havadurum

Turan "Şımarmayacağız, işimize bakacağız"

896

 AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP İl Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda partililerle bir araya geldi. Toplantıya AKP Grup Başkanvekili Turan’ın yanı sıra AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda konuşma yapan Grup Başkanvekili Turan, koltukların gelip geçici olduğunu söyleyerek; “Ben de yarın eski milletvekili eski grup başkan vekili olacağım, ama ölene kadar Çanakkale`de sizlerle birlikte kalacağım. 17 yıldır Türkiye`de AK Parti iktidarda haram yemedik yemeyeceğiz. İsteyen istediğini söylesin. İl ve ilçe teşkilatlarımızla koşarcasına çalışacağız. Bir anlamda tekrar ya Allah dediğimiz bir danışma meclisindeyiz. Kimseden korkmadık korkmayacağız. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir kararımız olmadı” dedi. Partililere hitap eden Turan; “Kanundu teskereydi Ankara’da ki işlerimizi bitirip Çanakkale’ye geldik. Biga’da bir dizi açılışlar yaptık. Ocak ayında başlamak suretiyle hangi köyümüzde çocuk varsa hangi köyümüzün genci, okulu varsa illa şehirde değil, illa merkezde değil, köyde de gencimiz eğlensin diye onlarda spor yaparak zamanını geçirsin diye halı saha yaptık şimdide basketbol sahası yapıyoruz. Bazıları şunu diyebilir yahu fabrika aç kardeşim, ne işin var spor ile diyebilir. Hayır. Geleceğimiz, bugünümüz gençlerimizdir. Amerika’nın spor camiasında baskette en çok iddialı olmasının özel sebebi, her mahallede butik küçük, basket sahaları var. Her yere yapmış adamlar milyonlarca var. Apartmandan çıkan basketbol oynuyor. Dünyanın en büyük takımları orada. Şimdi bizde istiyoruz ki, on yıl sonra, yirmi yıl sonra Türkiye’nin en güzel basketçileri, voleybolcuları bizim köylerimizden çıksın istiyoruz. Ezbere adım atmıyoruz ki, bunu yaparken asla iş imkanlarını ihmal etmiyoruz, Biga’da futbol ve voleybol ile ilgili konuştuk ama asıl kıymetli olan Çanakkale’de Biga’da en fazla istihdam sağlayan en fazla iş sağlayan en fazla vergi veren KDV sağlayan üç ayrı kademenin yüze yakın iş adamımızla toplantı yaptık, onların sorunlarına omuz verdik” dedi. 

 
“Çanakkale’ye olan borcumuzu ödemek istiyoruz”
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Yine Biga’ya gelmeden 15 km önce 75 tane 400 metre kare ebatında zaire deposu temeli attık. Hemen yanında 250 dönüm hayvancılık ve tarım imkanı olan bir yer, hemen yanında tır parkı alanı hemen yanına belediyemizin et entegre tesislerini ekledik. Yani tarımı büyütürken hayvancılığı ihmal etmeyelim diye o bölgenin bir hayvancılık üssü olmasını ısrarla söylüyoruz ve iddia ediyorum Türkiye’nin en güzel eti Biga’da. Ama markamız var mı? Markamız yok. Süt’ün en güzeli burada Bayramiç, Ayvacık vesaire. Ama markamız var mı? Markamız yok. O yüzden yeni dönemde, hem gıda OSB’si hem hayvancılıkla ilgili yatırımlar, uzun vadede markalaşmayı beraber iş yapmayı, teşvik eden adımlar olsun istiyoruz. Yani hem gencimizin basketboluyla hem iş adamımızın fabrikasıyla beraber bu işi yapmaya çalışıyoruz. Biga’da bu işleri bitirdik bugünde Lapseki’mizde bir kreş açılışı vardı onu yaptık. Şimdi sizlerleyiz az sonra üniversitemizin önemli bir lansman toplantısına katılacağız akşamda ÇASİAD ile buluşacağız. Bir derdimiz var istiyoruz ki Çanakkale’ye olan borcumuzu ödeyelim. Çünkü bu insanlar bize seçim oldu oy verdi, ekonomik sorun oldu sabretti, darbe girişimi oldu can verdi, yeri geldiğinde hep bize sahip çıktılar. O yüzden bizim mız mız yapma, çalışmama, naz yapma imkanımız ihtimalimiz olmaması lazım. Makamlar gelir geçer. Ben de biliyorum ki yarın eski milletvekili olacağım, ben de biliyorum ki yarın eski Grup Başkanvekili olacağım. Ama ben, bu Çanakkale’de inşallah ölene kadar sizlerle zaman geçireceğim. O yüzden de mahcup olmamak için yüz yüze baktığımızda boynumuzu başımızı anlımızı yere eğdirmemek için güzel çalışmak, iş yapmak hepimizin görevi” dedi. 
 
“Ölene kadar bu milletle beraber yol yürümeye devam edeceğiz”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Biz 17 seneyi geride bıraktık. Belki süreç başlarken hiçbirimizin aklına 17 sene gelmezdi. Bir dönem olurdu, iki dönem olurdu ama 17 yıldan berri AK Parti Türkiye’de iktidar. Çok kıymetli bir iş. Rahmetli Menderes 10 yıl bu görevi yapabildi. İzin vermediler. En uzunu oydu. Ama ardından Sayın Erdoğan 17 yıldan bu yana bu görevin başında. Allah ömür versin daha da çok çalışacağız inşallah. Bu 17 yıl bizi şımartmayacak, bizim ayağımızı yerden asla kaydırmayacak. Daha mütevazi, daha omuzlarımızdaki ağırlığın yükünü bilerek çalışmaya devam edeceğiz. Zaman zaman duyuyorum üzülüyorum itham ediyorlar, iftira ediyorlar hiç önemli değil. İşimize bakacağız, dönüp arkaya cevap bile vermeyeceğiz. Temel atıyorum ‘Bülent ortak’, iş adamının derdini dinliyorum ‘Bülent niye onu yaptı’. Hiç zerre kadar kıymeti yok haram yemedik, yemeyeceğiz. Ölene kadar da inşallah bu milletle beraber yol yürümeye devam edeceğiz. İsteyen istediğini söylesin, çatlayanlar, kıskananlar olacaktır. Hiç önemli değil Jülide Hanım ile beraber uygun bir şekilde, İl Teşkilatımız, İlçe Teşkilatımız, hep beraber koşarcasına, bu görevi yapacağız” dedi. 
 
“Yamuk yapan babamın oğlu olsa, bu yamuğa izin vermeyeceğim”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Bu danışma meclisi bence herhangi bir danışma meclisi değil. Bir anlamda tekrar, ‘ya Allah’ dediğimiz ‘Besmele’ çektiğimiz bir danışma meclisi. Çünkü uzun bir dönem danışma meclisi yapılamadı. İlçelerimizde ilimizde tekrar başlıyoruz. Genel merkez bunları takdir ediyor değerlendiriyor. Tabi ki herkes bir siyasi aradan sonra fatura arar, bedel ödetmek ister, bu bizde adettir. Bir numarada kim varsa vekil olarak fırçayı orası yer. Her türlü kötülük Bülent Turan’dan, ama her türlü iyilik falanca kişiden. Hiç önemli değil. İsteyen bize kızsın, biz hesap veremeyeceğimiz hiçbir adım atmadık atmayacağız. Hesabımızı sadece bu salona bu millete vereceğiz. Siz, bizim korkmadığımız, endişe duymadığımızı bilirsiniz, görürsünüz. Biz HDP’den mi korktuk, teröristten mi korktuk, CHP’den mi korktuk? Kimseden korkmadık korkmayacağız. Ama bir daha söylüyorum yamuk yapan babamın oğlu olsa, bu yamuğa izin vermeyeceğim demiştim. Aynı yerdeyim kendi dayıma, amcama ayırmayacağım demiştim aynı yerdeyim. Teşkilatın derdi derdimizdir. Ama bazen oluyor. Örneğin il müdürü ilçe müdürü değişiyor, değişme gerekçesi sayıştay raporu, sevdiğimiz bir insan yapmış bir usul hatası, bir geliyorum, ‘vay onun adamını yedi, vay bunu mahvetti’. Günahımızı ala ala bizi günahsız bıraktılar. Bıraksınlar. Bir daha diyorum. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir idari, siyasi kararımız yok. İnsanların egoları olur beklentileri olur koltuk beklentileri olur. Karşılanmayınca küserler, kızarlar, kıssınlar. Her şeye rağmen söylüyorum, bu partiye oy vermiş, bu partide görev yapmış, 17 yıldan beri orasında, burasında yetki almış kim varsa gitmesine gönlümüz razı değil, gitmesinler. Yanlış yapmasınlar doğru yer burası. Sayın Erdoğan gittiğinde, Erdoğan’a benzer bir adam gelmez, gelmeyecek. Erdoğan gittiği zaman gelecek Erdoğan’ın düşmanı gibi davranan siyasilerdir. Bizim insanımız vefa sahibidir, siyasi ahlak sahibidir. Erdoğan’ı göndermek için küçük hesaplara alet olmaz. Şahsi beklentileri, hataları partiye mal etmez, etmemelidir” dedi. 
 
“PYD komşum olsun diyenler mi bu ülkeyi yönetecekler”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Hata yapan kardeşimiz varsa uyarın yanlış yerdesiniz diyin. Bu partiye oy vermiş kim varsa üye olmuş kim varsa, dönüp toparlayın şimdi yeni dönemde göreceksiniz. Tekrar kampanya başlatıyoruz, tekrar üyelerimizi arttırıyoruz. Adam ölüyor, memur oluyor, istifalar var. Her yılda ki gibi değişen bir şey yok. Manşet geliyor, ‘AK Parti bitti’. Ne bitmesi, yeni başlıyoruz. Aday olduğumuzda uçaktan indim söylemiştim. Çanakkale’de 1’nci olmazsak bu işi bırakacağım demiştim. Bir daha söylüyorum, yeni seçimlerde birinci olmaz, iki vekil çıkartmazsak, vallahi billahi bu işi bırakacağım. Ben ezbere konuşmam, inanmadan konuşmam, AK Parti’den başka bu ülkenin geleceği yok. Al Ak Partiyi bir tarafa kapat. Yok diye farz et. PYD komşum olsun diyenler mi bu ülkeyi yönetecekler. Teskereye şerefle gururla evet oyu verdik. Gidip de halktan korktuğu için evet deyip, ‘evet dedik ama içimiz kan ağlayarak evet dedik’ diyenler mi bu ülkeyi yönetecek. Temel atmama töreni yapanlar mı bu ülkeyi yönetecekler. Temel atmama töreni nedir. 3 gündür temel atıyoruz. Şerefle onurla. Bu millet izan sahibidir irfan sahibidir. Kim çalışır kim çalışmaz kim üretir kim üretmez bunları iyi bilir. Çanakkale’nin de Türkiye’nin de birinci partisi AK Partidir. İl Başkanımızın istifası kongre sürecinde teknik çalışmadan dolayıdır. 8-10 tane İl Başkanı istifa ettirildi.  Saygı duyuyoruz emeği olan kim varsa teşekkür ediyoruz. Gültekin bey kardeşimizle beraber bir yıldan fazla görev yaptık, aynı dönemde istifa sonrası görev almıştı, çok kıymetli işler yaptı teşekkür ediyoruz. Ama bir daha söylüyorum bunları şahsileştirip ‘onun adamıydı bunun adamıydı’ diye ucuz laflara girmeyin. Hesabın ne olduğunu, çok isteyen varsa anlatırım. Hele ki partimizi bırakıp da başka partilere giden İl Başkanlarının ne için bıraktığını, isteyen varsa çıkışta anlatırım. Bunu bize mal edenlere hakkımı helal etmiyorum. Kongreden bir ay sonra, bir adam normal şartlarda istifa etmez, ettirilmez, vekille kavga etse de ettirilmez. Vekil çok istese kongreye sokmaz, konuşur muhataplarıyla ricacı olur tartışır, ama kongreden bir ay sonra istifa ediyorsa başka bir şey vardır. Hakkımızda konuşmaktan vazgeçsinler, o başka şeyi açıklamak zorunda bırakmasınlar bizi” dedi. 
 
“O kurum, bu kurum değil, millet ne derse o olmaya başladı”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Benim şoförüm hala eski vekilimizin Mehmet Daniş’in şoförü biliyor muydunuz? Duyuyorum şimdi Sayın Daniş’in adamını yok etmişiz, şoförüm bile Sayın Daniş’in şoförü. Böyle bir şey yapar mıyım ben? İl yönetiminin yarısından çoğu eski değil mi? Yok efendim Bülent Turan agresifmiş de ondanmış, bizim agresifliğimiz yanlış yapanadır, HDP’yedir, CHP’yedir. Biz AK Partiye yanlış yapmayız. Ama benden başka adam, adam değildir, derse birileri, en uyanık benim derse, biz de tabi ki toplumun hakkını koruruz, kollarız. Sorsan en akıllı tilki, ama pazara gittiğin zaman tilkiden çok postu olan yok. Herkes aklını başına alsın bu kongre öncesi danışma meclisimiz bir anlamda yeni bir besmele çekmek demek. İstiyoruz ki tüm ilçelerimiz bunu yapsın. Bizler 17 yıl öncesinde Türkiye’yi aldığımızda enflasyonun yüzde 67’lerde olduğunu IMF’siz Türkiye olmadığı, batan banka olduğunu biliyorsunuz. Bu 17 yılda çok büyük işler yaptık. 2018’de ufak bir daralma yaşandı şimdi tekrar aşıyoruz. Faizler daha çok düşecek başladı düşmeye, enflasyon daha çok düşecek başladı düşmeye, yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz. Dün 62 milyon bedelli Çanakkale Emniyet binasının  temelini attık. Bu yıl Türkiye’de bu tarz yatırımlara ara verdik, yavaşlattık. Sadece Çanakkale’de bu temel atıldı. O yıllarda YÖK kavgası, başörtü kavgası vardı, hep geride kaldı. Türkiye, artık milletin patron olduğu yer olmaya başladı. O kurum, bu kurum değil, millet ne derse o olmaya başladı. İhracatımız 36 milyar dolardı şimdi 168’i bulduk. İş adamı, siyasetçi, çalışanımızın vizyonu değişti artık. Ankara’ya gitmeye korkan iş adamlarımız vardı şimdi dünyanın dört bir yanına ürün satıyoruz. Dardanel ile geçen gün bir toplantı yaptık ham madde balığı almış, sipariş almış işçi bulamıyorum diyor. Bizim talebimiz hep memur olmak. Ama üretmek için hale Çanakkale’de imkan var, iş ortamı var” dedi. 
 
“CHP, HDP, çatlasa da, patlasa da, biz millete olan borcumuzu ödemeye devam edeceğiz”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Kendi aramızda kavga etmezsek, kongrelerimizi düzgün yaparsak 4 yıl seçim yok, bu kadar seçime, darbe girişimine, iç soruna rağmen şu 17 yılda bunları yapmışsak, 4 yıl seçimsiz götürebilirsek, çok büyük işler yaparız. Geçen hafta HDP’liler ‘20 Kasım’da açıklıyoruz’ dediler ‘ne açıklıyorsunuz?’. ‘Biz meclisten çekileceğiz dediler’, artistlik yaptılar. Toplantıya gittiler muhtemelen patronları yani kandil, ‘çekilemezsin’ dedi, çekilme fikri yarım kaldı. Şimdi ‘erken seçim istiyoruz’ dediler. CHP’de hazırız dedi. Bir defa şunu söyleyeyim şu ekip kadar seçime hazır bir teşkilat yok. 1 yılı geçti kaldı 4 yıl. 4 yıl boyunca CHP’de HDP’de çatlasa da, patlasa da, kriz istese de bu tekerleğimizi döndürmeye, millete olan borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Onların çağrısı ile değil milletin emri ile biz bu işi yaparız. Millet ne derse baş göz üstüne. Bir kongre dönemi geldi şimdi. Dün akşam bir açıklama oldu, dediler ki Cumhurbaşkanı CHP’nin içini karıştırıyormuş. Bir defa kör kendisinden pay biçer meselesi. Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince AK Partililerle konuşup, aday çıkartmak için çok yoğun mesai harcadılar. Onların Ak Parti’den eski görev yapmış, bir Cumhurbaşkanını aday yapıp güya Sayın Erdoğan’ın önünü kesme iddiaları vardı. Bunlar deşifre oldu. Kendileri bizim gibi değil, kendi rüyalarında, kulislerinde yaşamaya alıştıkları için o gücü güya bizde zannediyorlar. Hayır kardeşim. Sayın Erdoğan’ın dünya gündemi var, bu millet gündemi var, ne CHP’si. Siz zaten 25’i 26 yapamayan, siz zaten bu millete borcunu ödemesi için hiçbir gayreti olmayan kulisten, kumpastan, küfürden, hakaretten başka hiçbir gündemi olmayan bir partisiniz. Dün Kılıçdaroğlu ‘adını biliyorum ama açıklamam’ dedi, bugün Muharrem İnce, ‘kendimi yakarım’ dedi. Bakalım Kılıçdaroğlu neresini yakacak. Kimin ne yaptığı belli değil. Anlaşılır gibi değil. Nasıl parti ki liderine güvenmiyor, lider ki ekibine güvenmiyor. İsterdik ki hangi parti olursa olsun, çıksın ne diyorsunuz kardeşim. ‘Ben ekibime güveniyorum Muharrem İnce böyle bir satılmışlık yapmaz, o da CHP’lidir’ demesini beklerdik. Ama o kumpasların partisi kendi genel başkanını, kasetle değiştiren bir parti, ancak bunu yapar. Gelinen yer hazin bir yerdir, gelinen yer utanılacak bir yerdir” dedi. 
 
“Yeni sistemimiz CHP’yi de millete yaklaştıracak”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Bizim en büyük gayretimiz sizlerinde gayretiyle Sayın Erdoğan’ın da büyük vizyonuyla, sistem değişikliği oldu. Büyük riskti bu, riski aldı, referanduma gitti ve hamdolsun kazasız, belasız gemiyi limana teslim etti. Sistem değişikliği dünyanın birçok yerinde büyük krizlerle olmuş, biz de olmadı. Ufak tefek tartışmalar oldu. Bakın şimdi bu sistem değişikliğinden en çok muhalefet istifade ediyor. Şuan mecliste 9 parti var. 2002’de sadece 2 parti vardı, AK Parti CHP. Sonra seçimlerde 4 parti oldu, ama şuan 9 tane parti var. İttifaklar geride kaldı artık 50 artı 1 iddiası daha makul olmaya başladı. Önceden ‘başörtü irticadır sokmayın okullara’ diyen CHP gitti, sistem sayesinde ‘başörtülüye yanlış yapmayın biz yaptık özür dileriz’ diyen CHP geldi. Sistem kendi kendine yanlış yapanı toplumun dışında hareket edeni, adeta revize eder hale geldi. Artık YÖK dayatmasıyla MYK dayatmasıyla, dış güç dayatmasıyla, patron dayatmasıyla bir insanın başkan olma ihtimali yok. Yüzde 20 alır asker fırça atar, YÖK fırça atar, hükümet değişirdi. 50 artı 1 almak için de hak edeceksin, çalışacaksın. Özür dilemiş, daha başlangıç, daha bunun 28 Şubat’ı var özür dilemesi gereken, darbeci kafaları var ,özür dileyeceksiniz. Daha bunun kat sayı meselesi var özür dileyeceksiniz. Onlarca yanlış politikası var, 50 artı 1 CHP’yi de millete yaklaştıracak göreceksiniz. Bu sistem değişikliğinde kimin emeği varsa teşekkür ediyoruz sağ olsun, var olsun” dedi. 
 
“CHP’nin isim benzerliğinden başka hiçbir benzerliği, hatırası kalmadı”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Yeni dönemde kongerlerimizi yapacağız göreceksiniz başta il başkanlığı olmak üzere çok dinamik bir yapı kuracağız. Çünkü il başkanlığımızın zaman zaman merkez ilçe başkanlığı gibi çalıştığı eleştirileri oldu. İl başkanımız bizim Yenice’nin, Lapseki’nin de Ezine’nin de başkanı. Zaten merkezin teşkilatı var. İl Başkanlığımız, tüm Çanakkale’nin üzerinde olacak. O yüzden etraf ilçelerden de yöneticiler ilde olacak, merkez de olacak işimizi yapacağız. Merkez merkezliğini, İl il başkanlığını yapacak. Yeni dönemde göreceksiniz çok kıymetli projeleri hayat geçireceğiz. Kadın kolları, gençlik kolları çok daha aktif, çok daha prensipli yoluna devam edecek. Kadın kolları ve gençlik kolları içinde aynısı onlarda tüm ilçelerin başkanı. Onların toplantılarında tüm ilçeler olacak. Üç kademe gençlik, kadın kolları ve ana kademe beraber uyum içinde olduğunda bambaşka bir tablo ortaya çıkar. Biz istersek yüzde 42 aldık 45 alırız, 50 alırız. Bu imkanımız var. Biz 7 Haziran’da tek vekile düştük, tüm Türkiye kaybettiği için düştük. Ama sonra tekrar toparlanmaya başladık. CHP’nin HDP ile kol kola gezdiği, komşularımız PKK olsun dediği, teskereye kerhen evet dediği, bir atmosferde vatanını seven milliyetçi, ulusalcı İyi Partili kardeşlerimin, bu ittifakta yeri yok. El uzatacağız, anlatacağız, onlara olduğu yerin yanlış olduğunu söyleyeceğiz. Kızarak değil ikna ederek, ülkesini, bayrağını seven tek millet tek devlet, tek bayrak diyen bir milliyetçi kardeşimizin HDP’nin gölgesinde kalan bir CHP’nin yanında ne işi var. İyi Partiye oy veren kardeşlerimize diyeceğiz ki tablo bu. Birisi teskereye kerhen evet diyor, birisi bunlarla yatıyor. Birisi HDP’nin kızmasından korktuğu için birçok konuda ağzını açmıyor, o yüzden yerin orası değil diyeceğiz. Zaten ittifak partimiz MHP ile saygın bir ilişkimiz var, o saygın ilişkiyi devam ettireceğiz. İttifak yaptığımız, yapmadığımız ilçelerde onlar bizim kardeşimiz beraber yürüyeceğiz. Daha uyumlu daha prensipli yolumuza devam edeceğiz. CHP’li arkadaşlara şunu söyleyeceğim Atatürkçü olabilirsiniz, Kemalist olabilirsiniz, bu ülkede ulusalcı kanattayım diyebilirsiniz, hepsi kabul, ama bu anlattıklarımın hiç birisini bunlar temsil etmiyor. Atatürk olsaydı PYD komşum olsun mu derdi, bu terörü yok edin mi derdi. Bu ekip o ekip değil. Şuan ki CHP’nin isim benzerliğinden başka hiçbir benzerliği hatırası kalmadı. Göreceksiniz operasyonla kavgalarıyla muhtemelen yine ulusalcı milliyetçi kanadı, tasfiye etmek için yapılan bir adım” dedi. 
 
“Çanakkale’de ruhumuzu, derdimizi anlatacak arkadaşlara ihtiyacımız var”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Çanakkale’nin tüm dertlerini sorunlarını çözmek bunların görevi değil mi? Akşama kadar katip vekil gibi, kağıt yazıp diyor ki şurada bu olmuş burada bu olmuş. Tek yaptığı soru sormak başka bir iş yaptığı yok. Oysa isterdik ki çok daha öte işler yapsınlar. Bunu başka il vekilleri yapıyor görüyorum. MHP, CHP, İYİ Parti, AK Parti bir araya geliyorlar, şehrin sorunları için bir şeyler yapıyorlar. Biz, ne zaman bu konuda uyarsak, ‘genel politika yapın’ desek hep şahsileştirip bir şeyler anlatıyor. İnşallah bu konuda yeni adımlar atarlar ve beraber işler yaparız. Merkez ilçemizde güzel işler oluyor meclis üyelerimiz yoğun bir gayretle ivmeyi arttırarak, belediye binasında yapılan yanlışları ifade ediyorlar. Sayımız azaldı ama onların kusuru değil, şuan arkadaşlarımız aslanlar gibi orada işini yapmaya çalışıyor. Daha çok çalışmalarını bekliyoruz. Çünkü Çanakkale’de ruhumuzu, derdimizi anlatacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Bu şehirde hala çok büyük yapılacak işler var. Hafriyat alanı olmayan tek il Çanakkale biliyor musunuz? Hafriyat alanı yok, döken döküyor. Yeşil binayı, asbes boruları geçtim. Suya, otobüse zammı geçtim. Hükümet zam yaptı bizde yaptık diyorlar. Hükümet zam yaptı da Biga, Lapseki’ye yapmadı mı? Biga suyu indirdi. Demek ki hesap başka. Burada yapılacak birçok iş olmasına rağmen adım atamadılar. Parkımız mı var, oto parkımız mı var. Ben vekil olduğum günden bu yana hep söylenir. Eski belediye iş merkezi var, orası dökülüyor, orası yıkılıp şehre harika bir mekan yapılamaz mıydı. Ama yapmadılar. Bırakın yeni bir şey yapmayı eskiden başladıkları işi bitiremediler. Yeşil bina dediler bitti mi? Ondan sonra biz dünya kadar hastane, emniyet, okul yaptık, birçok konuda adımlar arttık. Lapseki Belediyesi ondan çok sonra başladı, Biga Belediyesi gidin görün, hepsi yapıldı bu aynı yerinde sayıyor. Kentsel dönüşüm? Her ilde kentsel dönüşüm projeleri var. Çanakkale’de kaç tane var hiç var mı örnek. Cennet Otoparkı vardı oda patladı. Belediye meclis üyelerimizin çok konusu var ifade edecekleri bunları beraber takip edeceğiz. Hiçbir yere bakarken de orası CHP’li burası AK Partili diye bakmıyoruz. Kim el uzatıyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Güzelyalı atık su arıtma tesisi var. Başkan 9.7 milyon kredi istiyordu, ilk bize geldiğinde 3 milyon almıştı, bu haftada kalan 6.7 milyonunu aldı. Yani Güzelyalıda ki kardeşlerimizin o atık su tesisi için 9.700 milyon lirayı merkezi hükümet buraya gönderdi. Su içersem bende içeceğim, o da içecek. Yol yapıldığında Ak Partilide geçecek CHP’lide geçecek. Kamu hakkı olan ne varsa yapmayı görev biliyoruz. Bir müjde de Kepez’e, burada emniyet binası yok, ufacık bir evrak için veya başka iş için Anafartalar karakoluna geliyorlar. İnşallah 2022’de temelini atıyoruz, kepez’e emniyet binamızı yapıyoruz. Sanayimizi büyüteceğiz, tekno parkımızı büyüteceğiz destek oluyoruz. 16 yılda Çanakkale merkezde 96 bin metre kare taş yapmışız, 1 yıl içerisinde 95 bin metre kare taş yol yapmışız. Büyük mesafe aldık 16 yılda yaptıklarımızı son 1-2 yılda yaptık. Eksiğimiz var mı var tabiki ama onlarıda yapacağız beraber. O yüzden CHP’nin Türkiye üzerinde yapacağı hiçbir şey olmadığını belediye üzerinden görebiliyoruz. Bunların partisi bildiğiniz Game of CHP. Ne yaptıkları belli olmayan, kendi iç kavgaları kulisleri, dünya alem şaşkınlıkla izliyor. Bizim aklımıza istesek gelmez bunlar. Ama adamlar parti değil, bildiğin Brezilya dizisi sanki. Garip garip haller. O yüzden bunların bu partiye bu ülkeye verecekleri hiçbir şey yok. Ümid ederim CHP’de kendi iç dinamiklerini çözer, Atatürk’ün kurduğu altı okun felsefesinin olduğu bir parti haline gelir. Dolayısıyla bir kez daha söylüyorum Türkiye’de de, Çanakkale’de de CHP’nin buraya vereceği hiç bir şey yok. Daha çok çalışacağız, safları sıklaştıracağız, bu memlekete en çok AK Partinin yakışacağını göstereceğiz” ifadelerini kullandı. 
(Haber Merkezi)
Paylaş