Yardımcıları, AKP Belediye Başkan aday adayı Ayhan Gider, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç, İl Müdürleri, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, AKP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, AKP Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık, ve vatandaşlar katıldı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Öğretmen Evi açılışı, kurdele kesimi ile başladı. Öğretmen Evi açılışının ardından Çanakkale Gençlik Merkezinde, tüm okullara malzeme dağıtım töreni yapıldı. Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz yaptı. Yılmaz, Öğretmen Evi’nin vatandaşlar tarafından da kullanılabileceğini söyledi. Yılmaz, Öğretmen Evlerinin önemli bir istihdam yaratarak ülke ekonomisine de katkı sağlamakta olduğunu söyledi. AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Yapılan yatırımlar sayesinde Çanakkale’de 2017-2018 eğitim öğretim yılında 37 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 209 laboratuar ve 133 kütüphane kazandırıldı. 2014 yılında başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken zenginleştirilmiş kütüphane, şehrimize kazandırıldı” dedi. Öğretmen Evi açılışında katılımcılara hitap eden AKP Milletvekili Bülent Turan; “Açılışını yaptığımız, Öğretmen Evimiz, sahildeki en güzel mekanlardan bir tanesi. Avrupa standartlarında olan Çanakkale sahilinde, çok özel bir lokasyonda, zeminle birlikte 4 kattan oluşan, farklı fonksiyonlardaki odaların, salonların olduğu, öncelikle emekli öğretmenlerimize hizmet edecek olan özel bir yer. Belki dünyanın en güzel noktalarından bir tanesindeyiz” ifadelerini kullandı. 

 
“Öğretmen Evi, hem Milli Eğitim camiamıza hem de halka hizmet sunacaktır”
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz; “Öğretmen evleri, yalnızca meslek mensuplarına değil, tüm kamu kurumlarına ve vatandaşlara hizmet eden bir işlemi yürütmektedir. Aynı zamanda bulunduğu çevreye verdiği hizmetle sosyal bir fonksiyon görmelerinin yanı sıra önemli bir istihdam yaratarak ülkemiz ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Öğretmen evimiz,  bin 170 metrekare toplam kapalı alana sahiptir. Binamızın maliyeti ise, 914 bin liradır. 4 katlı olan bir VİP odası, bir toplantı salonu, mescitleri, mutfağı, restoranı ve depoları bulunan Öğretmen Evi Hizmet Binamız, nezih bir sosyal tesis olarak hem Milli Eğitim camiamıza hem de Çanakkale halkına önemli bir hizmet sunacaktır. Milli Eğitim ailesi, bütün olarak düşünüldüğünde öğretmen evimizin, öğretmenlerin ve eğitim kurumlarının toplantı, konferans, çeşitli eğitim faaliyetleri, sosyal ve kültürel alanlarda her türlü etkinliklere cevap veren, ilimizde öğretmenlerimiz için sıcak bir yuva olma özelliği taşıyan faydalanıcılarına daima, daha kaliteli ve yüksek hizmet sunan bir kurum olmasını, öncelikli anlayış olarak benimsediğimizi belirtmek isterim” dedi. 
 
“Çanakkale’mizin gelişim ve değişimi sonuna kadar hak ettiğine inanıyoruz”
Eğitim ve öğretim alanında Çanakkale’ye önemli yatırımların yapıldığını söyleyen AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Geride bıraktığımız 2018 yılı, Çanakkale’nin yılı oldu. Bulunduğumuz coğrafyada doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tüm dünyada ilgi odağı haline gelen tarihi yapısıyla Çanakkale’mizin gelişim ve değişimi sonuna kadar hak ettiğine inanıyoruz. Bu bağlamda 2018 Troya Yılı kapsamında pek çok yerli ve yabancı turisti Çanakkale’de ağırladık ve şehrimizin tanıtımında büyük bir katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz. 2019 hedefimiz, 1 milyon ziyaretçi sayısını geçmektir. 2019’dan itibaren yatırımlarımızın artarak devam etmesini hedefliyoruz. Bu vesileyle herkesin yeni yılını kutluyorum. Çanakkale, eğitimden sağlığa, kütür ve turizme kadar bir çok alanda dünyanın çekim merkezi haline geliyor ve bu anlamda öğretmenlerimize de büyük sorumluluk düşüyor. Çanakkale’ye son 15 yılda 406 milyon lira yatırım yaptık. Daha çok derslik, daha çok kaliteli eğitim, teknolojiyi yaygınlaştırdığımızı düşünüyorum. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde okul sayısını 270’dan 392’ye yükselttik. Yapılan yatırımlar sayesinde Çanakkale’de 2017-2018 eğitim öğretim yılında 37 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 209 laboratuar ve 133 kütüphane kazandırıldı. 2014 yılında başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken zenginleştirilmiş kütüphane, şehrimize kazandırıldı” dedi. 
 
“Gece, gündüz çalışmaktan büyük keyif alıyoruz”
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “2019’un ilk günlerinde, Çanakkale’de büyük yolumuza heyecanla kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bütçe görüşmelerini bitirdik, Vekilimiz İskenderoğlu ile birlikte ilk fırsatta hastane ziyaretlerimizi yaptık. Daha sonra Lapseki’de doğalgaz açılışını yaptık, bir köyümüzde ilk yardım ocağımızın açılışını yaptık. Biga’da okul ve kütüphane açılışını gerçekleştirdik. Şuanda da buradayız. Çok gururlu ve keyifli bir açılış için bir aradayız. Ardından da gençlerimizle buluşmak için Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün etkinliğine katılacağız. Bir derdimiz var, bin dermana değişmeyiz. Bu millete hizmet etmek istiyoruz, bu topraklarımıza olan borcumuzu ödemek istiyoruz. Tüm birimlerimizle beraber gece, gündüz çalışmaktan büyük keyif alıyoruz. 2018 geride kaldı ve tabiri caizse bir ‘Çanakkale yılı’ oldu. Nerdeyse, değişmeyen okul, hastane kalmadı, köylerin taşlarıyla, yollarıyla büyük mesafe aldık. Küçücük bir hastalıkta İstanbul’a, Ankara’ya gidenler, artık ya kendi ilçesinde ya da Çanakkale’de tedavi olmaya başladılar. Bundan 15 yıl önce 3 tane olan ambulans sayımızın bu yıl, 45’lere ulaşmış olmasından büyük gurur duyduk. Eğitimle ilgili çok güzel çalışmalar hayata geçirdik. Fakat istiyoruz ki, 2019’da çok daha güzel işler yapalım. Çünkü biz biliyoruz ki bu millete olan borcumuzu ne kadar çalışırsak çalışalım, ödeme imkanı bulamayız” ifadelerini kullandı. 
 
“Çanakkale, artık küçük yatırımlarla zaman kaybetmiyor”
AKP Milletvekili Turan; “Çanakkale, artık küçük yatırımlarla zaman kaybetmiyor. Bir boğaz köprüsü iddiası ortaya koyduk. Bu köprü, dünyanın en büyük köprüsü olmasıyla önem kazandırdı. O köprü, Çanakkale’nin tarımı, tarihi ve turizmi demek. Çiftçimiz, ürettiği ürününü pazarlamakta zorlanıyor. Fakat köprü olduğu zaman, ürününü yükleyecek arabasında köprüden rahatlıkla pazarlara ulaşabilecek. Hep beraber, çok farklı bir Çanakkale’nin inşa edildiğini göreceğiz. 2018, Troya Yılı ilan edildi. Bu bağlamda o bölgenin tüm altyapısını, köylerini turizme kazandırmak için büyük mesai harcadık. O bölgenin ayağa kalkmasında Troya 2018, çok büyük bir katma değer üretmiş oldu. Yine o bölgede Kumkale ve Kalafat köyümüz var. Bu iki köyümüzün uzun zamandan beri su, kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattı talebi vardı. Cuma günü bu iki köyümüzün altyapı ihalesini yapıyoruz. Köylerimiz de bu sıkıntıdan kurtulmuş oluyorlar” dedi. 
 
“Öğretmenlerimiz, insan yetiştiren, medeniyeti, kültürü inşa eden rehberlerimizdir”
Vali Orhan Tavlı; “Modern bir mimariyle yeniden inşa edilen Çanakkale Öğretmen Evimizin kordon binası açılış törenini gerçekleştiriyoruz. İlimizde yıllarca hizmet verdikten sonra deprem testleri sonucunda yıktığımız Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) binamızı Türkiye’nin parlayan yıldızı Çanakkale’mize yakışır, öğretmenlerimizi ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacak modern bir yapı olarak yeniden hizmet vermeye başlamıştır. Öğretmenlerimiz, çağdaş ve müreffeh bir toplum olma yolunda en çok çaba gösteren fedakar ve bir o kadar da azimli yol göstericilerimizdir. Öğretmenlerimiz, insan yetiştiren, aynı zamanda bir medeniyeti, bir kültürü inşa eden aziz ve muhterem rehberlerimizdir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir” dedi. 
 
