havadurum

Turan "Çanakkale'nin markalarını dünyaya duyuracağız"

847

 AKP Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, temel atma ve açılış törenleri için Ezine’deydi. Ezine kongre ve düğün salonu temel atma törenine katılanMilletvekili Turan, ardından SGK İlçe Binası açılışını yaptı. Öncelikle Ezineli muhtarlarla bir araya gelen Turan, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında Çanakkale’ye yapılan yatırımları sıralayan Turan; “Ezine’mizin tüm sokaklarını, tüm mahallelerini ayağa kaldırmak istiyoruz” dedi. Turan, Temel atma ve açılış törenlerinin ardından yapımı devam eden Ezine Gıda OSB alanında incelemelerde bulundu. Milletvekili Turan, OSB ile ilgili; “Biz Çanakkale’nin markalarını dünyaya duyurmak istiyoruz” dedi. Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Çağrı Oğuzhan, OSB çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

 
“Ezine’de yeni bir döneme giriliyor”
Açılış törenindeki konuşmasında Ezine’de yeni bir döneme girileceğini dile getiren Milletvekili Turan; “Yine mezarlık sorunlarımız vardı. Mezarlığın, yolları, duvarları hepsi toparlandı. Örnek bir mezarlık haline gelmeye başladı. Bunun dışında Gazi ve Cumhuriyet Mahallemizde kentsel dönüşüm talebi vardı. Onunla ilgili de son aşamaya gelindiğini ifade etmek isterim. Bunun yanında Esentepe’de bundan başka kültür merkezi ve düğün salonu talepleri vardı. Esentepe’de inşallah bundan daha güzelini yapacağız. Daha işimiz çok. ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz. Ezine’mizin tüm sokaklarını, tüm mahallelerini ayağa kaldırmak istiyoruz” dedi. 
 
“Mesele kalpten kalbe köprü yapmak”
Çanakkale’de yapılan yatırımları sıralayan Milletvekili Turan;  “Köprüler hanlar hamamlar yapılır bir şekilde. Mesele gönülden gönüle, kalpten kalbe köprü yapmak. 3 yıldan beri seçim yokken her toplantınıza gelmeye çalıştık. Biz, Ankara’nın değil Çanakkale’nin Milletvekiliyiz. Parti ayırt etmeksizin, vatandaşların, belediyelerin sorunu varsa, bunların çözümü için, krediler için, işlerin takibi için büyük mesai harcadık. Burada yağmurda, karda bir tır arkasında saatlerce kaldığımız yollar vardı. Geçen gün adaylarımız ile beraber o yolu ziyaret ettik.  Bin 700 metrelik tünelin Bin 200 metresi bitmiş. Kalan yerinde inşallah bu kış bitmesini ümit ediyoruz. Artık duble yol ile hiç kesilmeden dağın altından İzmir’e kadar devam edeceğiz. Gelin bu tarafa Küçükkuyu’da Gümrük kapısını açtık. Seferler başladı. Ayvacık Kruvazör Limanı’nın temelini atıyoruz. Dünyanın en büyük gemilerinin buraya gelip, o limana yanaşıp Ezine’nin peynirini, Ayvacık’ın zeytin yağını alsın ve gitsin istiyoruz.  Çanakkale’mize iki gün önce Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemizi açtık. On numara 500 yataklı otel kalitesinde bir hastaneden bahsediyoruz. Bunun yanında Üniversite hastanemizi bitirdik ve fiilen taşıdık. İlçe hastanelerimizin çoğu bitti. Çan’a başlayacağız. Milletin ne derdi varsa bizim derdimizdir” dedi. 
 
“Bu işler konuşmakla olsaydı, ormanların kralı aslan değil papağan olurdu”
Milletvekili Turan; “Kim çalışıyor biz çalışıyoruz. Bu işler konuşmakla olsaydı, ormanların kralı aslan değil papağan olurdu. Bakınız buradan bir kez daha ilan ediyorum. Çanakkale’de birinci parti olmazsak bir daha buradan aday olmayacağım. Biz vizyonu olan işler ortaya koyuyoruz. Halkımız için çalışıyoruz, onlar için üretiyoruz” diye konuştu.  Ezine Gıda OSB’si arazisinde inceleme yapan Turan, “Bu proje tek başına seçim kazandırmalı. Biz Çanakkale’nin markalarını dünyaya duyurmak istiyoruz. Burada 8 bin kişi çalışacak. Ezine Türkiye’nin markası olacak” dedi.
 
“Ülkede yapılacak en büyük proje”
Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Çağrı Oğuzhan, devam eden proje ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Köyden kente göçü engelleyecek en büyük proje olduğunu dile getiren Oğuzhan; “Ezine Gıda OSB Bölgesi Çanakkale Merkeze 45 km uzaklıkta. 136 hektar büyüklüğünde bir alana kurulması planlanıyor. Buranın kuruluş sürecini 2016 yılının sonunda tamamladık. Tüzel kişiliği alındı. Aynı zamanda kurulması için gerekli imar planlarını yaptık. 136 hektarın yüzde 95 gibi bir bölümünün kamulaştırma sürecini tamamladık. Önümüzdeki bir alan içerisinde kamulaştırma planını tamamı bitecek. Burada alt yapı çalışmalarımız var. Bu çalışmaların projelendirmesini yapıp, Bakanlığın onayına sunduk. Onlarda onaylarını alıyorlar. Dere ıslah projemizin de onayını aldık. Şu an bin 500 küsur metrelik derede çalışmalar sürüyor. 3-4 ay sonra katılımcılara çağrı yaparak tahsislilerini yapacağız. Şu an yatırımcılardan ön talep alıyoruz. Önümüzdeki yıl bunun alt yapı imalatları ile uğraşırız. Bir aksilik çıkmaz ise 2019’un sonunda tahsisleri yapılmış olan yatırımcılar inşaatlarına başlarlar. 2020 yılında ise inşaatlarını bitirirler.  Bu değerin ülke ekonomisine bir an önce katılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ezine OSB bulunduğu yer açısından stratejik bir önemli bir konumda. Bizde bunun en iyi şekilde değerlendirip, bölgedeki çiftçilerimizin ürünlerine pazar oluşturmaya çalışacağız.  Sadece gıda ihtisas üzerine bir sanayi şehri kuruyoruz. Bu proje köylerden kente göçü engellemek için ülkede yapılacak en büyük proje” dedi. 
(Şenol Güven)
Paylaş