havadurum

Türkiye'yi temsil edecek

3869
Taekwondo Federasyonu Başkanlığının 2023 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 13-17 Ocak tarihleri arasında Konya ilinde yapıldı. Şampiyona 72 il ve 745 kulüpten olmak üzere 2 bin 47 sporcu katıldı. Sporcular turnuvada şampiyon olabilmek için tüm hünerlerini ortaya koyarken heyecanların dorukta olduğu yüksek tempolu ve kaliteli maç, izleyenleri büyüledi. 49 kilogramda tatemiye çıkan Lapseki Belediyesi`nden sporcumuz Zeynep Taşkın, çoğu maçlarını nakavt ile toplamda 7 maç alarak Türkiye şampiyonu olmayı başardı.
 
"Taekwondo sporu birçok spor branşını geride bıraktı"
Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık konuyla ilgili, "Çanakkale`yi temsilen 8 sporcu ile katıldığımız şampiyonaya günde çift antrenman yaparak hazırlandık, sporcularımız da verdikleri emeklerden dolayı oldukça kararlı ve heyecanlıydılar. Yapılan bu şampiyonada görüldüğü gibi sporcu sayısının fazla olması ve katılımcıların Türkiye`nin dört bir yanından başarılı kulüplerin başarılı sporcuları olmasıyla oldukça zorlu bir turnuvadır. Ayrıca Taekwondo sporu şampiyonalara katılım, aktif sporcu sayısı ve uluslararası başarıları ile birçok spor branşını geride bırakmıştır" dedi.
 
"Dünya Federasyonu Başkanlık Kupası`nda Türkiye`yi temsil edeceğim"
Şampiyon Zeynep Taşkın, şampiyonanın kenisine milli takım kapılarını aralattığını ifade ederek, "Bugün burada çok büyük bir başarı elde ettim. Bu başarının önemi buradaki altın madalyadan ziyade benim önümde açtığı kapılar oldu. Bu şampiyonluk bana büyükler kategorisinde de milli takıma girmemi sağlayacak. Daha önce yıldızlar kategorisinde milli takıma girerek Avrupa, Balkan ve Uluslararasında şampiyonluklarım vardı lakin çok zor başarı edilebilen Büyükler kategorisinde Milli takıma girmiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü büyükler kategorisinde başarılı olabilmek için olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş birçok sporcular ile karşılaşmak ve yenmek zorundasınız. Ben tatamide birçok dereceleri ve başarılı olan sporcuları yenerek bunu başarmış bulunmaktayım. Şubat ayında İstanbul`da yapılacak olan Uluslararası Turkish Open Taekwondo Şampiyonasına milli takım adına katılma hakkı kazandım. Ayrıca yine şubat ayında İstanbul`da Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilecek olan Dünya Federasyonu Başkanlık Kupası Taekwondo şampiyonasına Türkiye`yi temsilen katılacağım" dedi.
 
"Şampiyonluklar alarak bayrağımızı dalgalandıracağım"
Taşkın son olarak, "İnşallah bu iki büyük şampiyonadan da şampiyonluklar alarak bayrağımızı dalgalandıracağım. Öncelikle aileme sonrasında bana büyük desteklerde bulunan Lapseki Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Yılmaz Bey`e ve bana taekwondo sporunu sevdiren ve bu spor dalında beni yetiştiren hocam Sayın Hasan Altunışık`a çok teşekkür ediyorum. Daha büyük gururlar kazandırmayı, bana verilen emeğin ve desteğin karşılığını bu şekilde vermeyi hedefliyorum" sözlerine yer verdi.
 
"Türkiye, Dünya`da parmakla gösterilir bir ülke"
Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık ise genç sporcunun başarıyı şöyle değerlendirdi: "Taekwondo sporuna Türkiye`de ilgi çok büyük. Her katıldığımız şampiyonada 2500`in üzerinde sporcu katılıyor, şampiyon olabilmek için minimum 7-8 maç kazanmak gerekiyor. Bu Şampiyonalarda şampiyon olmak gerçekten zor, hele büyükler kategorisinde çok daha zor. Sporcumuz Zeynep Türkiye Şampiyonasında zoru başardı ve birinci oldu. Şampiyon olması ile milli takım adına iki turnuvaya katılarak ülkemizi temsil edecek. Ben inanıyorum ki iki büyük şampiyonadan da birincilikler alarak çok büyük bir başarıya imza atacağına ve bayrağımızı dalgalandıracağına inanıyorum. Taekwondo camiasında Türkiye, Dünya`da parmakla gösterilir bir ülkedir. Bunu açık göstergesi olarak uluslararası alanda aldığımız başarıları gösterebiliriz."
 
"Hepimiz için gurur kaynağı"
Altunışık başarılı sporcuyu nefesleri kesilerek izlediklerini dile getirerek, "Sporcum Zeynep Taşkın bu zorlu şampiyonada elit düzeydeki dünya, Avrupa ve uluslararası başarılar elde etmiş sporcuların arasında sıyrılarak adını şampiyonluğa yazdırdı. Zeynep kıyasıya mücadeleler verdi, çok güzel maçlar ortaya koyarak şampiyon olmayı başardı. Ayrıca şampiyonanın yarı final ve final maçları TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlandı. Tribünde takım arkadaşları, televizyon başında Zeynep`in ailesi, arkadaşları ve velilerimiz maçları nefeslerini tutarak takip ettiler. Zeynep`in şampiyonluğu hepimiz için gurur kaynağı oldu. Bizler Zeynep için kamuoyuna çok fazla dil döktük. Bu başarının desteklenmesi gerektiği ancak bu şekilde daha büyük başarıların elde edilebileceğini söyledik. Uzun süren sürecin sonunda elimizden tutan Lapseki Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Yılmaz Bey oldu. Kendisinin bu başarıda destekleri çok fazla. Kendisine teşekkürlerimi iletiyorum" sözlerine yer veri.
(Damla Yeltekin) 
Paylaş