havadurum

Turan ve Vali Tavlı Küçükkuyu'da...

468

 Ayvacık’ın Küçükkuyu Beldesi’nde geçtiğimiz haftalarda yaşanan yoğun yağış ve Kazdağları’ndaki karların erimesi nedeni ile Mıhlı Çayı ve Ilıca Dersi’nin taşması sonrasında sel felaketi yaşanmıştı. AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Vali Orhan Tavlı,  sel felaketi sonrasında Küçükkuyu’yu ziyaret etti. Turan’a ziyarette Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, AKP Küçükkuyu Belde Başkanı Hüseyin Çalışkan ve AKP Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin eşlik etti.  Turan ve Vali Tavlı ilk olarak Belediye Başkanı Cengiz Balkan’ı ziyaret etti.  Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez’le de görüşen Turan,  yaşanan sel felaketi nedeni ile beldede zarar gören esnaf ve vatandaşlar hakkında bilgi aldı. Küçükkuyu ziyareti sırasında konuşan Turan; “Küçükkuyu Beldemiz Çanakkale’mizin en güzel beldelerinden bir tanesi Meclis çalışması yaparken Sel felaketini öğrenmiştim öncelikle başta Belediye Başkanı olmak üzere Küçükkuyu halkına geçmiş olsun diyorum. Bu felaketin en güzel tarafı kimsenin ölmemesi ve zarar görmemesi. Yaralımız ya da ölümüz olmamasıydı üzüntümüz başka olacaktı.  O zamanda çalışmalarımız yoğun olmasına rağmen gerek belediye Başkanımız gerekse Belde Başkanımızdan süreç ile ilgili bilgileri aldık. Sürecin en iyi tarafı kimsenin can kaybının olmaması, fakat maddi sıkıntımız var. Devletin de bu tür konular için var olduğunu biliyoruz” dedi. 

 
“Başbakan ile görüşme imkanımız oldu”
Esnafın zararının karşılanması için Başbakan ile görüştüğünü ifade eden Turan; “Biz Ankara’da Başbakan Yardımcımız Veysi Bey ile de, AFAD’la da görüştük. Çok kısa bir sürede 200 bin TL’nin buraya getirilmesini sağladık. Bunun 130 bin kusuru buradaki Altyapı çalışmaları için kullanılacaktır.  70 bin kusuru da emniyetimize aktarılması için imkan sağlandı. Teknik ve mevzuat açısından o paranın esnafa verilme imkanı yok. Bu para altyapı için geldi. Esnafa para verilememesinden kaynaklı sorunun aşmak için Başbakan ile görüşme imkanımız oldu ve yeni bir haber olarak aktarıyorum, 300 bin TL Pazartesi gelecek ve esnafımıza dağıtılacak” dedi. 
 
“Yaralar sarıldı ve sarılmaya da devam ediyor”
Ziyarette konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, yaşanan sel felaketi ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Sel felaketinin ardından yaralar sarıldı ve sarılmaya da devam ediyor. Başka ihtiyaçlar olursa yapmaya devam edeceğiz. Ben burada yaşanan beraberlikten dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Zor günde birlik beraberlik sağlandı” dedi. (Haber Merkezi)
Paylaş