havadurum

Üretim ve Pazarlama Kooperatifi için imzalar atıldı

1919

 Çanakkale Belediyesi öncülüğünde adımları atılan S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi için ilk imzalar atıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından Üretim ve Pazarlama Kooperatifi resmen hayata geçmiş olacak. İmzaların atıldığını sosyal medya hesabından duyuran Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay Kooperatifle ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundu. Kooperatifin üretimden tüketime halka, kent ve bölge ekonomisine önemli katkılar yapacağına yürekten inandığını belirten Mutluay, üretilen tüm ürünlerin mamul hale dönüştürülerek, katma değer oluşturularak piyasaya sunulmasının hedeflendiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı’nın izni dahilinde kooperatifin resmen kurulacağını belirten Mutluay, ilk etapta satış noktalarının kurulacağını 11 Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak marketlerde kooperatif ürünlerinin satışa sunulacağını söyledi. Mutluay; “Doğrudan üreticiden tüketiciye satış olanaklarının yaratılacağı sistemin bir parçası olmak istiyoruz. Bunun adımlarını atıyoruz ve yavaş büyüyerek gelişeceğiz...” dedi. 

Mutluay imzaları atılan Üretim ve Pazarlama Kooperatifi  ile ilgili; “Çanakkale merkez ve ilçeler başta olmak üzere ilin geneline hitap edebilecek üretim ve pazarlama kooperatifi kuruldu. Bu Kooperatife belediyemizin ev diğer belediyelerin ortak olması düşünülüyor. Bu kooperatif Ticaret Bakanlığı’na bağlı bir kooperatif. Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Kadın Kooperatifleri, belediyeler şirketler kamu ve özel, tüzel kişilikler ortak olabiliyor. Dolayısı ile burada üretilen tüm ürünlerin mamul hale dönüştürülerek, katma değer oluşturularak piyasaya sunulması hedefleniyor. Bu anlamda Çanakkale merkezde, hem de diğer ilçelerde hem üretimin artırılması, hem de ekonomik bir kazanç elde edilmesi hedefleniyor” dedi.  
Ticaret Bakanlığı  onayı ile kooperatifin resmen kurulmuş olacağını belirten Mutluay; “Şu anda ilk imzalar atıldı. Ticaret Bakanlığı’na gönderildi. İzni Bakanlık verecek. Bakanlık izni verdikten sonra kooperatifimizin kuruluşu tamamlanacak. İlk etap da satış noktaları kurmayı hedefliyoruz. Hem Çanakkale’deki hem de Türkiye’deki tüm kooperatiflerin ürünlerini halkımızla buluşturacağız. Sonrada diğer 11 Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir çalışma var. Bu çalışmada Büyükşehir Belediyeleri kooperatif ürünlerinin satıldığı marketler açıyorlar. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 21 noktada market açacak bu marketlerde kooperatif ürünleri satılacak. Bizde bu marketlerin raflarında Çanakkale’nin kooperatifleri olarak yer almak istiyoruz. Dolayısı ile kısa bunu tedarik zinciri olarak adlandırıyoruz. Doğrudan üreticiden tüketiciye atı olanaklarının yaratılacağı sistemin bir parçası olmak istiyoruz. Bunun adımlarını atıyoruz ve yavaş büyüyerek gelişeceğiz. Zamanla diğer kooperatifleri, belediyeleri tüm üretim dinamiklerin, bu işin içerisine katmayı düşünüyoruz. Bunun ilk imzaları atıldı. Yola çıktık” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş