havadurum

Turan "Çanakkale'nin patronu benim havasından vazgeçmeli"

1293

 AKP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı tarafından İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve partililerin bir araya geldiği bayramlaşma programı düzenledi. Ramazan Bayramı kapsamında düzenlenen programa AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, AKP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, AKP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Temsilcileri ve partililer katıldı. AKP Grup Başkanvekili Turan ve Çanakkale Milletvekili İskenderoğlu, bayramlaşma kapsamında gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu.  Partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen AKP Grup Başkanvekili Turan, Lapseki’nin, AK Parti belediyeciliği hizmetlerini yakından tanıdığını, bu hizmetlerin devam edeceğini söyleyerek, Boğaz köprüsünün Lapseki’ye ayrı bir değer katacağını hatırlattı. Turan, bu işlerle uğraşırken, muhalefetin de belediye tabelası üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını ifade ederek; “Çanakkale merkez belediyesi, bazı tavırlarında, tüm Çanakkale’nin başkanıymış gibi davranıyor. Çanakkale merkezdeki CHP’li başkan, Çanakkale merkez ilçe, Çanakkale merkez belediye başkanıdır. Biga’nın başkanının hakları, hukukları neyse onun da odur. Çanakkale’nin patronu benim havasından acilen vazgeçmesi lazım” ifadelerini kullandı. AKP Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Ben inanıyorum ki öncelikle 31 Mart’ta en iyi aday bizimdi. İddia ediyoruz. Önceki dönem bürokraside söz sahibi olmuş, Çanakkale’ye hizmetleri olmuş bir ağabeyimizdi. Kıymetlimizdi, Milletvekilimizdi bizim. Biz yeterince anlatamadık. Biz yeterince anlatabilseydik her şey daha farklı olurdu. Eksikliklerimizi, daha iyi nasıl yaparız, yapamadıklarımızı biz birbirimize söyleyeceğiz” dedi. 


“Siz ancak, bir yerden açık bulayım da kavga edeyim derdinde olabilirsiniz”
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Bir parti bizim Lapseki Belediyesine önerge vermiş. TC koy–koyma. Ne diyorsunuz ya? Sen ancak polemik konusu olabilirsin. Sen ancak, bir yerden açık bulayım da kavga edeyim derdinde olabilirsin. Ben soruyorum size; Asker 15 gündür Kuzey Irak’ta. Bir tek muhalefetten bununla ilgili bir açıklama duydunuz mu şimdiye kadar? O iş bizim için, hem Suriye meselesinde, İran, Amerika görüşmelerinde, birçok meselede elimizi güçlendirecek bir adım. Peki bu operasyonla ilgili, CHP’den ‘İyi ki oradayız’ dediklerini duydunuz mu? O yüzden bizi böyle konularla, TC koydun-koymadın gibi saçma sapan gündemlerle meşgul etmeyin. Bizim asla TC ifadesiyle bir sorunumuz olmadı, olmaz. Bir tane yazı gösteremezler ‘kaldırın’ diye. Cumhurbaşkanlığımızda yok mu? İç işleri Bakanlığımızda, bütün logolarımızda var. Sizin Türkiye Cumhuriyeti ile olan muhabbetinizin milyon katı bizde var. Biz bedel ödüyoruz bunun için yıllardan beri. Şimdiye kadar Cumhuriyet tarihimizde, hangi dönem askerimiz bu kadar uzun süre cephede oldu? Hangi dönem bu kadar terörle mücadele etti? Tabela astın mı-Asmadın mı? Bu nedir ya?  Ergenlerin kavgası gibi. Biz, iş yapmak istiyoruz. Bunlar ne sosyal belediyecilikte, ne hizmet belediyeciliğinde ne de milliyetçilikte bizimle yarışamazlar. Biz işimize bakacağız” dedi. 

“Çanakkale Merkez Belediye Başkanı, tüm Çanakkale’nin başkanıymış gibi davranıyor”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Biliyorsunuz bir dergi var. Dünyanın önemli dergilerinden bir tanesi. Her sene çalışma yapıyor ülke ülke. Her ülkenin yaşanabilir şehri neresi bunu puanlıyor somut kriterlerle, ve ilan ediyor. Geçen hafta Türkiye’nin en yaşanılır kenti Çanakkale diye ilan ettiler. Bu çok kıymetli bizim için. Bunu yaparken de, arada kaynamasın, Çanakkale merkez değil, bütün Çanakkale. Biga’sı da var işin içinde, Çan’ı da, Bayramiç’i de. Yeri gelmişken söyleyeyim, Çanakkale merkez belediyesi, bazı tavırlarında, tüm Çanakkale’nin başkanıymış gibi davranıyor. Çanakkale merkezdeki CHP’li başkan, Çanakkale merkez ilçe, Çanakkale merkez belediye başkanıdır. Biga’nın başkanının hakları, hukukları neyse onun da odur. Çanakkale’nin patronu benim havasından acilen vazgeçmesi lazım. Forbes dergisini değerlendirirken Çanakkale yapmış gibi değerlendiriyor. Okusa altını, görecek. Eğitim kriterleri var, sağlık, ulaşım güvenlik vs kriterleri var. Kişi başına yatırımı en fazla olan il Çanakkale olduğu için Çanakkale birinci oldu. Çanakkale belediyesinin hangi projesi var bize örnek olan. Bak Bülent Erdoğan yeni başlıyor. 5 sene sonra görün Biga’yı. Omuz vereceğiz, destek olacağız. Bizi mahcup etmeyen Biga’yı biz de mahcup etmeyeceğiz” 

“Saray kadar taş düşsün başınıza”
Milletvekili Turan; “S-400 diye bir gündemimiz var. Füzeler, biliyorsunuz. Biz bu S-400 meselesini, Türkiye’nin güvenliği için olmazsa olmaz gördük. Suriye’deki mesele, Kuzey Irak’taki mesele, ama daha ötesi, Kıbrıs etrafında, neredeyse tüm Avrupa donanmasının gelmesi orayı gelecekle ilgili risk haline getirdi. Amerika başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinin donanması, Türkiye’nin güneyinde, Kıbrıs’ın yanında. Bizim, güvenliğimizi sağlamak için füze almaktan daha doğal neyimiz olabilir? NATO üyesiyiz. Dedik ki; F-35 alalım. NATO olmaz dedi. Ne yapacağız? En yüksek teknoloji ile yapılan Rusya’daki S-400’leri almayı bir görev bildik. 2 yıldır görüşmeleri sürüyor. Öyle herhangi bir iş değil bu. 18 bin kilometre saatte hızı var. Dehşet bir sistem. 400 kilometre menzili var, 185 kilometre yukarı menzili var. Yani onu kurduğun zaman, Suriye’si Kıbrıs’ı bizim o bölgede riskimiz kalmıyor. İstediği kadar donanma gelsin. Hangi ülke gelirse gelsin. Cumhur İttifakı bunu ‘iyi yapıyorsun’ derken utanarak söylüyorum, İYİ Parti Genel Başkanı çıktı, ‘Bunlar ülke için değil, sarayın güvenliği için yapıyorlar’ dedi. Saray kadar taş düşsün başınıza. Böyle muhalefet mi olur? Cumhur ittifakıyla beraber meseleye ülkenin güveliği olarak bakarken CHP çıktı dedi ki, ‘Almayalım’, İyi Parti dedi ki; ‘Saray için alıyorsunuz.’ Bu kadar sığ bir yaklaşım olmaz. Bunlar yanlış şeyler. Bu ülkenin ortak değerleri olması lazım” dedi.

“Çanakkale’de nerelerden nerelere geldiğimizi, hemşerilerimize anlatmamız gerekiyor”
AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Seçimlerden sonra bildiğiniz gibi, hepimizin kalbi İstanbul’da atar oldu. Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan ile birlikte seçim sonrasında İstanbul’da oyların yeniden sayım işlemlerine katıldık. Yine, seçimler sonrasında da Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir tempoda çalışmalar yaptı. Çanakkale’mizi de çok yakından ilgilendiren ve ilimiz için çok güzel olacak Turizm Teşvik Kanunu ile turizm yatırımlarının önünü açacak çok önemli çalışmalara, kanunlara imza attık. Bu anlamda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şunu özellikle belirteyim ki Çanakkale yavaş yavaş hak ettiği değeri alıyor. Yatırımlarımız hızla devam ediyor. Köprülerimiz, tünellerimiz, Gıda OSB’mizle, okulu, yolu, sağlık hizmetleri, spor tesisleri, köylerimizdeki parke taşı ve altyapı hizmetlerine kadar hepsi devam ediyor. Geride bıraktığımız mübarek Ramazan Ayı’nı ramazan gibi yaşadık. Birliği beraberliği kardeşliği yardımlaşmayı yaşadık. Küsleri barıştırdık, çocukları sevindirdik. Allaha şükür ki Ramazan Bayramına ulaştık. Allah hepimize bir sonraki bayramlara da sağlıkla huzurla ulaşmayı nasip etsin. Ramazan Ayı`nda olduğu gibi, Ramazan Bayramı’nı da bayram gibi yaşamayı Allah hepimize nasip etsin. Oylarımız yüzde 25’ten yüzde 41 ‘e geldi. Ancak yeter mi? Yetmez! Ben inanıyorum ki öncelikle 31 Mart’ta en iyi aday bizimdi. İddia ediyoruz. Önceki dönem bürokraside söz sahibi olmuş, Çanakkale’ye hizmetleri olmuş bir ağabeyimizdi. Kıymetlimizdi, Milletvekilimizdi bizim. Biz yeterince anlatamadık. Biz yeterince anlatabilseydik her şey daha farklı olurdu. Eksikliklerimizi, daha iyi nasıl yaparız, yapamadıklarımızı biz birbirimize söyleyeceğiz. 17 yılda Türkiye nerelerden nerelere geldi. Bizim bütün bunları insanlara daha iyi göstermemiz, anlatmamız gerekiyor. Ülke olarak, Çanakkale olarak nerelerden nerelere geldiğimizi, bizim, Çanakkaleli hemşerilerimize anlatmamız gerekiyor” dedi. 
 
“5 yıl sonra belediyeyi kazanacağımıza inanıyorum”
AKP Milletvekili İskenderoğlu; “Şurada hemen yanımızda Lapseki Belediyesinde Belediye Başkanı değiştiğinde nelerin değiştiğini, Biz Gelibolu’ya köprü yaparken, CHP’li belediyenin, kendini büyükşehir belediye başkanı zanneden Belediye Başkanımızın bir belediye binasını dahi Çanakkale’ye yapamadığını görüyoruz. Onun içindir ki bugün bir sonraki seçim çalışmasına başlamanın günüdür. Birbirimizi pohpohlamadan, gerçekçi bir şekilde gece gündüz demeden çalışarak, 5 yıl sonra belediyeyi kazanacağımıza inanıyorum. Ramazanın son günlerinde kıymetli il Başkanımız çok güzel bir iftar programı düzenledi. Ben çok teşekkür ediyorum. Bir dahaki ramazanda inşallah ufak ufak mahalle iftarları yapalım. Gerekirse yemekleri evlerimizde pişirelim. İnsanların dertlerini daha çok dinleyelim. Daha çok insanımıza ulaşalım. Dünyayı değiştirmek istiyorsak önce insanı kendimizi değiştireceğiz. İl Başkanımızı yalnız bırakmayacağız. Teşkilatımızı, İl yönetimimizi, ilçe başkanlarımızı yalnız bırakmayacağız. Biz teşkilatçılığı Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan böyle öğrendik.  Bayramlarda ayrıştırma değil gönüller alıyoruz, gönülleri birleştiriyoruz. Biz bayramlarda kalp kırmaya değil gönüller almaya geliyoruz. Ben değil, biz olmaya geliyoruz. Biz Grup Başkanvekilimiz ile birlikte Çanakkale’mizdeki yatırımları takip etmeye, yeni yatırımlar getireceğimize söz veriyoruz. Çanakkale’yi emanet ettiğimiz teşkilatımızdan da bu yatırımları hizmetleri, gümbür gümbür anlatma sözü istiyorum. Çok kıymetli sivil toplum kuruluşlarımızla omuz omuza birlikte yürüyeceğiz. Mahalle mahalle, her yerde AK Partinin yaptığı icraatları hep birlikte anlatacağız. Ben inanıyorum ki bu teşkilat isterse her şeyi yapar ve başarır. Merkezde nerden nereye geldiğimizi çok iyi biliyoruz. AK Parti bir dava hareketidir. AK Parti bir varoluştur. AK Parti ümmetin ümididir. Liderin arkasından gidebilmektir. Bugün Mısır’da, Myanmar’da, Suriye’de, zulme uğrayan Müslüman kardeşleri için ağlayabilmektir AK Parti. Ben inanıyorum ki, Çanakkale’deki AK Parti teşkilatımız her şeyin en iyisini, en güzelini yapacak olandır” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş