havadurum

Türk futbolu kaosun eşiğinde!

414

 Beşiktaş taraftarları, kandırıldıklarını gerekçe göstererek, Şenol Güneş’le birlikte Başkan Fikret Orman’ın da istifa etmesini bekliyor. Mayıs ayında yapılacak Beşiktaş’ın seçimli kongresi öncesi artık Fikret Orman diken üstünde. Siyah-Beyazlı Kulüpteki bu rahatsız tablo doğal olarak Futbol Federasyonu’na da sıçradı....

 
Şimdi spor kulislerinde Beşiktaş’ın yeni Teknik Direktörü’nün kim olacağı sorusuna yanıt aranıyor.  Haziran ayından itibaren  Milli Takımın dümenine geçeceği bilinen Şenol Güneş’i, yapılacak seçimle Federasyon Başkanlığı koltuğuna oturacak kişinin isteyip, isteme-yeceği konuşuluyor.  Plansız, hesap-sız ve zamansız yapılan tercihlerin sıkıntısı yaşanıyor.
 
Kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde, Türk Futbolu’nun patronu olacak kişi, eğer Şenol Güneş’i istemez ise, özerk Federasyon Fatih Terim’den ve Rumen Lucescu’dan sonra bu kez Şenol Güneş’e oldukça yüklü bir tazminat ödemesi daha yapacak. Bu durum ise bir başka handikabın doğmasına neden olacak.
 
Ancak, Şenol Güneş’in Milli Takım Teknik Direktörlüğüne sıcak bakacak birinin Futbol Fedrasyonu koltuğuna oturması halinde, doğabilecek sıkıntı daha az hasarla atlatılabilecek. Bu durumda ise Federasyon Başkanı’na bağlı Disiplin, Tahkim, Etik ve Merkez Hakem Kurulları’nın hangi isimlerden oluşacağı sorusu güncelliğini koruyacak. 
 
Yusuf Namoğlu’nun kamuoyu baskılarına dayanamayıp, istifa ettiği Merkez Hakem Kurulu’nda geçici olarak göreve getirilen Sabri Çelik ve arkadaşlarının bu onore makamda kalıp, kalamayacakları, gönderileceklerse kimlerin yetkili kılınacağı Hakem camiası kadar kulüpleri de yakından ilgilendiren bir başka sorun olarak ortaya çıkıyor. (Yusuf Sonkurt)
Paylaş