“İlimizde 2 bin 496 spor müsabakası gerçekleştirilmiştir”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp; “2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren okul spor faaliyetlerini Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yapmaktayız. 2010 yılında 6 bin 249 olan lisanslı öğrenci sayımız, 2018 yılı sonu itibariyle 24 bin 507 lisanslı sporcu sayısına ulaştık. Yine 2018 yılında 153 okulumuz okul sporları müsabakalarına katılım sağlamış ve ilimizde 2 bin 496 spor müsabakası gerçekleştirilmiştir. 185 okul kafilesiyle bin 45 sporcu öğrencimiz, il dışındaki müsabakalara gitmişlerdir. Ülke genelinde gerçekleştirilen şampiyonalarda üç okul takımız ile 22 ferdi sporcumuz, dereceye girerek bizleri gururlandırmıştır. 
 
“Geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek istiyoruz”
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz; “Bireyleri fiziksel, zihinsel, duygusal ve toplumsal yönleri ile bir bütün olarak yetiştirmek, çağdaş eğitimin temel ilkelerindendir. Bizler, eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizi sadece akademik yönden değil, sportif, sosyal, kültürel yönden de geliştirmek arzusundayız. Değerlerine sahip çıkan zeki, çevik aynı zamanda ahlaklı sporcular ve geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek istiyoruz. Sporun gelişmesi ve tabana yayılması için ilimizde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Sağlıklı bir nesil arzu ediyoruz. Bugün 2023 eğitim vizyon hedeflerimize doğru ilerlemek, öğrencilerimizi spora, spor tesislerine erişiminde fırsat eşitliği sunmak, onları spora teşvik etmek, yeteneklerini desteklemek amacıyla valimiz Sayın Orhan Tavlı himayelerinde İl Özel İdaresi öncülüğünde Gestaş Çanakkale Köylere Hizmet Götürme Birliği destekleri ile okullarımıza özel hazırlanan formaların ve diğer spor malzemeleri dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda tüm çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya Ak Parti Grup Başkanvekilimiz ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’na ve diğer kamu kurum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
“Gençlerimizle sporu buluşturmak adına adımlar attık”
AKP Milletvekili Turan; “Gençlerimizin ne olursa olsun, sporla ve sanatla ilişkisi devam etmesi gerekiyor. Spor, bir anlamda koruyucu hekimlik anlamına gelir. O yüzden son günlerde sadece Çanakkale’de, sadece il genelinde değil, ilçe ilçe, köy köy gezerek gençlerimizi spor yapmaya teşvik eden spor merkezlerinin açılışlarını yaptık. İş adamı, öğretmen, avukat ne olursa olsun, bunların sanatla, sporla ilişkisi devam etmesi gerekiyor. Çok sayıda köyümüze futbol sahaları yaptık, Çanakkale Gençlik Kampı inşaatı devam ediyor. Ezine ve Bayramiç’te yeni statlar yaptık, Ayvacık’ta yüzme havuzu yaptık. Birçok yerde gençlerimizle sporu buluşturmak adına adımlar attık. İnsanın yaptığı işin karşılığını görmesi kadar keyifli bir iş olamaz. Tarihte markayız, turizmde markayız, eğitimde markayız. İstiyorum ki, sporda da marka olalım” dedi. 
 
“Çanakkale için önemli çalışmalar yaptık, yapmaya devam edeceğiz”
Vali Orhan Tavlı; “2018 Troia Yılı kapsamında ilimize gelen 4 milli futbolcumuzla Hastanebayırı Spor Stadını açarken, ‘2018 Troia Yılı bitiyor, 2019`da ne yapalım’ diye düşündük. 19 Mayıs 1919’un 100 yılı 2019’da Gençlik ve Spor yılı kapsamında bütün gençlerimizi, sporcularımızı destekleme kararı aldık. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü Başkanlığında, komisyon kurduk. Bu kapsamda arkadaşlarımız çalışma yaptılar. Bu çalışmada merkez okullarımızla başlayarak, bütün okullara spor malzemesi konusunda destek vermek istedik. Bu arada Çanakkale Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü destekleriyle engelli sporcularımızın kullanabileceği bir büyük otobüs ve bir minibüs alarak tüm engelli sporcularımızın hizmetine sunduk” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş