havadurum

Türkiye acenteleri Troia'da buluşacak

738

 Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB), 400’e yakın birlik üyesi ve seyahat acentesinin katılımı ile ‘2018 Troia Yılı`nın tanıtımını Troia Antik Kenti ören yerinde yapacak.  TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy`un da katılacağı programda, TURSAB tarafından yapılan açıklamada tanıtımla ilgili olarak; “2018 Troia Yılı`nın tanıtımı turizmciler tarafından yapılacak. Troia`nın uluslararası bilinirliliği üzerinden dünya genelinde güçlü bir iletişim, kültür ve turizm hamlesinin hedeflendiği 2018 Troia Yılında, yurtdışı pazarlarda önemli pozitif yönde bir hareketlilik hedefleniyor. Anadolu`nun kadim değeri olan Troia`nın ülke genelinde bilinirliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalarla, yurtiçi pazarda da 2018 Troia Yılı’na yönelik yurtiçi turların artması bekleniyor” denildi. 

 
“2018 Troia Yılı güçlü bir destek gördü”
TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinin rehberler eşliğinde Troia Antik Kentini ziyaret edeceği ifade edilen açıklamada; “400 seyahat acentesinin katılmasının beklendiği programda, turizmciler profesyonel rehberler eşliğinde Troia Antik Kentini ziyaret ederek, bilgi alacaklar. 2018 Troia yılının ilanı ve projenin de tanıtımının yapılacağı TÜRSAB 4’üncü Genişletilmiş Bölgesel Yürütme Kurulları toplantısı 3 gün boyunca devam edecek. Troia`nın Unesco Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20’ci yıl dönümü olan 2018 yılı aynı zamanda Avrupa Parlamentosu tarafından ‘Avrupa Kültür Mirası Yılı’ ilan edildi. Çanakkaleli turizm işletmecilerinin başlattığı 2018 Troia Yılı projesi, Çanakkale`nin önde gelen siyaset, bürokrat ve özel sektör çevrele-rinin desteklemesiyle, kamuoyunda çok güçlü bir destek gördü. Çok çeşitli fuar ve tanıtım çalışmasının neticesinde,  2018 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından ‘2018 Troia Yılı’ ilan edildi. Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarının 2018 yılı boyunca kültür, sanat, spor, eğitim ve bilim alanlarında ulusal ve uluslararası etkinlikler yapmasının planlandığı ‘2018 Troia Yılı’na ilk ve tam destek TURSAB’dan geldi. Çanakkale`de ilk kez genişletilmiş BYK`lar toplantısı yapılarak, Troia 2018 Yılı`nın Türkiye`de faaliyet gösteren seyahat acenteleri tarafından benimsenmesi ve 2018 yılı programlarında Troia ve çevresine daha geniş yer vermesi hedeflenmektedir” denildi. 
 
“Çanakkale’de ilk kez gerçekleştirilecek” 
Çanakkale’de ilk kez genişletilmiş TÜRSAB-BYK’lar toplantısı yapılıyor. 
400 seyahat acentesinin katılımının beklendiği Genişletilmiş BYK Toplantısı Çanakkale`de ilk kez gerçekleştirilecek. ÜÇ gün boyunca yoğun bir program eşliğinde sürecek olan TÜRSAB 4’üncü Genişletilmiş BYK’lar toplantısına Türkiye genelinden 39 BYK temsilcisi ve çok sayıda seyahat acentesinin katılacağı ifade edildi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş