havadurum

Turan "Geyikli'ye başkan değil, kardeş seçmek istiyoruz"

1592

 AKP Geyikli SKM düzenlenen törenle açıldı. Törene AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, Geyikli Belediye Başkan adayı Mevlüt Oruçoğlu, AKP Geyikli Belde Başkanlığı Yönetim Kurulu ve üyeler katıldı.  Açılışta konuşma yapan Milletvekili Turan, ülke ve kent gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.   CHP ve İyi Parti ortaklığında kurulan Millet İttifakını eleştiren Turan; “Cumhur İttifakı`mızı yaptık, hep beraber AK Parti`ye oyumuzu vereceğiz. İstiyoruz ki; her bölgede Cumhur İttifakı bu milleti ayağa kaldırsın, güzel işlere vesile olsun” dedi. Belediyeciliği sadece yol yapmak, yollara taş döşemek olarak görmediklerini belirten Turan; “Geyikli’nin adı olmasa Çanakkale’miz eksik kalır.  Geyikli’nin sahili, turizm beldesi özelliği, zeytini olmasa eksik kalır” dedi. Konuşmasında,  yerel seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Turan; "Biz, `bu ülkede beka sorunu var` dediğimizde, bazıları ise polemik yapıyor. `Ne bekası` diyor, tiye alıyor. `Şaka bu` diyor. `Koltuk bekası bu` diyor. Hayır, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli iki sorumlu lider bir araya geldiler ve dediler ki `Kardeşim önümüzde 5 yıl seçim yok. Eğer CHP`nin oyu yükselirse yeni dönemde erken seçim isteyecek, referandum diyecek, sistem tartışması diyecek, ülkenin istikrarıyla oynayacaklar. Buna gerek yok. 5 yıl seçimsiz bir hizmet dönemi olsun` dedik" dedi.

 
"Belediyecilik sadece yol yapmak değil"
Belediyeciliği sadece yol yapmak, yollara taş döşemek olarak görmediklerini belirten Turan;  " Biz açılışa, aday tanıtımına geldik ama yer yerinden oynuyor, miting havası var. Geyikli’de Belediye Başkanlığını kutlamaya gelmişiz hamdolsun. Şuan belediye başkanı seçiyoruz. Bizim, yani vekillerin seçimi değil ama vekillerimizde belediye başkan adaylarımız kadar çalışıyor. Neden? Biz bir aileyiz, biz aynı yolun yolcularıyız. Biz, Çanakkale’mizin bir bölgesi kuvvetlensin bir bölgesi zayıf kalsın demiyoruz. Çanakkale’nin her köşesi kıymetli olsun istiyoruz. Hele ki Geyikli. Burası her hangi bir belde değil. Sahiliyle, turizmiyle bin yıllardan beri olan şehirciliğiyle, zeytini ve zeytin yağı ile bambaşka bir marka değeri olan bir yer. Çanakkale’mizin her yeri bir marka ama Geyikli markası bambaşka bir yer. Geyikli’nin adı olmasa Çanakkale’miz eksik kalır.  Geyikli’nin sahili, turizm beldesi özelliği, zeytini olmasa eksik kalır. Bozcaada’ya buradan geçiyoruz adamız güzel Geyikli ayrı güzel. O yüzden Çanakkale’mizin bu bölgesinin ayrıca kıymetli olduğunu özellikle ayağa kalkmak durumunda olduğunu söylüyorum” dedi.
 
“Önümüzdeki dönem Ankara Geyikli uyumunu sağlayın”
Önlerindeki 5 yıl boyunca seçim olmayacağını belirten Turan; “Genel seçimi 6 ay önce yaptık. Seversiniz sevmezsiniz biz 5 sene vekiliz. Tayyip Erdoğan, 5 sene hükümette Cumhurbaşkanımız. O yüzden önümüzdeki dönem Ankara Geyikli uyumunu sağlayın. Bakın dosta düşmana hizmet nasıl oluyormuş gösterelim. Burasının sayın başkanı neler yapmış diye okuyorum. Çocukların doğumuna gitmiş, törene gitmiş. Bunun için maaş alıyorsun. Bu zaten görevin.  Törene düğüne gitmek bizim görevimiz zaten. 5 yılda Geyikli’ye ne yaptın? Sorusu boş bir cevap. 5 yıldan bu yana Geyikli’de ne ürettin? Esas buna cevap vermek lazım. O yüzden diyorum ki Geyikli AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi, İyi Partilisi her Geyiklili kardeşime sesleniyorum bırakın partiyi. Önümüzde 5 yıl boyunca seçim yok önce kendine oy ver, hizmete oy ver. 5 sene boyunca burayı başkanın uyumu ile ayağa kaldıralım diyoruz derdimiz bu” dedi.
  
“Belediye başkanlığı bizim için bir emanet, bir hizmet yarışı”
Turan konuşmasında; “Hep söylüyorum asfaltı altından döşeseniz, taşı gümüşten döşeseniz, yüzünüz gülmüyorsa, doğumda, ölümde, bayramda yoksanız, halkın gönlünde değilseniz hiç kıymeti yok. Biz, Geyikli`ye Mevlüt Bey`i `sayın başkan` değil, `benim başkanım` olarak seçmek istiyoruz. Biz, Geyikli`ye kardeş seçmek istiyoruz, başkan değil. 5 sene sonra da yüzü gülsün, halka tepeden bakmasın, beraber yol yürüsün istiyoruz. Bu yüzden biz gönül belediyeciliği diyoruz. Seçimden seçime değil, her gün halkıyla olsun istiyoruz. O gönül belediyeciliğini sadece biz hayata geçiririz diyoruz. Halkın doğumunda, ölümünde, özel gününde yanında olsun istiyoruz. Çünkü belediye başkanlığı bizim için bir emanet, bir hizmet yarışı. Yoksa makam için bu işler yapılmaz, maaş için bu işler yapılmaz. Ama biz hizmet için, biz halkımızla omuz omuza yol yürümek için bu işleri yapmak istiyoruz” dedi.  (Zeynel Yöner)
Paylaş