havadurum

Turan "Cinayetlerin karşılıksız kalmaması boynumuzun borcu"

874

 AKP İl Gençlik kolları tarafından ‘Futsal Turnuvası’ düzenlendi. Final karşılaşmasını AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte izleyen AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Turan, ödül töreninden sonra yaptığı konuşmada; “ Ne yazık ki dün insanlıktan nasibini almayan caniler tarafından işlenmiş bir cinayete şahit olduk. Küçücük bir çocuğa kastetmek hangi vicdana, hangi ahlaka, hangi insanlığa sığar? Onca medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklarda böyle bir kalleşlik nasıl mümkün olur? Eylül çocuğumuzun katledilmesiyle insanlık değerleri katliama uğradı. Vicdanlar, ahlâkımız, değerlerimiz katliama uğradı. Eylül’ün cinayetinde sorumlu olanların en ağır şekilde yargılanması için bu olayın takipçisi olacağız” dedi.

 
 
“Spor yoluyla nesiller kötü alışkanlıklardan sakınırlar”
“Bu insanlık dışı cinayetin karşılıksız kalmaması bizim boynumuzun borcudur” diyen Milletvekili Turan;  “Spor, sağlıklı bir toplum olmanın ve sosyalleşmenin en önemli aracıdır. Spor yoluyla nesiller kötü alışkanlıklardan sakınırlar. Sağlıklı bir beden ve çevre edinirler. Bu doğrultuda son 16 yılda yaşam kalitesini artıracak tarzda hizmetler ürettik. Sporu geniş kitlelere ulaştırmak için çaba sarf ettik. Bu amaçla da sporun her dalında daha fazla iş ve gelir imkânları oluşturmayı hedefledik. Gençlik Kollarımız sadece siyasetle değil, kültür, sanat ve sporla da ilgilenerek farklarını ortaya koyuyor. Gittiğimiz her yerde gençlerimize “hayat sadece siyasetle geçmez” diyoruz. Evet, siyasetle uğraşmak, millete hizmet için çaba sarf etmek değerlidir. Ancak kültürle, sanatla, sporla, edebiyatla hayatınızı zenginleştirdiğiniz ölçüde bakış açınız genişler, yeni ufuklar kazanırsınız” ifadelerini kullandı.
 
“Spor yatırımlarını 1 milyar seviyesine getirdik”
Gençler için yapılan spor yatırımlarını sıralayan Turan; “Spor yatırımlarına 2002’de sadece 63 milyon TL kaynak ayrılıyorken, bugün bu kaynakları 16 katına çıkararak 1 milyar TL seviyesine getirdik. Bu kaynaklarla 1951 spor tesisi açıldı. 60 şehirde 92 adet olimpik ve yarı olimpik standartlarda yüzme havuzunun yapımını tamamladık. 28 adet yüzme havuzunun da yapımı devam ediyor. Amatör spor dallarına her yıl 50 milyon TL yatırım yapmaya devam ediyoruz. 2002 yılında tüm Türkiye’deki lisanslı sporcu sayısı 278 bindi. Bugün ise, bu rakam tam 30 katına ulaşarak 8 milyon 400 bin seviyesine gelmiş durumda. Uluslararası spor müsabakalarında Türkiye, fark attı. Olimpiyatlara bilimsel veriler ışığında sporcu yetiştirmek için 20 şehirde 18 ayrı branşta Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Projesini uygulamaya başladık. Son 15 yılda uluslararası organizasyonlarda toplamda 47 bine yakın altın, bronz ve gümüş madalya kazandık. Sadece geçtiğimiz yıl altın, bronz ve gümüş madalyalardan toplamda 4 bin 614 madalya kazandık. Çanakkale’de de sporun gelişmesi için projeler yaptık, kulüplerimize yardım ettik. 2002 yılında Çanakkale’de spor kulübü sayısı 88’di. Verdiğimiz destek ve yardımlarla bu sayı bugün 131’e çıktı” dedi. 
 
“Çanakkale spor alanında fark yarattı”
Son 16 yılda Çanakkale’nin spor alanında ciddi bir fark yarattığını ifade eden Milletvekili Turan, son olarak; “2002-2018 arasında 147 milyon TL yatırımla tam 45 spor tesisi kazandırıldı. Dardanos Güzelyalı Gençlik Merkezi ile Türkiye’nin en büyük gençlik kampını kuruyoruz. Bu kamp sadece Çanakkale gençliği için değil, Türkiye’nin 81 ilindeki gençler için bir merkez olacak. Çanakkale’de de sporun gelişmesi için projeler yaptık, kulüplerimize yardım ettik. 2002 yılında Çanakkale’de spor kulübü sayısı 88’di. Verdiğimiz destek ve yardımlarla bu sayı bugün 131’e çıktı. Son 16 yılda Çanakkale spor alanında ciddi bir fark yarattı. Çanakkale’ye 2002-2018 arasında 147 milyon TL yatırımla tam 45 spor tesisi kazandırıldı. Dardanos Güzelyalı Gençlik Merkezi ile Türkiye’nin en büyük gençlik kampını kuruyoruz. Bu kamp sadece Çanakkale gençliği için değil, Türkiye’nin 81 ilindeki gençler için bir merkez olacak” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş