havadurum

Turizmciler umutlu!

4424

 Turizm Dosyası İnstagram Canlı yayınları devam ediyor. Programda Halil Öncü’nün sorularını cevaplayan Eden Group`un sahibi Hilmi Selimoğlu ve Çanakkale Kum Hotel Sahibi Kemal Pazarbaşı corona sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Son dönem en çok konuşulan konuların başında gelen Otellerde Korona Sertifikasyonu başta olmak üzere, bölgelerindeki son durumu değerlendiren turizmciler, her şey rağmen gelecekten umutlu olduklarını vurguladılar. EDEN Group Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Selimoğlu programda Çanakkale ve Asssos Bölgesinin Koronavirüs sonrası en şanslı bölgelerin başında geldiğini söyledi. Selimoğlu “Bizim müşterimiz yerli müşteri. Biz her yıl Edirne’den İstanbul’dan, Bursa’dan, Balıkesir’den,İzmir gibi Türkiye’nin dört bir yanından misafiri Assos’ta ağırlıyoruz. Yaz tatilinde misafirlerimiz çoluk çocuk bölgemize gelirler. Korona’dan sonra bizim şansımız biraz daha fazla. Önemli olan koronanın bitmesi ve sezonun açılması. Yurt dışı sadece Batı Anadolu ve Kültür turları bizden geçer. Bunun dışında secur müşteri bizde olmaz. Assos Bölgesi Çanakkale, Gelibolu Bölgesi bir çanak gibiyiz. Assos ayrıca Kazdağları’nın altında, oksijeni bol , denizi çok  güzel olan bir bölge. Sertifikasyon konusunu bizde takip ediyoruz. Tüm gelen mesajları ve elimize ulaşan taslağı inceliyorum. Burada bir bilgi kirliliği olduğunu görüyorum. Şu ana kadar bizlere ulaşan bilgiler görüşten ibarettir. Son olarak Bakanlığın net bir şekilde açılayacağı sertifikasyon sistemine bakmak lazım. Tecrübelerime dayanarak söyleyeyim, bu açıklanan taslak maddeler içinden cımbızla bazı maddeler alınacak ve onlar uygulanacaktır” dedi.

 
“Bizim Türk insanı tatil yapmadan duramaz!”
Selimoğlu geçtiğimiz dönemlerde de birçok krizler yaşadıklarını ve bunu da atlatacaklarını söyleyerek “ Birçok krizler yaşadım. Bu da atlatılır. Dünyada bir gevşeme var. İspanya, İtalya gibi ülkeler biraz gevşemeye başladı. Rusya, biraz daha geciktirecek gibi geliyor. Sonuçta Antalya’nın hayatı da Rusya’dır. Almanya ve Hollanda gibi ülkeler önümüzdeki dönem açılır diye düşünüyorum. Bizim Türk insanı tatil yapmadan duramaz. Bu anlamda bizim Çanakkale, Assos gibi bölgelerimiz daha avantajlı olacak. Çünkü bölgemiz,  insanların aileleri ile birlikte, otomobiline binip, rahat bir ulaşımla gelip tatil yapabilecekleri en güzel bölgelerdir” diye konuştu.
 
“Çanakkale’yi Koronadan sonra turizmde şanlı görüyorum!”
Çanakkale Kum Hotel Sahibi Kemal Pazarbaşı, Çanakkale’de yeni sezona hazırlandıklarını belirtirken bir an önce salgından kurtulmak istediklerini söyleyerek “Hazırlanıyoruz. Sertifikasyon kurallarını şartlarını bekliyoruz. Bununla ilgili beklenti içerisindeyiz. Ne zaman açılacak? Tabi en önemli beklenti de bu. İç turizm açısından Öncellikle beklentimizin dolaşımın açılması. Çanakkale’de durum stabil. Hastalıkla ilgili bir sıkıntımız yok.  Burada valimiz ve sağlık çalışanlarımız, hastanelerimiz çok başarılı bir süreç geçiriyor. Çok teşekkür ediyoruz. Çanakkale’yi Koronadan sonra turizmde şanlı görüyorum. Çanakkale her noktanın birleştiği bir merkez. Plajlarımız hazır. Otellerimiz hazır. Bu rekabeti nasıl sağlayacağız önemli olan o. Bakanlığımıza bağlı tesisler ve diğerleri diye ayırıyorum ben bunu. Çünkü biz bunun için yoğun bir ekonomi harcıyoruz. Turizm Bakanlığına bağlı tesisler olarak birçok kriteri zaten yerine getiriyoruz. Hijyen konularını maksimum uyguluyorduk .İlk yapmamız gereken bundan sonra hijyen ile alakalı daha çok insanları uyarmak bunu belgelemek, temizliğe ve personele bu konuda daha fazla dikkat etmek olacak. Bunun dışında çok fazla sorumluluğu olan bir şey yok .Bizi en çok zorlayacak olan şey, kuralları, personeli toplayarak onlara en iyi şekilde anlatmak olacak. Kriterlerin resmi olarak bir an önce yayınlanmasında fayda var. Bunu mecbur kılacaklar mı, isteyene mi verecekler yada sadece belgeyi alan tesisler mi açacak o da belli değil” dedi.
 
Haziran sonundan sonra iptal yok!
2020 yılı yaz sezonunda Avustralya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerden gelecek grup rezervasyonları olduğunu ve bu konuda iptaller almadıklarını söyleyen Kemal Pazarbaşı “ Şu an için 1 Haziran itibarı ile her şey iptal. Ama enteresan bir şey var. Örneğin Haziran sonundan itibaren sonraki yabancı gruplardan rezervasyonlarımız var. Bunlarla ilgili bir iptal yok. Avustralya’dan dört grubumuz var, İngiltere’den ve Hollanda’dan bir grubumuz var. Bunların hiçbiri iptal olmadı. Buda sevindirici bir durum. Bu durumlar bizi umutlandırıyor. Ama asıl önemli olan bu beladan bir an önce kurtulmak” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Paylaş