havadurum

Uyanık "Spekülasyonların sebebi AKP'nin sancısı..."

973

 CHP, Merkez İlçe Kongre Delege Seçimlerini tamamladı. CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, tamamlanan seçim sürecini ve kongreler takvimini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Merkez’de 7, Kepez’de 3 mahalle ve merkeze bağlı 52 köyde 400 delegenin seçildiğini belirten Başkan Uyanık, seçimlerin yüzde 50’ye yakın katılımla gerçekleştiğini söyledi. Mevcut ilçe yönetimi olarak seçim sürecini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmenin keyfini yaşadıklarını belirten Uyanık; “Bunu ilçe kongremiz ile de taçlandırmış olacağız” dedi.  Uyanık,  CHP ile ilgili gündemde büyük yer edinen konularla ilgili de açılamada bulundu. İnsanların yaşadığı sıkıntıların sebebinin CHP’ymiş gibi bir algı yaratılmak istendiğini belirten Uyanık, “işsizliği, ekilemeyen - dikilemeyen toprakları, siyanürlerle intihar eden insanları, ‘komşular ile sıfır sorun’ derken savaşların eşiğine gelinmesinin sebebi CHP’nin iç dinamikleri değildir” dedi. Yaratılan spekülasyonların detaylarının kendilerini hiçbir şekilde etkilemediğini belirten Uyanık, CHP üzerinde tamamen bir operasyon yapıldığını söyledi.  Algı yaratılma zamanlamasının manidar olduğunu ifade eden Uyanık; “AKP’nin kurucu Başbakanları, Cumhurbaşkanları partiden ayrı bir parti kurma çalışması içerisindeler. Sizce de tam zamanlaması manidar gelmiyor mu? AKP kendi içinden, kendi dönemini tamamlamış olmasının getirdiği sancıları CHP üzerinde yansıtmaya çalışıyor. Çok da manidardır. Bunun en iyi değerlendirmesini halkımız zaten seçimlerde yapacak. Biz halkımıza güveniyoruz” dedi.

 
“Bu 400 delegemiz ilçe kongremizde oy kullanacaklar”
Seçimlerin sağlıklı bir şekilde tamamlandığını belirten Uyanık; “Merkez İlçe ve İl Kongreleri Takvimi önceden ilan edildiği şekli ile köy ve mahalle muhtarlıklarında oluşturulan seçim çevrelerinde ilçe Kongre Delege Seçimlerini tamamladık. Bu delege seçimleri süreci tüm üyelerimizin önceden ön görülen yerlerde ve saatlerde duyuruların yapılması ve bilgilendirilmesi, şeffaf ve açık bir şekilde katılımların sağlanması ve daha sonra oy sonuçlarının ilan edilmesi ile 24 Kasım’da geçtiğimiz Pazar günü Barbaros Mahallesi seçimlerimizle merkez ilçe için seçimler tamamlandı. Merkezde 7 mahallemiz, Kepez Beldemiz’de 3 mahallemiz ve 52 merkez köyümüzde delege seçimleri tamamlanmış oldu. Yaklaşık 400 delege belirlendi. Bu süreçte delegelerimiz 6 bin 903 üyemizin temsilcisi olarak belirlendi. Bu 400 delegemiz ilçe kongremizde oy kullanacaklar” dedi.
 
“Delege seçimlerini ilçe kongremiz ile taçlandıracağız”
Mahalle delege seçimlerinin resmi olarak 1 Aralık’ta sona ereceğini belirten Başkan Uyanık; “Ondan sonra 14 Aralık ile başlayan dönem İlçe kongreler takviminin başlangıç tarihi olarak önerildi. Bizde İl Başkanlığımız ile beraber merkez ilçe kongremizi ne zaman yapacağımızı belirledikten sonra kamuoyuna duyuracağız. İlçe kongre mahalle delegelerini oluştururken ağırlıklı olarak tek liste belirlendi. Bunun dışında katılım oranı ön görülen asgari tutar olan yüzde 30 civarının üstlerinde, yüzde 50’ye yakın bir katılım ile gerçekleşti. Bunu itiraz süresi sonunda paylaşacağız. Bu katılım oranını, tüm katılımcıların desteklerini vererek, öneri ve eleştirilerini ortaya koyarak seçimlerin gerçekleşmesini sağlayan CHP’li üyelerimizdir. Biz, Merkez İlçe olarak burada sağlıklı bir seçimin yapılması için gerekli şartları sağlamaya çalıştık.  Hem katılım oranı, hem işleyiş, hem de sonuçları itibari ile ilçe kongre delegeleri seçimleri tatmin edicidir. Tek liste olmasının getirdiği bir rahatlık da vardı. Bütün bunlara rağmen CHP’li üyelerimiz tutarlıdır, partilerine sahip çıkıyorlar ve CHP’de yeni dönemde görev alacak kadrolarını bu kongre delegelerimiz belirleyecekler. Bizler, mevcut ilçe yönetimi olarak bu seçim sürecini bu şekilde gerçekleştirmenin keyfini yaşıyoruz. Bunu ilçe kongremiz ile de taçlandırmış olacağız” dedi.
  
“CHP en dar ve  sıkıntılı zamanlarda dahi parti içi demokrasiden vazgeçmez”
CHP’nin parti içi demokrasiden hiçbir zaman vazgeçmediğini belirten Uyanık; “İlçe kongrelerimiz 14 Aralık’ta başlıyor, 27 Ocak’ta sona eriyor. İl kongreleri de 3 Şubat’ta başlıyor, 2 Mart’a kadar devam ediyor. İl kongreleri bittikten sonra PM’nin uygun gördüğü tarihte büyük kongre gerçekleşecek. CHP’de parti içi demokrasi özlediğimiz ve her zaman sahip çıkmak zorunda olduğumuz bir kültürümüz. CHP kendi içinde, kendi sıkıntılarını, kendini var eden sağlıklı ortamı ve iklimi sağlayan en dar en sıkıntılı zamanlarda da parti içi demokrasiden vazgeçmez. Dolayısı ile CHP’nin bu duruşu ve kültürü Türkiye’de örnek olacak bir kültürdür. Bunu önümüzdeki dönemde hep beraber gerçekleştireceğiz” dedi.  
“Sıkıntıların sebebi CHP’ymiş gibi algı oluşturulmak isteniyor”
Kongreler süreci içerisinde CHP üzerinde algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Uyanık; “Biz, parti içi kongreler sürecini gerçekleştirirken, bir tarafta sanki Türkiye’de insanların yaşadığı sıkıntıların sebebi CHP’ymiş gibi bir algı yaratma çabası var. Belli bir kesim maalesef bunları yeşertmeye çalışıyor. Bugün bu ülkede yaşamı, işsizliği, ekilemeyen, dikilemeyen toprakları, siyanürlerle intihar eden insanları, komşular ile sıfır sorun derken savaşların eşiğine gelinmesinin sebebi CHP’nin iç dinamikleri değildir. CHP’nin liderlik sorunu yoktur. CHP parti içi kanallarını çalıştıracaktır. Kendi içindeki üst organlarının temsilcilerini, Genel Başkanı’nı en sağlıklı şekilde seçecektir. Bunlara bizim prim vermemiz söz konusu değil. CHP emin adımlarla ve keyifle 31 Mart’ta başlayan bahar sürecini ülkenin iliklerine kadar umut olarak yaymaya devam edecek.  CHP kadroları ile, üyesi ile, tabanı ile tüm toplumun en çok ihtiyacı olan sağlıklı ve gerçek çözümün adresi. Bu bilinçle yürüyor ve bu bilinçle devam ediyoruz.  Spekülasyonların detayları bizleri hiçbir şekilde etkilemiyor. Bu, tamamen CHP üzerinde oynanan bir operasyon. Bunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Yandaş medyanın her halinden anlıyoruz. Ne kadar zavallı bir hale düşmüşler ki tutunacak dalları da kalmamış. Her gün birbirinin benzeri başlıklar ve bir gündem değiştirme hikayesi ile karşılaşıyoruz. AKP’nin kurucu Başbakanları, Cumhurbaşkanları partiden ayrı bir parti kurma çalışması içerisindeler. Sizce de tam zamanlaması manidar gelmiyor mu? AKP kendi içinden, kendi dönemini tamamlamış olmasının getirdiği sancıları CHP üzerinde yansıtmaya çalışıyor. Çok da manidardır. Bunun en iyi değerlendirmesini halkımız zaten seçimlerde yapacak. Biz halkımıza güveniyoruz” dedi.      (Eren Aşnaz)
Paylaş