havadurum

Turan, resim sergisinde sanatseverlerle buluştu

1347

 AKP Milletvekili Bülent Turan, sponsorluğunu Gestaş ve Lapseki’den Efe Gayrimenkul’un yaptığı Ankara Sheraton Hotel’de ressam yazar Rukiye Üstündağ’ın 25. Sanat yılında düzenlediği resim sergisi ve müzayedeye katıldı. Sergiye aynı zamanda Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’da katılırken, sergide anlamlı, yürekli bir sanat etkinliği için bir arada olduklarını belirten Milletvekili Turan; “Tarihin tahtına kök salmış kutlu bir milletin daldan dala pistten piste yansımasına bu gün şahitlik ediyoruz. Emekleriyle yazılarıyla resimleriyle yakından takip ettiğimiz sevdiğimiz saydığımız kıymetli sanatçımız aynı zamanda Çanakkale sevdalısı bir Çanakkale vekili olarak burada olmaktan büyük onur duyuyorum. Bu gün birçok tarihi resmiyle sanatıyla günümüze yansıtan eserlerini incelemek, izlemek için siz sanatseverlerle birlikte olduk. Ben öncelikle Rukiye hanımı tebrik ediyorum. Eserleriyle gurur duyuyoruz onu Çanakkale’de müşavir etmekten büyük onur duyacağız. 25 yılı geride bırakmış olmakla beraber daha nice uzun yıllar diliyoruz kendisine inşallah emekleri ve eserleriyle katkı sağlayacak bu güzel çalışmaları nesilden nesile aktaracak. Biz bu toprakların kıymetini biliyoruz bu topraklarda çok farklı medeniyetlerin barış, huzur içerisinde dünyaya örnek olarak uzun yıllar yaşadığını biliyoruz. Aynı zamanda Rukiye hanımım bu gün bu eserleri sergilerken elde edecek gelirin bir kısmını şehit ailelerine vakıf ve derneklere bağışlayacak olmasından ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

Turan’ın ardından sanatta 25 yılı dolduran Ressam yazar Üstündağ; “Bu güne kadar bir çok değişik yerlerde resim sanat sergisi açtığını 25. Yılındaki sergisini Ankara’da açtığını dile getirerek sergiye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a ve sponsorlara teşekkür ederek; “Sergi çalışmalarıma çeşitli illerde devam edeceğim” dedi. 
Programın sonunda Ressam yazar Rukiye Üstündağ tarafından sponsor olan GESTAŞ genel müdürü Volkan Uslu’ya, Eray Efe Gayrimenkul adına Ayhan Zeybek’e ve NG Deniz taşımacılık adına Rüçhan Özer’e programa katılımlarından dolayı ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a plaket verildi.
(Haber Merkezi) 
Paylaş