havadurum

Ural iktidarı istifaya davet etti

911
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural dün Cumhuriyet Meydanı`nda basın açıklaması gerçekleştirerek artan koronairüs vakaları nedeniyle CHP İl ve İlçe örgütlerinin tedbir amaçlı iki haftalık kapanma kararı aldığını açıkladı. Artan koronavirüs vakalarının sorumlusu olarak Ak Parti`yi işaret eden Ural, iktidarı istifaya davet etti. Açıklamasına geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dr. Gülnur İkis Gün`e başsağlığı dileyerek başlaya, devamla şunları söyledi; "Halen hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyor; bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umuyoruz. COVİD-19 salgını, sevdiklerimizi bizlerden koparmaya, toplumun canını yakmaya devam ediyor. Maalesef Çanakkale`miz vaka sayısında açık ara önde. Dün açıklanan rakamlara göre 100 bin kişideki vaka sayısına göre Çanakkale en yüksek sayıda vakanın görüldüğü şehir konumuna yükselmiş durumda. Üzülerek söylüyoruz ki, Çanakkale gibi bir şehrin, vaka sayısında İstanbul`u bile geçmiş olması; kentimizde salgın sürecinin düzgün yönetilememesinin bir sonucudur. Bu yüzden yaşadığımız COVİD19 virüsünün neden olduğu pandemi değil; AKP`nin yanlış politikalarıyla Ülkemizi sürüklediği AK Pandemidir."
 
"Böyle bir sorumsuzlukla devlet yönetilir mi?"
"Salgının başından beri uyarıyoruz. Çanakkale`mizin bu duruma gelmesinde sorumluluk, bütün uyarılarımıza rağmen Gaziantep`te salgın pik noktasında iken uçaklar dolusu insanı Çanakkale`mize taşıyan AKP yöneticilerinindir. Bilim insanları tüm topluma `Evinizde kalın` çağrısı yaparken, AKP yöneticileri uçaklarla vatandaşlarımızı Çanakkale`ye taşıyıp hastalık yaymaktan çekinmediler. Böyle bir sorumsuzlukla devlet yönetilir mi? Kendi lebalep kongrelerinin sonucu olarak başta Bozcaada ilçemiz olmak üzere, bütün Çanakkale`miz bu salgından olumsuz etkilendi. Çanakkale`mizde Kordon, Özgürlük Parkı, Halk Bahçesi kapatıldı; AVM`ler ve yoğun işçi çalıştıran fabrikalar hala açık! Bu kararları alanlar, nerede yaşıyor? Çanakkale`de yaşıyor mu; bu kenti biliyor mu, artık emin olamıyoruz. Bir kez daha hatırlatmak isteriz: Çanakkale`de Kordon boyu, insanların sadece buluştuğu, eğlenmek için gittiği bir yer değildir. Aynı zamanda bir güzergâhtır. Pandemi de olsa her sabah işe gitmek zorunda olan Çanakkalelilerin yürüdüğü yoldur Kordon. Vatandaşlarımızın birbirine temas etmeden kullanabileceği bu güzergâh varken; burayı kapatıp da insanları bir metrelik karşı kaldırıma sıkıştırmanın bir mantığı var mı? Virüs, metrelerce genişlikteki kordonda bulaşıyor; ama AVM ve fabrikalara gidince bulaşmıyor; öyle mi?"
"Siyasi iktidar pandemi sürecini yönetemiyor"
Milletin 128 milyar dolarının hesabını veremeyen, onun yerine sokak sokak vinçle afiş toplayarak güzel ekonomi tablosu çizmeye çalışan AKP zihniyeti, pandemide de açık alanları kapatıp; kapalı mekânları açık tutuyor! Akıl, izan bunun neresinde? Sahi, yeri gelmişken tekrar soralım: 128 milyar dolar nerede? Pandeminin ilk gününden beri bilimsel gerçeklerin ortaya koyduğu gereklilikleri görmezden gelen, kendi koydukları tedbire kendilerinin uymadığı çarpık bir zihniyetle AKP iktidarı, hem her gün onlarca insanımızı yitirmemizin; hem de salgın sürecinin uzamasıyla gelen ekonomik, toplumsal, psikolojik sıkıntıların sorumlusudur. Başta sağlık emekçileri olmak üzere salgınla mücadelede canını dişine takan tüm emekçilere şükranlarımızı sunarız. Sağlık çalışanlarımız, salgının en başından beri üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyor; büyük fedakârlıkla hastalıkla mücadele ediyor. Fakat siyasi iktidar, pandemi sürecini yönetemiyor. Bunun bedelini de hepimiz ödemek zorunda kalıyoruz."
 
"Her gün onlarca canımızı toprağa veriyoruz"
"Daha önce de defalarca uyardık; tekrar ediyoruz: COVİD-19 salgınında, hastalığın tedavisi de aşısı da var. Aşı olanların, hastalığı çok daha hafif atlattığı kanıtlanmış bir gerçek. O yüzden acilen toplumun bütün kesimlerinin aşılanması gerekiyor. Tüm ülkeler aşı seferberliği başlatmış durumda. Vatandaşlarını olabildiğince hızlı aşılayıp normal hayata dönmeye başlıyorlar. Dünya COVİD-19 salgınını geride bırakmaya hazırlanıyor. Fakat AKP iktidarı, toplumu hızlıca aşılamak yerine Libya`ya aşı göndermeyi tercih ediyor. İktidarın, kendi vatandaşının sağlığını hiçe sayarak verdiği sorumsuz kararlar yüzünden biz her gün onlarca canımızı toprağa veriyoruz." 
 
"AKP yöneticileri ve bürokratlar derhal istifa etmelidirler"
"Tedavi edilebilir, aşısı bulunmuş bir hastalıkta bu halde olmamızın sebebi; siyasi iktidarın süreci yönetmeyi becerememesindendir. Hastalık değil; AKP`nin sorumsuz politikaları yüzünden bu haldeyiz. COVİD19 değil; AK Pandemi yüzünden bu haldeyiz! Her bir can kaybından AKP iktidarı sorumludur! Salgını yönetemeyen AKP yöneticileri ve bürokratlar derhal istifa etmelidirler. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Örgütü olarak tüm vatandaşlarımızı Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına eksiksiz uymaya davet ediyoruz. CHP bütün örgütleriyle bu süreçte yurttaşlarımızla dayanışma içinde olmaya devam edecektir."
(Atakan Alkış)
Paylaş