havadurum

Ulaşım tartışması devam ediyor

1488

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yeni Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne ulaşım sorunu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, S.S.18 Nolu Şehir içi Minibüsçüleri ile Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Yöneticileri ile basın mensupları katıldı.  Çanakkale Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda ilk olarak Ulaşım Müdürü Gürses, Çanakkale’deki ulaşım çalışmaları ile yeni hastane güzergahına taşıma yapan araç ve güzergahlar ile ilgili teknik bilgilendirmede bulundu. Günde 65 bin yolcu taşıyan Çanakkale Halk Otobüslerinin yeni hizmete giren Mehmet Akif Ersoy Hastanesine gece 00.00’dan sonra da saat başı olmak üzere Esenler ve Güzelyalı’dan ulaşım hizmeti verdiğini açıklayan Gürses,  bunun dışında 9 hatla hastaneye ulaşım sağlandığını belirtti.  Filoda bulunan 92 araçtan 43 adedinin Kepez hattında çalıştığını ifade eden Gürses, Kepez hattında araçların 5dk’da bir ulaşım sağladığını söyledi. 

   
“H’plaka hakkı Çanakkale Belediyesi’ne ait”
Ulaştırma Müdürü Gürses’in ardından Başkan Gökhan basın mensuplarına açıklama yaptı. Açıklamasında geçtiğimiz hafta Kepez Belediye Başkanı Mutan tarafından gerçekleştirilen ‘Ulaşımda Adalet’ yürüyüşünü eleştiren Gökhan, yapılan yürüyüşe bir anlam veremediğini ifade etti. Yürüyüşte talep edilen H plaka hakkının Çanakkale Belediyesi’nde olduğunu belirten Gökhan; “ Dönemin Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz ile Çanakkale Belediyesi arasında yapılan protokol gereği şehir içi ulaşım hizmetleri Halk Otobüsleri ile Çanakkale Belediyesinin uhdesindedir. Protokol öncesinde hak sahibi olan minibüs şoförlerine H Plaka hakkı tanındı ve bu plakaları verme yetkisi Çanakkale Belediyesindedir. Bir eylem yapmışlar hastaneye yürümüşler. Eşeğin arkasına neden takılmışlar anlamadım” dedi.
 
“Otobüslerin yüzde 47’si Kepez’e gidiyor”
Ulaşımda bir sıkıntı olmadığını ve otobüslerin yüzde 47’sinin Kepez’e gittiğini açıklayan Gökhan;  “Ulaşımda bir sıkıntımız yok, kimden ne şikâyet hangi öneri gelirse anında değerlendiriyoruz. Çanakkale Şehir içi Ulaşım Otobüslerinin yüzde 47’si Kepez’e doğrudan gidiyor. Hastaneye ulaşım için geceden sabaha kadar çalışan otobüste hizmete sunduk. Yapılan protokolde Kepez Belediyesinin resmi plakalı otobüs çalıştırma hakkı da verildi. Bir tane araçları zaten çalışıyor, istiyorlarsa alsınlar 2-3 otobüs daha resmi plakayı verelim çalıştırsınlar” dedi.
 
“Kepez Belediyesi ulaşımdaki eksikleri gidermeli”
Kepez Belediyesi’ni ulaşımdaki eksiklikleri tamamlamamakla eleştiren Gökhan; “Protesto yürüyüşü yapmak yerine ben kendilerinden daha farklı şeyler beklerdim. Bakın Devlet Hastanemiz yeni hizmete girdi. Çok güzel bir hastane oldu ama hastane önünde bir otobüs durağı bile yok. Kendilerine ulaşıp söyledik. ‘Siz yapıncaya kadar gerekirse üstündeki Çanakkale Belediyesi yazısını da sileriz, siz yapıp yerine koyana kadar oraya bir otobüs durağı koyalım’ dedik. Kabul etmediler. Vatandaş orada yağışlı havada çınar ağacının altında bekliyor. Dün yine bir belediye otobüsü Devlet Hastanesi’nin orada battı. Koskoca otobüs yağan yağmurun orta yerinde çamura batmış. İki saat uğraşmışlar traktörle mi kepçeyle mi çıkartmışlar. Önce buradaki yolları yapmalarını beklerdim” dedi.
 
“2018’de 3 körüklü otobüs alacağız”
Önceki gün denemesi gerçekleştirilen körüklü otobüs ile ilgili açıklamada bulunan Gökhan; “2018 yılında araç filolarına 3 adet körüklü otobüs katacaklarını ifade ederek; “Dün gelen bir körüklü otobüs var. 2018 yılbaşına kadar çeşitli hatlarda, daha çok yoğunluğun yaşandığı hatlarda çalıştırmak üzere deneme seferlerine başladı. 180 kişi kapasiteli Körüklü otobüsten verim almamız halinde 3 tane satın alarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş