havadurum

Turan "Sanayicileri teşvik eden yeni bir döneme başlıyoruz"

509

 AKP Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Almanya’da düzenlenen ve 130 Türk firmasının katıldığı ‘Bauma Münih 2019 Fuarı’na katıldı. Fuarda konuşan Milletvekili Turan, ekonomik reformlarla ilgili; “İstiyoruz ki bu reformlara bağlı Türkiye’nin konjonktürü dışında daha ileriye giden anlayışın, dünyadaki olumsuz etkiyle beraber çok daha uzak anlayışın devam etmesini istiyoruz” dedi.  5 yıl boyunca seçim olmayacağını belirten Milletvekili Turan; “Önümüzde artık 5 yıl seçim yok bir daha; ne genel ne yerel. Seçim gündemi geride kaldığından dolayı Türkiye’nin tüm üreticileri, sanayicileri bilmeli ki; 5 sene kendilerini bu konuda teşvik eden, yol açan,  yeter ki iş yapsın diyen bir hükümet anlayışıyla yeni bir döneme başlıyoruz” dedi. Almanya’da Türkiye’deki yerel seçimle ilgili eleştirilere yönelik konuşan Turan; “En az Almanya kadar şeffaf ve demokratik zemin içerisinde seçimleri yapabilir bir Türkiye’miz var. İtiraz bir hukuki haktır, birçok ilde her partinin itirazı söz konusudur” dedi. Turan, Türkiye’de yapılan projeleri aktardı.  Bauma’nın dünyanın en kıymetli fuarlarından bir tanesi olduğunu kaydeden Turan; “Çok büyük bir alan üzerinde 50’den fazla ülkenin firmalarının bulunduğu, Türkiye’mizden 139 büyük firmanın katıldığı farklı bir fuar. Dünyanın ticaretinde büyümesinde ben varım diyen kim varsa bu fuarda olması, bu fuarda kendini göstermesi çok büyük bir imkan. 139 Türk firması içerisinde E-Mak ev sahibimiz, çok farklı ve dünyaya örnek bir stantla, Almanya’nın bu farının en güzel bölümlerinden bir tanesini inşa etti. 70 tır taşıyarak gördüğümüz bu büyük eseri ortaya çıkardı. Ümit ediyorum bu güzel çalışma hem E-MAK hem ülkemiz için önemli katma değerlere vesile olur. Türkiye’de son dönemde büyüyen, dünyada varlığını hissettiren alanlardan bir tanesi E-MAK’ın da içinde olduğu iş alanı. Ama istiyoruz ki bu büyüme devam etsin. İstiyoruz ki bu reformlara bağlı Türkiye’nin konjonktürü dışında daha ileriye giden anlayışın, dünyadaki olumsuz etkiyle beraber çok daha uzak anlayışın devam etmesini istiyoruz. Nasıl ki 3 yıl önce geldiğimizde çok kıymetli bir eseri görüşken, bu yıl daha büyüğünü görmüşsek, sonraki fuarlarda da çok daha kıymetlisini görmek isteriz. Dünyanın geldiği bu ekonomik süreç içerisinde her ne kadar zaman zaman dalgalanmalar olsa da zaman zaman konjonktüre bağlı grafiklerin indiği, çıktığı zeminler olsa da Türkiye’de sağlam bir kaptanla beraber, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye ne yaptığını bilen bir ülke olarak yola devam ediyor. Kıssa bir süre önce seçimlerimizi geride bıraktık. Önümüzde artık 5 yıl seçim yok bir daha; ne genel ne yerel. Seçim gündemi geride kaldığından dolayı Türkiye’nin tüm üreticileri, sanayicileri bilmeli ki; 5 sene kendilerini bu konuda teşvik eden, yol açan,  yeter ki iş yapsın diyen bir hükümet anlayışıyla yeni bir döneme başlıyoruz” dedi.

 
“İtirazları, ilgili kurum olan YSK inceleyip karara bağlayacaktır”
Yerel seçimlere yönelik eleştirilerle ilgili konuşan Milletvekili Turan; “Bugün sabah gazetelerde üzülerek söylüyorum;  Almanya’nın Adalet Bakanı`nın Türkiye’deki seçimlerin endişe verici olduğu gibi, bence sınırları çok zorlayan bir yaklaşımı gördüm. Bir meslektaşı olarak ifade etmek isterim ki; en az Almanya kadar şeffaf ve demokratik zemin içerisinde seçimleri yapabilir bir Türkiye’miz var. İtiraz bir hukuki haktır, birçok ilde her partinin itirazı söz konusudur.  Bu itirazları ilgili kurum olan YSK inceleyip karara bağlayacaktır. Türkiye’mizde illerde farklı partiler seçim kazanmışlardır. İtirazlar her partiden söz konusudur. Bunlar da karara bağlandığında, milletin kararı başımızın üzerinde deyip devam edeceğiz yolumuza. Çünkü biz siyasal bilinç olarak sandıktan başka adres tanımayan bir siyasal yapıdan geliyoruz. Hiç bu tartışmaların doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi. 
 
“Ekonominin önündeki en büyük engel İslamofobi”
Turan; “Türk ekonomisinin büyümesinde hükümetlerin teşviki kadar, konjonktürel devlet politikalarının da artısı ve etsisi olmak üzere yansımaları söz konusu. Yine son dönemde üzülerek görüyorum ki; Avrupa’da gelişen Türk düşmanlığı diye ifade edilen, İslamofobi diye ifade edilen siyasal sığlık, siyasal yaklaşım, ekonominin önündeki en büyük engel aslında. Oysa Avrupa’nın kuruluş amacı, Avrupa Birliği’nin kuruluş felsefesi bunları yok etmek için vardı. Demokrasi ise tüm dünya için. İnsan haklarıysa tüm dünya için olmalı söz konusuydu. Ama gelinen yerde zaman zaman, en son İtalya ve Fransa’da Ermeni soykırımı iddiasıyla beraber bir gündem söz konusu oldu. Ben şunu söylemek isterim; bütün siyasi görevler bugün var, yarın yok. Hepimiz eskiyeceğiz. En büyük kıymet onurlu bir hatıra bırakmak arkamızda. Makron eski başkan olduğunda, dönüp arkaya baktığında kara bir leke olarak; tarihe müdahalesi, Türkiye-Fransa ilişkilerine olan yanlış yaklaşımı hep önünde olacak. Keşke yapmasaydı. Tarih, tarihçilerin ii olmaz lazım. Ama bugün Fransa bize ders verecek olan en son ülkedir. Cezayir’i, Ruanda’yı biliyoruz, yaptıklarını biliyoruz. O yüzden ben tüm Avrupalı liderlere hem de bize aynaya bakmalarını, dünyanın kötü gidişatına dur demelerini, insan merkezli demokrasinin insan haklarının herkes için olduğu bir dünya inşasında adım atmalarını öneriyorum” dedi.
   
“Almanya ile yüzyıllardan beri olan ilişkilerimiz var”
Türkiye’de devam eden projeleri aktaran Milletvekili Turan, “Almanya 83 milyon, Türkiye 82 milyon; toplayın 165 milyon gibi büyük nüfusa sahip iki ülke. Almanya ilişkileri bugünden yarına değil. Yüzyıllardan beri olan ilişkilerimiz var, hatıralarımız var. 3 milyon gibi büyük sayıda vatandaşımız, Türk kardeşimiz Almanya’da yaşıyor. Ticaret hacmimiz 2005’lerde27 milyar iken geçen sene 38 milyarla tamamlandı. Bu hacmin büyümesi imkanı, potansiyeli var. Türkiye’nin kendi alanında öncü olduğu iş kolları var. Örneğin müteahhit hizmetlerine baktığımızda, ki 200’den fazla iş kolunu altında barındırır. Türkiye Amerika ve Çin’den sonra en çok müteahhit barındıran ülkeler içerisinde geliyor. 2018’de biliyorsunuz dünyanın en büyük 250 müteahhitti arasında 46 tane Türk firması vardı. Bunlar çok kıymetli değerler. Bu vizyonun devamını, Almanya-Türkiye ilişkilerinin katma değeri ile beraber önemsiyoruz. İstiyoruz ki; Almanya’da büyüsün ekonomide ama Türkiye’de büyüsün. Bu siyasi kavgalarla, polemiklerle olmaz. Beraber ortak anlayışla, eşit anlayışla, aynı kültürle, aynı ekonomik iddialarla birlikte olur diye düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde bu tarz sıkıntıların azalacağını, çok daha kıymetli işler yapacağımızı ümit ediyorum. Kaldı ki Türkiye’mizde Marmaray gibi, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi, Osman Gazi Köprüsü gibi dev dünya projeleri hayata geçirildi. Ben Çanakkale Milletvekiliyim… Şimdi de Çanakkale’de biliyorsunuz boğaz köprüsü inşaatı başladı. 3 yıl içerisinde bitecek. Dünyanın en uzun ayak aralığı olan öze projesi hayata geçecek. Bunun dışında Kanal İstanbul gibi önemli iddialarımız var. Türkiye dünden daha güçlü yoluna devam edecek inşallah” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş