havadurum

Turan ve İskenderoğlu, Yenicelilerle buluştu

1035

 AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent seçim sonrası ziyaretlerine Yenice’de devam etti.  Milletvekili Turan , AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun da katıldığı ziyarette, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Turan, Milletvekilliği görevinden ayrılmasının ardından gözaltına alınarak tutuklanan Eren Erdem’e destek açıklamasında bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu eleştirdi.
Turan, “Birkaç kişi var sürpriz şekilde vekil yapılan. Kılıçdaroğlu operasyonla vekil olduğu için operasyonla vekil getirdi. Ama şimdi taşıyamadı onları bir kısmı yargı kararıyla tutuklandı. Adamın ajans iddiası var adamla ilgili çok garip iddialar var, daha ötesi vekil olmadan önce FETÖ ile ilgili ilişkilerinde büyük sorunlar var bunları vekil yaptılar. Şimdi yargı gereğini yapacak. Yargı gereğini yapacak ama korku şu bu adamlar konuşursa hangi hesapla vekil oldu, nasıl vekil oldu neden siyaset düşünmezken adam gazeteci adam başka işler yapıyor bir anda bunlar siyasetçi oldu. Ben gençlik kollarından berri bu partinin içerisindeyim, vekilimiz Julide hanım 15 sene önce kadın kollarında başladı bu işin içinde biz partiden geliyoruz, partinin içerisindeyiz. Ama adamın hiçbir siyasetçiliği yok hiçbir siyasi geçmişi yok gazeteci adaylığı da düşünmüyor bir anda Allah Allah listeye kondu. Var bunlar biliyorsunuz 3-4 tanesi halen vekil ama bir tanesi vekil yapılmadı hemen yargı gereğini yaptı şimdi süreç başladı” dedi.
 
“CHP’nin oyu yüzde 25-26’lardaydı 22’ye düştü”
Yargı kararına saygı duyacaklarını ancak siyasi olarak da oynanan oyunu gördüklerini ifade eden Turan; “Sezgin Tanrıkulu açıklama yapmış bir sürü hakaret etmiş. Kimin kime sahip çıktığına iyi bakın SİHA’lar yani İnsansız Hava Araçları Türkiye adına bu millet adına teröristi bombaladığında çıkıp ‘SİHA kimi bombalıyor’ diyen adam bugün Eren Erdem’e sahip çıkan adam. Hesabı ve oyunu görün diye söylüyorum. Yargı kararı saygı duyacağız ama siyasi olarak da oynanan oyunu göreceğiz. Hiçbir siyasi geçmişi olmadığı halde vekil yapılan, kumpasla başkan olanın vekil yaptığı kişiler bugün hesap veriyor. O yüzden Türkiye’de kim iş yapıyor kim farklı hesaplara hizmet ediyor millet bunu gördü ve takdir etti. 
CHP’nin oyu yüzde 25-26’lardaydı 22’ye düştü. Buna rağmen çıktı en başarılı biziz dedi. Bravo devam et sen böyle başarılı ol. Bir daha ki döne de 22’yi de bulamazsın inşallah. Bu millet zorla hiç kimseyi başında taşımaz. Severse ve sayarsa taşır. Kılıçdaroğlu bu ülke de kendi partisi tarafından bile sevilmediğini seçim sonucunda söylemiştir. O yüzden iddia ediyorum bugün yarın öbür gün bize mecliste utanmadan Cumhurbaşkanımıza Abbas yolcu demişti. Utanmıştık. Şimdi aynen söylüyorum. Abbas yolcu gidecek bu adam. İster kendisi gidecek istersen millet gönderecek.  Bu millete hizmet derdi olmayan sadece koltuk derdi olanlar mutlaka hesabını ödeyecek. Ama biz elimizden geldiğince bu millete hizmet için gayret ediyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş