havadurum

Uyanık "Sürecin belirleyicisi üyeler olacak"

1079

 CHP tarafından olağan kongre takviminin açıklanması ile birlikte Çanakkale’de üye listeleri askıya çıkmış ve seçim çalışmalarına başlanmıştı. CHP Merkez İlçe Başkanı Uyanık, kongrelere hazırlık sürecini değerlendirdi. Seçim takviminin önümüzdeki günlerde hem mahalleler, hem köyler anlamında deklare edileceğini belirten Uyanık; “14 Aralık-Ocak sonu aralığında ilçe kongrelerini, uygun olan bir tarihte de Merkez İlçe Kongremizi gerçekleştireceğiz” dedi.    Seçimler sürecini hep beraber, katılımcılıkla ortaya koyacakları bir süreçle şekillendirebileceklerini düşündüklerini ifade eden Uyanık, sürecin belirleyenlerinin üyeler olacağının altını çizdi. Gazetecilerin yeni dönemde Merkez İlçe Başkanlığı’na yeniden aday olup olmayacağı sorusuna, bu yönde bir talep olduğunu ancak eleştirilerinde olduğunu, kararın ise hepsinin toplamının değerlendirilmesi ile ortaya çıkacağını söyledi.  Görevinin ön açmak olduğunu ifade eden Uyanık, “Bunu, sadece bir adaylığa, ‘ben adayım demek’ noktasına indirgemek istemem. Anlayışı ve katılımcılığı esas alacağız. Farklı sesleri, farklı yapıları esas alacağız. Bunları esas alırsak çoğalacağız. CHP’nin kendi içindeki bütünlüğünü sağlayacağız” dedi. Bir çalışma ofisinin kurulduğunu ve çalışmalara hız verildiğini ifade eden Uyanık, “Bu seçim döneminde insanların bir araya geldiği, birbirini gözlediği, gördüğü bir ortam sağlanıyor. Özellikle örgütümüzde seçim çalışması yürütmenin sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Örgüt bağımsızdır ve bütün üyelerimizin eşit mesafesinde olmalıdır” dedi. Daha önce 2 tane başarılı seçim süreci geçirdiklerini ve bu başarının üyelerin başarısı olduğunu ifade eden Uyanık, bunun üyelerin süzgecinden geçen adayların belirlenmesi ile sağlandığını ifade etti. Uyanık; “Bizimle beraber partinin içinde olan daha çok arkadaşımızın katılmasını, parti çalışmalarına destek vermesini sağlayacak, ön açacak ortamı sağlamak bizim birinci derecedeki en önemli çabamız bu” dedi.

 
“Üyelerin katılımları ile onların önerileri ve destekleri ile hep beraber yürüteceğiz”
Seçim takviminin önümüzdeki günlerde hem mahalleler, hem köyler anlamında deklare edileceğini belirten Uyanık; “Tüm partilileri bu sürece dahil olmaya, katılmaya davet ediyoruz. CHP Çanakkale Merkez İlçe seçimlerini, merkez ilçe örgütümüz olarak tüm üyelerin katılımları ile onların önerileri ve destekleri ile hep beraber yürüteceğiz. İl Başkanlığımızın da oluru ile bu takvimi oluşturuyoruz. Artı onu takiben 14 Aralık-Ocak sonu aralığında ilçe kongrelerini, uygun olan bir tarihte de Merkez İlçe Kongremizi gerçekleştireceğiz” dedi.   
“Hangi yapıda olursa olsun CHP üyeleri değerlidir”
Uyanık; “Yeni dönemde seçimler sürecini hep beraber, katılımcılıkla ortaya koyacağımız bir süreçle şekillendirebileceğimizi, destekleyebileceğimizi ve büyüyebileceğimizi görüyorum.  Katılımcılığı esas alan çalışmalar, üyenin tercihlerinin göz önüne alınması, hangi yapıda, hangi kesimde, hangi meslek gurubunda, hangi STK’da, mahallede olursa olsun CHP üyeleri değerlidir. Bu sürecin belirleyenleri onlar olacaktır. Burada olası çıkacak bütün adaylarımızı, delege önermelerini, ardından yönetim önermelerini çok sesli, kendi içindeki farklılıkları bir zenginliğe dönüştürerek ortaya koyabilme becerisini gösterebileceğimizi düşünüyorum” dedi. 
 
“Adaylığım, değerlendirmeyle belli olacak”
Uyanık, gazetecilerin yeniden aday olup olmayacağı yönündeki sorusuna; “Üyelerimiz ile görüşerek, onlardan gelen tepkileri, önerileri ve eleştirileri bu anlamda da değerlendireceğim. Bu yönde bir talep var, doğal olarak eleştiriler de var. Bunların toplamını hep beraber değerlendireceğiz. Bu sürecin direk içindeyim. Görevim ön açmaktır, bunu hep beraber şekillendirmektir. Bunu, sadece bir adaylığa, ‘ben adayım demek’ noktasına indirgemek istemem. Anlayışı ve katılımcılığı esas alacağız. Farklı sesleri, farklı yapıları esas alacağız. Bunları esas alırsak çoğalacağız. CHP’nin kendi içindeki bütünlüğünü sağlayacağız. Ondan sonra topluma gerçekten tam anlamıyla bir alternatif olduğumuzu, geleceği kuracak parti olduğumuzu da bu öğütler aracılığı ile, kadrolar aracılığı ile göstereceğiz. Burada asıl olan en önemli konu bu. Arkadaşlarımızla ve üyelerimizle ben yok biz varız. Anlayışımız bu şekilde” şeklinde cevap verdi.
  
“Seçim havasına girilmiş durumda”
Bir çalışma ofisi kurulduğunu ve çalışmalara başlandığını belirten Uyanık; “Bütün dostlarımızı oraya davet ediyoruz. İsteyenler geliyorlar. Herkes tanıdığı bildiği kişilere dokunuyor.  Burada bir seçim havasına girilmiş durumda. Bu yeni başladı. Yavaş, yavaş daha da çoğalacak. Bu seçim döneminde insanların bir araya geldiği, birbirini gözlediği, gördüğü bir ortam sağlanıyor. Özellikle örgütümüzde seçim çalışması yürütmenin sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Örgüt bağımsızdır ve bütün üyelerimizin eşit mesafesinde olmalıdır” dedi.
 
“Çok sesliliği esas alan bir yönetimin varlığına olan ihtiyaç ortaya çıktı” 
Eğilim yoklamaları ile başarılı bir seçim dönemi geçirildiğini belirten Uyanık; “Daha önce 2 tane seçim geçirdik. Başarılı bir dönemdi. Burada ki tüm başarı üyelerindir. Ve onların aracılığı ile tüm görev alan partililerin özverili çalışmalarıdır. Biz örgüt olarak bunların sadece önünü açtık. Buradan aldığımız güç ve önerme ile o katılımcılığı, parti için temsilcilerimizi belirlerken eğilim yoklaması yaptık ve üyelerimizin süzgecinden geçen kadrolar ile gerçekleştirdik. Bunun önemini ve sonuçlarını hep beraber gördük. Dolayısı ile bunda mutlaka katılımcılığı esas alan bir yönetimi, çok sesliliği esas alan bir yönetimin varlığına olan ihtiyaç tartışmasız ortaya çıktı. Buda üyelerimizde çok ciddi bir teveccüh ile karşılık buluyor. Bizimle beraber partinin içinde olan daha çok arkadaşımızın katılmasını, parti çalışmalarına destek vermesini sağlayacak, ön açacak ortamı sağlamak bizim birinci derecedeki en önemli çabamız bu” dedi. 
 (Eren Aşnaz)
Paylaş