havadurum

Uyanık; "Çanakkale halkı, yerel yönetim anlayışına sahip çıkacaktır"

765

 2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçim için CHP Çanakkale Örgütü Parti içi yerel seçim takvimini 1 Ekim tarihinde belirlemişti. Yerel seçim takvimi hakkında bilgilendirme yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, seçimle ilgili düşüncelerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştı.  1 Ekim itibari ile belirlenen seçim takvimine yönelik aday adaylık başvuru belgelerinin hazırlandığını ifade eden Uyanık, aday adaylarının 19 Ekim tarihine kadar belgelerini tamamlayarak, kendilerine iletmeleri gerektiğini söyledi. Aday adaylarına kendilerini ifade etmeleri adına bir kaç haftalık zaman tanınacağını belirten Uyanık, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyeliği için üye bazında ön seçim yapacaklarını yineledi. 2014 yerel seçimlerinde ortaya koydukları başarı çizgisini daha üst bir çizgiye çıkartacaklarını ifade eden Uyanık; “Çanakkale halkı, yerel yöneticilerine ve yerel yönetim anlayışına sahip çıkacaktır ve bunun devamı olacaktır diye düşünüyorum” dedi. Yere seçim takvimi ile ilgili bilgilendirmede bulunana Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “1 Ekim tarihi itibari ile Çanakkale’de parti için seçim takvimi belli oldu ve adaylık başvuruları başladı. 2019 Yerel seçime giden yolda adayların belirlenmesi bizim için çok önemli. Bu işin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için bizde Merkez İlçe Örgütü olarak elimizden geleni yapacağız. Adaylık başvuru belgesini ve istenilen belgelerin listesini oluşturduk. Aday adaylarımız, 19 Ekim tarihine kadar adaylıkları ile ilgili gerekli evrakları tamamlayarak, Merkez İlçemize teslim edecekler. Aday adaylarımızın başvurularını aldıktan sonra Genel Merkezin ön görüleri doğrultusunda seçim takvimini olgunlaştıracağız. Bu noktada hem Belediye Başkanlığı, hem Belediye Meclisi, hem de İl Genel Meclis üyeliği için üye bazında ön seçim yapacağız. Örgüt olarak sandığı koyacağız ve örgüt gözetiminde tüm üyeler ile bir ön seçim gerçekleştireceğiz. Normal tarihli, 30 Mart 2019’da gerçekleşecek bir seçim için yeterli zamanımız var. Bunun için aday adaylarının 19 Ekim son başvuru tarihinden itibaren, birkaç hafta kendilerini ifade etmelerini sağlayacağız” dedi. 

 
“CHP, öteden beri gelen yerel yönetimlerdeki iktidarını devam ettirecektir”
Toplumun tüm kesimlerinden süzülerek gelen bir adaylık süreci oluşacağını ifade eden Uyanık; “CHP Çanakkale’de, Çanakkale halkının tamamı demektir. Çanakkale CHP Örgütü ve üyeleri, tüm kesimden aldığımız oy oranı itibari ile de toplumu ifade etmektedir. Dolayısı ile topumun tüm kesimlerinden süzülerek gelen bir adaylık süreci olacaktır.  Buda, bizim için son derece değerli. Genel Merkezimiz, ön seçim, kamuoyu araştırması gibi parametrelerle çıkacak sonuçları destekleyecek ve bütünleyecek. Bu noktada CHP, Çanakkale’de öteden beri gelen yerel yönetimlerdeki iktidarını devam ettirecektir. Yerel yönetimlerde CHP kültürü, ‘çağdaş yaşamın, özgürlüğün,  barış içerisinde farklılıkları ile bir arada olma’ erdeminin ifadesidir. En nihayetinde hep beraber bu süreci olgun bir şekilde yürütme başarısını göstereceğiz.  Daha sonraki dönemde aday adaylarımızın yapacağı önermeler ve ortaya koyacağı projelerle neyi daha iyi yapabiliyorsak onu yapmanın çabası içerisinde olacağız” dedi. 
 
“Çanakkale halkı, seçtiği temsilcilerin özgür bir şekilde görev yapmalarını ister”
Çanakkale halkının seçtiği yöneticilerine sahip çıktığını belirten Uyanık; “2014’te ortaya koyduğumuz çizgiyi, bir basamak daha ileri götüreceğiz. Bunun başarılmaması için hiçbir sebep yok. Çanakkale bu anlamda çok özgüvenli. Çanakkale Merkez İlçe halkının tutarlılığına güveniyor ve kentlerine sahip çıkma duygularını  iyi biliyor. Biz, sadece onlara aracılık ediyoruz. Çünkü esas olan Çanakkale halkıdır. Çanakkale halkı seçtiği Belediye Başkanlarının, görevlerini ‘ağlayarak terk etmesini’ istemez. Çanakkale halkı, seçtiği temsilcilerin özgür bir şekilde görev yapmalarını ister. Çanakkale’nin varlığı küçük bir sahil kendi gibi görülse de Türkiye’deki değerlerinin ana bayraklarından bir tanesi. Çanakkale, çağdaş yaşamın, dik duruşun, tevazünün ve sadeliğin bir bütünüdür. Çanakkale farklılıkları ile bir arada olmanın keyfini ortaya koyan değerler bütünü, yerel yönetimin, adil ve net olması ile mümkün. Bu yüzden Çanakkale halkı yerel yöneticilerine ve yerel yönetim anlayışına sahip çıkacaktır ve bunun devamı olacaktır diye düşünüyoruz. 
 
“Tüm kesimleri kapsayan bir meclis için çalışacağız”
Son olarak toplumun tüm kesimlerine kapsayacak bir meclisin oluşması için çalışacaklarını ifade eden Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Biz, örgüt olarak CHP’nin kendi içerisindeki bireylerin, bu süreçte kendilerini net olarak ifade etmelerini sağlayacağız.   Bunun için nesnel şartları ortaya koyacağız. Seçim takvimi bir usul ve formalite, bu takvime uygun olarak görevlerimizi aşama aşama yerine getirmeye çalışacağız. Çanakkale halkı ne yaptığını bilir. Çanakkale halkı, güvenle bakacak bir gelecek için yerel yönetiminde kendi payına gerçekleştirecektir. Onlara güveniyoruz. Örgütümüzde bu noktada niyetini açık bir şekilde ifade ediyor. Yine Belediye Meclisi için toplumun geneline hitap edecek bir meclisin oluşmasını sağlayacağız.  Homojen bir meclisi oluşturmak adına, olması gereken mesleklerle fermuar sistemi diye tanımlanan bir sistemle fonksiyonlarını yerine getirecek bir meclisin oluşması anlamında çalışma yürüteceğiz. Asıl olan ön seçimle gelecek meclis aday adaylarının sırlamasıdır. Ana omurgayı onlar belirleyeceklerdir. Bu nokta netiz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş