havadurum

Uyanık; "CHP'de, hafta sonu demokrasi şöleni yaşanacak"

892

 İl genelinde Belediye Başkan adaylarını belirleyen CHP, şimdide Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adaylarını temayül yoklaması ile belirlemeye hazırlanıyor. CHP, üye adayları sıralamasını 12 Ocak Cumartesi günü Çataltepeliler Dernek Lokali’nde düzenleyeceği eğilim yoklaması ile belirleyecek. Eğilim Yoklamasını düzenleyecek olan CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Gazetemiz Çanakkale OLAY haber Merkezini ziyaret ederken, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık eğilim yoklaması ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.  Belediye Meclisi üyeliği için 48 aday adayı olduğunu belirten Uyanık, bunlardan 3’ünün Belediye Başkanı, 7’sinin ise Genel Merkez tarafından tercih edilen ‘tek sayı’  kontenjan listesinden yerlerini alacağını ifade etti. Üyelerin seçimde 38 aday için oy kullanacaklarını dile getiren Uyanık; “Genel Merkez’den eğilim yoklaması sonucunda oluşacak listenin esas alınmasını bekliyoruz. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve ifade eden STK’lardan ve meslek örgütlerinden gelen arkadaşlarımızla da zenginleşmiş ve onların önerileriyle de beslenmiş desteklenmiş aday adaylarının seçilmesini istiyoruz” dedi. Uyanık 12 Ocak günü düzenlenecek eğilim yoklaması ile ilgili; “12 Ocak Cumartesi günü Çataltepeliler Dernek Lokali`nde Çanakkale Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği için tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklaması yapacağız. Genel Merkezden görevli olarak CHP İzmir milletvekilimiz olacak. Şu anda çalışması içerisindeyiz. Duyurusunu da sizler aracılığıyla paylaşıyoruz. Parti içinde Belediye Başkan adaylarımızı belirledik, 2019 Yerel Seçimlerine yönelik adaylarımızı belirliyoruz” dedi.

  
“Üyelerimiz, 38 aday adayı için oy kullanacaklar”
Üyelerin, 38 aday adayı için oy kullanacağını belirten Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “48 Belediye Meclisi aday adayımız vardı. Bunlardan 3’ü Belediye Başkanımızın kontenjan adayı olarak tercih edildiler. 7 arkadaşımız da Genel Merkezin tek sayılar için ayırdığı kontenjanlarda değerlendirilecekler. Dolayısı ile bu arkadaşlar sandığa girmeyecekler. Belediye Meclisine kalan 38 aday adayı arkadaşımız sandığa girecek. İl Genel Meclisi içinde 19 aday adayımız var. Çanakkale`de Belediye Meclisi için 38 aday adayından oy kullanacak üyelerimiz en az 7 en çok 14 işaretleme yapacaklar.  İl Genel Meclisi içinde en az 3 en çok 6 işaretleme yapacaklar” dedi. 
 
“Seçim 12-13 Ocak’ta olacak”
İl Genel Meclisi`nde fermuar sistemi uygulanmayacağını belirten Uyanık; “Genel Merkez’den eğilim yoklaması sonucunda oluşacak listenin esas alınmasını bekliyoruz. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve ifade eden STK’lardan ve meslek örgütlerinden gelen arkadaşlarımızla da zenginleşmiş ve onların önerileriyle de beslenmiş desteklenmiş aday adaylarının seçilmesini istiyoruz. Cumartesi günü tam bir demokrasi şöleni yaşayacağız. Seçim tarihleri 12-13 Ocak, Cumartesi-Pazar günleri olarak ilan edildi. Ancak 2 seçimde 12 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek. Sayımın da ilave edilmesiyle 13 Ocak`ta seçim tarihi içerisinde yer alıyor. Seçim, 12 Ocak Cumartesi günü sabah 8:00’da başlayacak, akşam 17:00-18:00 civarında duruma göre sona erecek” dedi.
 
Bizim için en değerli liste, eğilim yoklamasından çıkacak sonuçtur” 
En değerli listenin, eğilim yoklaması sonucu oluşacak liste olduğunu belirten Uyanık; “Bizim için en değerli liste eğilim yoklamasından çıkacak sonuçtur. Bu, Cumhuriyet Halk Partililerin listesi olacak. Herkesin kendi tercihini yaptığı ve karşılığını bulduğu, seçimlerde en iyi çalışma dönemini geçireceğimiz ve icra döneminde de Çanakkale`nin tüm dinamiklerinin ekonomiden başlayan sıkıntıları derinden hissettiğimiz bu zor zamanlarda yaşam kültürüne sahip çıkan, barışa, kardeşliğe çok kültürlülüğe ve huzura sahip çıkan bir kadro olacak.  Bu kadro, Çanakkale`nin hem bugününe,  hem yarınına da ışık tutacak, projeleri ve önerileriyle kendini ifade edecek. Cumhuriyet Halk Partisi parti içindeki demokrasi şöleni cumartesi pazar günü en üst noktada tüm üyelerimizin katılımı ile gerçekleştirecek” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş