havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

UYANIN ARTIK..!!!

1816
           Değerli okurlarım, 3 gün sonra Türkiye siyasal tarihinin en önemli seçimi için sandığa gideceğiz.. Bu seçim sıradan bir yerel seçim değildir ve ‘bir oy’ neden ‘NAMUS’la eşdeğerdir? Onu irdeleyelim.
***
            Öncelikle ve özetle AKP’nin 12 yılda neler yaptığını bir mercek altına alalım:
            - Türkiye’nin ordusu sahte dijital delillerle adeta yok edildi!
            - Bir çok gazeteci, yazar, aydın, bilim adamları tutuklandı.
            - Yargıya, hukuka güven sıfırlandı. (Meclis Başkanı Cemil ÇİÇEK dahi Anayasanın 138. maddesinin öldüğünü; yani yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını söyledi.)
            - Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan borcun 3 katı son 12 yılda yapıldı.
            - Tarım ve Hayvancılık çökertildi. Feryat eden çiftçiye “ananı da al git!” dediler.
            - Güneydoğu adeta PKK’ya teslim edildi!
            - Medya için “sizi tasmalarınızdan ben kurtardım!” diyerek Alo Fatih” hattıyla medyaya müdahale edildi.
            - Milli Eğitim çökertildi. (Sık değişen eğitim politikasıyla eğitim yap-boza çevrildi.)
            - Ulusal Bayramları kutlamak neredeyse olanaksız hale geldi.
            - Sağlık sistemi çökertildi. (Randevu sistemiyle hastalar evde bekliyor. Randevu alabildiklerinde yine de sıra bekliyorlar. Güya hastanelerde kuyruk yokmuş artık!.. Katkı payları adı altında sağlık hizmetleri özelleşirken diğer tarafta ‘kanser’ hastaları ilaçlarını bulamaz hale geldi.)
            - Türkiye “sıfır sorunlu dış politika stratejisi” ile komşularıyla düşman hale getirildi.
            - Cumhuriyetin 80 yılda elde ettiği tüm varlıklar ‘özelleştirme ihaneti’ ile haraç-mezat satıldı. (Hatta bir çok Cami bile yol için yıkıldı.. AVM yapılmak için satıldı.)
            - Taksim’e (Gezi Parkına) AVM-Rezidans yapma inadı ve nefreti yüzünden 9 Gencimiz, 2 Polisimiz hayatını kaybetti.)
            - Sahtekarlık adeta normal bir devlet uygulaması haline getirildi. (Örn: Üniversite sınav soruları çalındı. Kamu İhale Yasası 164 kez değiştirildi. Bilgisayarlı ‘SEÇSİS’ Programı üzerinde çok ciddi kuşkular giderilemedi.)
            - Yüzyılın soygunu denilen “Deniz Feneri” yolsuzluğunun üzeri kapatıldı.
            - 17 Aralık-Binyılınyolsuzluk ve rüşvet soygunu gerçekleşti!.. (Oysa,“3Y” yani yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele etmek için oy istenmiş ve iktidara gelinmişti.)
            - 11yıldır kol kola beraber yürüdükleriFethullah GÜLEN Cemaati, 17 Aralıktan sonra Haşhaşi/Sülük/Hain/ Paralel Yapı oluverdi!
            - AKP Döneminde ilk defa Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN’ın mitingi için ‘Ezan’ susturuldu. (Oysa, Türkiye’de savaş zamanlarında bile Ezan susmamıştı.)
***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, AKP’nin 11.5 yılda yaptıklarına hiç kuşkusuz sizin de ekleyeceklerinizvardır. Sütunumun el verdiği ölçüde benim saptadıklarım şimdilik bu kadar…
            *Salt; kefen, din edebiyatı yaparak yaradana inanmak dünyanın düzenini anlamayı önler. Nitekim, Başbakan sosyal paylaşım sitesi Twittergibi bir yeni nesil iletişim aracını yasaklamakla 21. yüzyıl dünyasının düzenini anlayamadığını kanıtlamış oldu!..
            AKP’ye şimdiye dek oy vermiş seçmenlere çağrımdır: “Bir Müslümanın değer ölçüsü; geçmiş Hükümetlerin yaptığı yanlışları ele alarak ‘bunlarda çalıyorlar ama hizmet ediyorlar’ anlayışı olamaz! Çünkü gerçek Müslüman çalmaz… Dini siyasete alet eden sahte Müslümanlar hep ‘kul hakkı’ yemişlerdir. Sabah Ezanın saat kaçta okunduğunu en iyi müminler ve hırsızlar bilir. Biz, sabah namazının vaktini bilen herkesi mümin sanıp başımıza getirdiğimizde anladık ki aslında hırsızmış!..”
*Eyyy Seçmen… Tarihsel sorumlulukla karşı karşıyasın.. 2002’den beri sömürülmeye kandırılmaya hakkının yenmesine “ARTIK YETER” diyorsan… 30 Mart’ta Oy’unu“CHP”YEver. Oy’unu Bölme.. Bölünme! BİR OY, NAMUS DEMEKTİR!.. ŞİMDİ SÖZ SIRASI SENDE….
SÖZÜN ÖZÜ:“Kitapsız bilgin olanın, emeksiz zengin olanın, sermayesi din olanın rehberi şeytan olmuştur.”(Yunus EMRE)