havadurum

Uyanık; "Türkiye'ye de güzel bir örnek olacağız"

699

 2019 Mart ayında yapılacak Yerel Seçim startını 1 Ekim itibari ile başlatan CHP, temayül yoklaması şeklinde gerçekleştirilecek ön seçim takvimini açıkladı. Takvime göre, 11 Kasım tarihinde Kepez Beldesi Belediye Başkanlığı ve Kepez Belde Belediyesi Meclis Üyelikleri için, 25 Kasım tarihinde Çanakkale İl Belediye Başkanlığı için, 2 Aralık tarihinde ise Çanakkale Belediyesi Meclis Üyelikleri ve İl Genel Meclis Üyelikleri için üye bazında eğilim yoklaması yapılacak.  CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, belirlenen ön seçim takvimi ile ilgili görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıkladı. 1 Ekim itibari ile başlayan aday adayı başvurularının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Uyanık; “Her kesimden, her yaş grubundan, her meslekten, kısacası toplumun her kesiminden temsil kabiliyeti olan insanlardan oluşan listelerle, Çanakkale halkının karşılık bulacağı bir profil çıkacağını düşünüyoruz” dedi. Uyanık, 2 Aralık tarihinde yapılacak Çanakkale Belediyesi Meclis Üyelikleri ve İl Genel Meclis Üyelikleri adaylık seçimleri ile ilgili; “Kendilerini ifade etmeleri için yeterli bir süreç var. 18 Kasım itibari ile başlayan süreçte daha çok diyalog içerisinde olacaklar.  Önerilerini, tespitlerini ve geleceğe dair söylemlerini ortaya koyacaklar” dedi. Uyanık; “CHP, Türkiye’yi kuran bir partidir ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak kadroları en iyi şekilde kendi içerisinde çıkaraktır” dedi. 

“Partimiz, üyelerimize kulak vererek, onlardan gelen bu talebi hayata geçirmiş olacak”

Yerel seçim takvimi, parti içi aday belirleme sürecinin ilerlediğini belirten Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Başvurular netleşti. İl Belediye Başkanlığı için bir aday adayının eklenme durumu var. Bir de devlet memurlarının istifa süreci var. Onlar hariç, büyük oranda aday listelerimiz netleşti. Artık aday adaylarının sıralanması kaldı. Bununla ilgili örgüt olarak, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği ve İl Genel Meclis üyelikleri için üye bazında eğilim yoklaması yapacağız. 18 Kasım’da, Kepez Beldemizin Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyelikleri için sandık konulacak. Kasım’ın 25’inde Çanakkale İl Belediye Başkanlığı için yine üyelerin katılımı ile sandık konulacak. 2 Aralık’ta yapılacak temayülde ise Çanakkale Belediyesi Meclis üyeleri ve İl Gene Meclis üyelikleri aday sıralaması oluşturulacak. Listelerde yer alan isimler, Yerel Seçimlerde CHP’nin aday kadrolarını oluşturacaklar. Her kesimden, her yaş grubundan, her meslekten, yani toplumun her kesiminden temsil kabiliyeti olan insanlardan oluşan listelerle Çanakkale halkının karşılık bulacağı bir profil çıkacağını düşünüyoruz. Dolayısı ile bu heyecan verici bir liste. Bütün aday adaylarımız bu işi keyifle ve dolu dolu ortaya koyacaklar. Çanakkale’ye yakışır, iyi bir performansla bu süreci geçireceklerine inanıyoruz. Çünkü seçim süreci, Çanakkale’de CHP’ye yakışır şekilde, açık, şeffaf bir şekilde, örgütümüzün de üyelerimize kulak verdiği, onlardan gelen bir talebi hayata geçirmiş olacak. Parti içi demokrasiyi işleterek tüm kamuoyuna ve Türkiye’ye de güzel bir örnek olacağız. CHP’ye de bu seçimlerde yakışan zaten budu” dedi. 
 
“Herkesin özlediği bir tabloyu yaşayacağımızı düşünüyorum”
Belediye ve İl Genel Genel Meclisi adaylıkları için yapılacak ön seçim tarihini, adayların kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri adına en sona bıraktıklarını belirten Uyanık; “2 Aralık seçimleri için bir ay gibi bir zaman var. Onları en sona bıraktık. Belediye Başkanlıkları için aday olan insanlar, kamuoyunun daha yakından tanıdığı insanlar. Ancak İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeliği adaylıkları 2 Aralık’ta gerçekleşecek. Şu anda 46 partilimiz Çanakkale Belediyesi Meclis üyesi adayımız var. Bu sayı 2014’te 70-80 civarındaydı. Dolayısı ile zaten bir ön liste kendiliğinden gerçekleşmiş oldu. Her birisi kendi mesleğinde uzman insanlar. Doğal olarak zaten seçilmiş bir ekiptir ve her biri, birbirinden değerlidir. Hiç birisini geri itemeyiz, ya da öncelikli yapamayız. Ancak kendilerini ifade etmeleri için yeterli bir süreç var. 18 Kasım itibari ile başlayan süreçte daha çok diyalog içerisinde olacaklar.  Önerilerini, tespitlerini ve geleceğe dair söylemlerini ortaya koyacaklar. Her anlamda Merkez İlçe yönetimi olarak, hem Çanakkale Belediyesi, hem Kepez Beldemizde ve İl Genel Meclisinde iddialıyız. Umut verici, herkesin özlediği bir tabloyu yaşayacağımızı düşünüyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş